CCA C10 review

cca c10 review

– Update: 15 juni 2023 –

CCA C10 review (23,-). Dit lijkt op een goedkopere versie van de KZ ZS10 Pro (34,-). CCA is het zusterbedrijf van KZ. Hij is hier te koop en heeft een 10-speakersysteem, net als de KZ ZS10 en de KZ ZS10 Pro. Het geluid is heel afgewogen, je hebt totaal geen EQ nodig. Hij klinkt echt heel erg goed, maar voor een tientje meer heb je de nog betere KZ. Dat is toch nog wel een verschil. Die klinkt verfijnder, ruimtelijker, natuurlijker, mooier, analytischer en tegelijk ook vriendelijker. En de waanzinnige onovertroffen KZ ZSX Terminator van rond de 40 euro is NOG weer beter.

De CCA is wel iets kleiner en platter dan de nogal groot uitgevallen KZ modellen. Dat kan een voordeel zijn, bijvoorbeeld als je op een kussen ligt. De kabel is zeer vergelijkbaar met KZ, maar de 2-pin stekkers zijn niet van het handige nieuwe verbeterde C-type. Het zijn de gewone oude 0,75mm 2 pins. De bijgeleverde drie maten ear tips zijn net als KZ bij mij veel te klein. Ik moet er dus m’n eigen ear tips op doen, zie deze blog daarover. Aanraders zijn de Spinfit eartips.

De nieuwste topper van CCA is de supergoedkope CCA CRA van een tientje

CCA C10 review hands on verpakking

CCA c10 review verpakking

CCA C10 kabel review
De kabel is uitstekend maar de stekkers zijn wel van het oude type, 2 pins 0,75mm. Wel handig dat de rechter gewoon ROOD is. Dat is anders altijd moeilijk of niet te zien.

De microfoon is ook prima, maar niet zo goed als die van KZ. Toch vreemd. Op het oog lijkt het zo hetzelfde. Maar dat is het dus niet.

DAC

Alles klinkt beter met een goede DAC. Zoals met deze Sonata USB-C (23,-):

Sonata Dac

Of deze Lightning Audio kabel zodat je ‘m direct op je iPhone kan aansluiten in de hoogste kwaliteit (12,-). Voor deze CCA moet je de 2 pin 0,75mm versie kiezen:

kz lightning kabel DAC

Of deze Bluetooth kabel (14,-) met 8 uurs-batterij, om ‘m draadloos te maken. Met Apt-X en AAC, dus top-audio. Waterdicht. Voor deze CCA moet je dan ook de 2 pin 0,75mm versie kiezen:

bluetooth kabel 2 pins

CCA C10 review conclusie

Hij klinkt erg goed en afgewogen, maar voor een tientje meer heb je de nog betere KZ-modellen.

Losse kabel TOP-MIC  BESTEL

Deze blog is niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in, zodat je makkelijk kan bestellen, en dat maakt voor de prijs niet uit.

2 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Heb deze CCA C10 ook sindskort en moet zeggen: Valt mij beslist niet tegen als ik moet vergelijken met de KZ Z10 PRO. Verschil is echt de hoogte, welke bij de C10 niet overheerst en bij de Z10 Pro wel. (Krijg soms piepen in me oren ook al heb ik hem zacht)

    Ik ben het 100% eens met Jeroen, dat je een betere kabel moet gebruiken om optimaal het beste geluid eruit te halen, want die kabel vervangen is een vereiste! (16 core koper voor meer lage en/of zilveren voor meer helder geluid)

    Als ik persoonlijk mag kiezen, dan zou ik echt weer voor de CCA C10 kiezen en dat verbaasd mij echt en had ik niet verwacht!

    Proberen kan echt geen kwaad, want de CCA C10 is ook nog eens goedkoper dan de KZ Z10 PRO

  2. Voor pakweg 15 euro meer voor een betere kabel, kun je de volledige potentie van de CCA C10 benutten. Met de stockkabel krijg je niet de meest volwaardige geluidskwaliteit die deze earphones bezit. Het verschil met een betere kabel is significant! Een betere bas en meer afgewogen mids en hoge tonen.

Geef een reactie