Dit zijn de beste oordopjes voor twee euro die je kan vinden op Ali

x2 sport review

– Update: 25 januari 2024 –

Het idee van mijn blog was om goedkope dingen te vinden die toch heel goed zijn. Deze oordopjes kosten bijvoorbeeld maar twee euro ( – okee, plus twee euro verzendkosten). Maar deze zijn wel degelijk goedgekeurd door de superkritische oortjes van AARTJAN.

Ik kocht de twee goedkoopste die nog enigszins veelbelovend zijn. Ten eerste deze QKZ CK8, hier. Hij zag er net zo uit als een van mijn oude favorieten: de UIISII BA-T8S – die niet meer te koop is. Misschien wel dezelfde dan? Dat bleek niet zo, maar voor die prijs klinkt hij toch heel goed. En hij heeft ook die unieke vorm: niet OM je oor maar simpel in je oor, met de kabel naar beneden. Op die kabel zit ook een volume-schuifje, een knop voor de bediening en een goede microfoon. Deze combi zie je bijna nooit en kan echt heel handig zijn.

Ik heb de zwarte
Met volume-schuif, controls en goede microfoon
Met volume-schuif, bedieningsknop en goede microfoon op de kabel
Hij is er ook in ECHT GOUD!! WAJJOOO!!!
En in wit, en in zilver

Microfoontest

X2 Sport oordopjes review

Maar de verrassende ontdekking was deze, voor twee euro (plus twee euro verzendkosten). De X2 Sport kocht ik hier en die bleek dus sensationeel goed. Hoe kan dat ZO goedkoop? Nou, ze hebben flink bespaard op de tekstschrijver:

 • Detonate internal emotion!
 • Release double power!
 • After wearing it,it’s wonderful!
 • Brilliant hidden light!
 • The sound quality is more than a little better!

Hilarisch. Wat maakt het ook uit: als AARTJAN ‘m maar goed vindt. En die vind ‘m inderdaad More than a little better ;)

Mooi om te zien – ook nog eens
OMG! TWEE EURO??

Hij klinkt namelijk heerlijk. Ik zoek altijd een goede lekkere vette bas, een mooi warm midden dat goed naar voren komt, en dan graag minder scherp hoog, gematigd dus, niet zo schel, niet zo veel hoog. Nou, deze is op al die vlakken goed. Je kan ‘m misschien dof vinden, maar dat komt omdat veel andere juist teveel hoog hebben. Alleen is het ultrahoog boven 16K voor mijn supergevoelige oortjes net iets te scherp. Maar dat is simpel op te lossen met een EQ – en er zijn maar weinig mensen boven de dertig die dat ultrahoog nog goed kunnen horen.

x2 sport review EQ setting
Aanbevolen EQ – maar het kan ook zonder EQ

Er zitten drie maten eartips bij. Als je grotere, kleinere of andere eartips wil zou ik dit goedkope setje erbij nemen. Een goede afdichting is extreem belangrijk voor het geluid, dus die extra investering van twee euro kan het waard zijn.

Wil je de allerbeste eartips, dan neem je de nieuwste TPE-tips (al moet je dan misschien een lening aanvragen ;).

De kabel is afneembaar, dus je kunt ze ook draadloos maken met van die oorhaken. En je kan er dan ook nog eens een ontzettend dure topkabel op zetten – maar het verschil is niet zo groot, dus dat hoeft niet als je kosten wil besparen.

De kabel heeft één-knopsbediening en een volumeschuif. Ideaal en handig. En de microfoon is ook uitstekend:

Dus je kan er ook nog mee bellen en vergaderen. Niet te geloven. Dikke aanrader dus. Soms klinken ze zelfs nog mooier dan hele dure.

Neem wel de “Upgraded Version” van wel anderhalve euro meer: van die extra investering zal je geen spijt krijgen.

Zo zitten ze in je oren
Zo zitten ze in je oren
Afneembare kabel met volume-schuif, een-knopsbediening en uitstekende microfoon
Afneembare kabel, volume-schuif, knop en top-microfoon

Dit artikel was niet gesponsord. Ik kocht ze op goed geluk in mijn maniakale zoektocht naar de beste goedkope in ear oordopjes. Er staan betaallinks in: dat maakt voor de prijs niet uit en als je bestelt via die links dan kan ik er een poar cent aan verdienen. DANK U, LOVE U ALL & tot de volgende!

PS
Wil je gewoon de allerbeste betaalbare oordopjes, neem dan de KZ PR1 / 2 /3

10 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Als oordopjes voor 2 euro worden verkocht en de verkoper wil een marge pakken van minimaal 50% dan zal de verkoper hem hebben ingekocht voor een landed cost price van max 1 euro.

  Die landed cost price bevat alles van inkoop bij fabrikant tot transport tot opslag in warehouse. Dus fabrikant zal ong. 70 of 80 cent krijgen.

  Als de fabrikant hem heeft verkocht voor maximaal 80 cent aan de verkoper en een marge wil pakken van minimaal 50% dan zullen zijn productiekosten max 30 of 40 cent zijn.

  Van die 30 cent moet dan de fabriekshal, de machines, de inkoop van materiaal en de fabrieksmedewerker worden betaald.

  Wie betaalt de prijs voor deze oordopjes

  1. Precies! Deze “race naar de bottom” is niet iets om na te streven. Tenzij dit een restpartij is bijvoorbeeld, met een productiefout of zo, die dan toch beter verkocht kan worden dan vernietigd.

 2. beste Reinoud, niet iedereen is in de financiële positie om niet naar de prijzen te kijken en dure met goedkope iem’s te vergelijken…..

    1. Klopt helemaal. De laatste jaren wordt de kwaliteit steeds beter, vooral onder de 5Khz, erboven is mijn ervaring kan er nog veel verbeterd worden, vaak te scherp te schel. Ik heb hem nog niet gevonden.

 3. De prijzen voor iem’s variëren van een paar euro tot 1000€ of meer, heb altijd al het gevoel gehad dat het allemaal gebakken lucht is wat verkocht wordt gebaseerd op emoties. Heb dure iem’s en goedkope aangeschaft waarvan de verschillen minimaal zijn. Dus luister en kijk niet naar de prijzen.

Geef een reactie