UiiSii BA T8S review

– Update: 1 november 2021 –

Bijzonder hoor, deze UiiSii BA T8S (36,-). Superluxe comfortabele audiofiele oordopjes in prachtige verpakking. Met bediening op het snoer en een top-microfoon. Ze krijgen mijn “TE GÉK”-label. Wat is er dan zo TE GEK aan? Hier de review. 

Deze Uiisii klinkt anders dan alle andere. Op het eerste gehoor lijkt deze misschien onopvallend. Maar na een tijdje blijkt deze heel afgewogen, gebalanceerd, puur en natuurlijk te zijn. Uniek, want vrijwel alle andere oordopjes – ook de dure toppers – zijn V-shaped, met opgepompd hoog en extra veel laag. Dat vindt iedereen lekker, op het eerste gehoor: helder en agressief. Maar op den duur is dat wel een tikje vermoeiend. Deze heeft dat absoluut niet, en na lang luisteren blijkt alles juist heerlijk perfect in balans te zijn, met een weldadige rust als gevolg. Dit zijn dan ook de “rustigste” oordopjes uit de toplijst.

Mocht je extra helderheid in het hoog of analytische definitie willen hebben, dan zet je wat extra hoog in de EQ aan. De hoge tonen blijven mooi en transparant: nergens harde scherpe randjes of irriterend hoog. Datzelfde geldt ook voor de bas: als je hier een SUPERBAS van wil maken – voor de BASS-HEADS onder ons – dan kan dat zonder probleem, met wat EQ. Maakt niet uit wat je doet: de bas blijft altijd mooi en strak, nooit wollig en precies zo hard als jij het wil. En wil je tijdelijk toch even een vette moderne V-shape? Hoppa, extra bass en treble in je EQ! Zie onderaan. Deze Uiisii blijft altijd goed, welk karakter je zo ook kiest.

Maar waarschijnlijk doe je hetzelfde als ik: je zet aanvankelijk wat EQ aan, en na een tijdje steeds minder – totdat de EQ opeens helemaal uitstaat. Je wil dan misschien zelfs nooit meer terug naar andere oortjes. Omdat je die weldadige rust nergens anders hoort. Het klinkt als oortjes of koptelefoons van dik 300 euro. Zelfs nog beter dan een van mijn favorieten: de BOSE QuietComfort (360,-). Ook de passieve Noise Cancelling is al bijna net zo goed als de uitmuntende Actieve Noise Cancelling van de BOSE, tenminste, als je muziek aan hebt staan. En net als bij de BOSE kan je hier oneindig lang naar luisteren.

Die extreem comfortabele sound zie je verder ook terug in de pasvorm: met de 6 maten ear tips is de pasvorm perfect en comfortabel. Sowieso comfortabeler dan welke grote hoofdtelefoon ook, omdat dit nergens tegenaan zit: je hoofd is vrij. Ze zijn ook heel makkelijk in te doen. Geen gedoe met boogjes en zo. Er zit een soort rubberen uitstulping op, die precies in een hoekje van je oorschelp past. Heb ik nog nooit eerder gezien, daar is goed over nagedacht.

Het is een 6-speaker-systeem, met in elk dopje twee Dynamic Drives + een Balanced Armature. Ze zien er prachtig uit, met zwarte pianolak en goud. En: er zitten knoppen op het snoer! Dat zie je bijna nooit. Voor volume en pauze / telefoon opnemen. Dubbel-tik is Next. Er zit ook nog eens een TOP-microfoon op. Bij een gesprek kan je de dopjes wat losser doen, of je doet de linker uit. Het blijven toch in ears, hè…

Ze klinken het best met een goede DAC zoals de kleine Trasam Q1 (20,-). Of de Sonata USB-C. Zelfs de knoppen op het snoer blijven werken via deze laatste DAC.

Ze kunnen ook heel hard. Het enige nadeel is de kabel: die is niet afneembaar. En een beetje dun. En je hoort wat contactgeluid. En er zitten geen oorhaken op. En er is ook geen clip meegeleverd. Maar verder… !!

Ze zijn na jaren nog steeds een van mijn favorieten, afgewisseld met de KZ ZSX Terminator en een BOSE QuietComfort.

UiiSii BA-t8s review
Het snoer kan naar beneden, maar ik doe het OM mijn oren voor minder contactgeluid
UiiSii BA-t8s review
Let op de S, want er is ook een UiiSii BA T8 zonder S en dat is wat anders.

UiiSii BA-t8s review

Met een hoesje erbij, en zes soorten ear tips. De passieve Noise Cancelling is prima als je muziek aan hebt. Het lekt ook geen geluid, dus niemand hoort je dopjes sissen.

Uiisii BA-T8S review eindoordeel

UIISII BA-T8S 2DD+1BA 6 Drives (36,-) zeer gebalanceerd audiofiel topgeluid, de “rustigste” van allemaal, geen EQ nodig, ultieme comfortabele pasvorm, prachtig design in zwarte piano-lak met goud. Volume op de kabel (uniek!). De kabel zelf is wat minder. Dit is de allerbeste als je andere top-oortjes vaak schel vindt, of als je de moderne V-shape toch wat vermoeiend vindt.
TOP-MIC  SUPER-BASS TE GEK!  BESTEL

UiiSii BA-t8s review eq
Met deze EQ  krijg je een modern helder karakter, lekker agressief, maar het is niet nodig
En zo maak je hier de ultieme vette moderne V-shaped van. Je weet niet wat je hoort!! Voor eventjes erg lekker.

Zie ook de TOP 40 beste oordopjes.

Of de top 20 beste draadloze Bluetooth headsets.

Of de beste koptelefoons.

14 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Dag Aartjan,
  De Uiisii BA-T8s is nagenoeg niet meer te koop. Nog enkele bij de fabrikant in kleur rood. Ik heb er nog 2 kunnen kopen. Op voorraad dus. Prijs/prestatie vind ik ze zeer goed. Stekker in mijn iPhone steken en spelen maar. Niets geen equalization. Een verademing! Zonder jouw site zou ik nooit bij de Uiisii zijn uitgekomen. Voor de koptelefoon op de iPhone zijn de Beyerdynamic’s T51i en DT1350 nog steeds mijn nummer 1. Al jaren. Ik heb ze allebei.
  Groet,
  Hans Banis

 2. Beste AartJan,
  Nog een korte aanvulling op mijn eerdere reacties. Ik ben weer teruggekeerd naar de Uiisii Ba-T8s. Moe geworden van de V-shape van de overige Chinese IEM’s die ik heb. Voortdurend in de weer met de equalizer is op de duur erg vermoeiend. Het is heerlijk om met de Uiisii direct af te spelen. Met Sinterklaas heb ik mijzelf een Bose QC35II cadeau gedaan. De combinatie van geluid, draagcomfort en de onderdrukking van omgevingsgeluid is een openbaring! Mede door de Bose ben ik de Uiisii opnieuw gaan beluisteren en waarderen. Test je nog de (dure) Uiisii BA-T9?

 3. Na afweging de Uiisii BA T8s gekocht. Wellicht moeten ze toch inbranden want de eerste luisterervaring is niet positief wat mij betreft. Juist voor de klassieke muziek lijken ze minder geschikt. Koper klinkt schel, violen dun. Het woord blikkerig kwam eerlijk gezegd in mij op. Het geluid is wel ruimtelijk en rustig en inderdaad met een Dac gaat het beter. Ik blijf toch verder zoeken.

 4. Beste Aartjan, ook ik heb de blog ontdekt en vermaak me er al de hele middag mee. Ik zoek een in ear headset. Veel keuze en veel topkwaliteit. Ik luister vooral klassiek en dan het zware werk. Mag ik vragen welke oortjes u daarvoor zou adviseren? Hartelijk dank en veel succes met de blog

   1. Dank voor je supersnelle reactie. Ik had voor me zelf de KZ terminator als favoriet maar was wat huiverig voor scherpte in hethoog wat met name bij bv sopraan zangstem onaangenaam wordt. Ik ga nog eens goed afwegen.

 5. wat een geweldige blog heb je SUPER
  een vraagje kan je de Uiisii BA-T8S gebruiken op een FiiO x – 5
  misschien domme vraag maar het stekkertje heeft mic . en dat heb je nu juist niet nodig
  op de FiiO

Geef een reactie