Deze KZ Bluetooth nekkabel maakt je oordopjes draadloos

– Update: 17 februari 2024 –

Nou ja – ALS je oortjes een afneembare kabel hebben dan. Maar dat is tegenwoordig vaak zo, bij de meeste toppers uit de TOP 40 beste oordopjes. Dan kan je de kabel loshalen, en vervangen door deze Bluetooth nekkabel. Topkwaliteit geluid dankzij de AptX, met de nieuwste Bluetooth en een riante oplaadbare batterij van 8 uur. En het werkt zowel op iPhone als op Android.

Het is deze KZ Bluetooth kabel en dit is het verbeterde, nieuwe model: AptX HD met top-chipset. Ook verkrijgbaar hier in Nederland (29,- met supersnelle verzending, garantie en btw-bon). De stekkertjes kan je kiezen, zoals C-pin. Moet je even checken met jouw oortjes: wat voor stekkertjes daar precies op zitten (voor KZ is het QDC, dat is hetzelfde als C-pin).

De geluidskwaliteit voor muziek is maximaal, dankzij de verbeterde chipset en de AptX. Ook met AAC (voor iPhone). En met Apt-X HD, als je (Android)-telefoon dat ondersteunt. Geen vertraging bij films of games, dus het is ultra low latency.

De microfoon is net als alle Bluetooth headsets nogal matig, maar je kan er prima mee bellen, mede omdat de microfoon ook dichter bij je mond zit. Er zit snoerbediening op (met Volume! Dat kan niet eens op AirPods Pro). Lang-klik is Next. De middelste knop is Play / Pause / telefoon opnemen.

Verder is hij IPX5 waterdicht, met uitstekende nieuwe keramische antenne en snelle stabiele verbinding. Je kan er ook goed mee sporten, want door die oorhaken vallen de oortjes eigenlijk niet uit. De batterij is super (8 uur) en hij is oplaadbaar met het bijgeleverde USB-kabeltje.

Maar geen Multipoint helaas. Dus je kunt ‘m niet op twee devices tegelijk verbonden houden. Dat kunnen er overigens maar heel weinig: dan moet je dit goedkope clipje nemen. Die kan wel Multipoint. De allernieuwste dure Apple AirPods Pro kunnen dat trouwens ook niet – niet bij mij dan, want mijn 2018 MacBook heeft blijkbaar een verouderd OS. Dat ga ik niet updaten, want dat is altijd vragen om problemen.

In elke Bluetooth ontvanger zit ook al een DAC en een versterker chip. Anders zou er geen geluid uit kunnen komen!

KZ Bluetooth nekkabel review: conclusie

Ik vind dit kabeltje heerlijk, en het is een perfecte oplossing als je al supergoede oortjes met draad hebt. Ik gebruik ‘m bijvoorbeeld met de TRN V90s, met de KZ ZSX Terminator en met de Tiandirenhe TD08 (allemaal C-pin). Zo’n setje klinkt nog beter dan de duurste AirPods Pro, voor een fractie van de prijs!

KZ Bluetooth AptX HD nekkabel
Je kan ‘m zo in je nek dragen, naar voren kan ook. Aan die stekkertjes klik je jouw oordopjes. Het zit om je oren, dus ze vallen niet uit, en je kan er dus ook mee sporten.

Deze Bluetooth nekkabel review is niet gesponsord, maar in dit geval kreeg ik er eentje gratis opgestuurd van Eardopes.nl, waarvoor hartelijk dank!

Alternatief: TRN BT10, earhooks van TRN, KZ AZ09

Sommige headsets hebben 0,75mm stekkertjes. Dan is er deze vergelijkbare kabel TRN BT10 met 0,75mm 2-pin stekkertjes:

En van TRN is er ook nog een geheel andere oplossing, namelijk draadloze oorhaken, zonder nekkabel dus:

TRN BT20S Pro review

Oorhaken zijn er inmiddels ook van KZ: deze KZ AZ09 HD draadloze oorhaken (review volgt, zie ook deze blog daarover):

KZ AZ09 HD review

24 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Als je zou moeten kiezen, ga je dan voor de bluetooth kabel of de haakjes?
  Mijn telefoon geeft storing op de bedrade kabels, maar niet met bluetooth. Vandaar dat ik voor één van de opties moet gaan.

 2. Inmiddels heb ik voor mijn Sennheiser IE900 deze Chinese Bluetooth 5.4 kabel gekocht. Fenomenaal goed.
  Multipoint connection, low latency voor gaming, LDAC enz.
  Daardoor wel iets duurder dan de KZ.😉
  Verkrijgbaar in alle soorten aansluiting zoals MMCX, QDC, 2PIN etc.
  https://a.aliexpress.com/_Ew8hSOV

 3. Ik heb ze binnen, werkt prima met de zs10pro’s! Ik hoor wel een ruis ik de kabel, op het linkerkanaal. Ook als de muziek uitstaat. Enig idee wat dat kan zijn?

   1. Nee toch? Misschien zit het in mn pocophone F1 of in Android; de audioquest dragonfly red gaf ook zo’n ruis, dat bleek met de audio engine van Android van doen te hebben. Kekke kabel verder hoor!

  1. Ja, B-pin. Maar dat kan 0,78 of 0,75mm zijn, en ook al past dat allebei wel, de Vesper is 0,78mm dus dubbelcheck het met de shop. En laat maar weten hier, dank!

     1. Hoi Aart-Jan, klopt een deel van jouw toevoeging van 11 mei wel? Je meld dat: “Sommige headsets (zoals de Qoa Vesper) hebben 0,75mm stekkertjes. Dan is er deze vergelijkbare kabel TRN BT10 met 0,75mm 2-pin stekkertjes”
      In een bericht aan mij gaf je aan dat de Vesper 0.78mm is. Beide (zowel 0.75mm als 0.78mm) zijn bij de site van Ali (via jouw link) wel te bestellen. Ik heb de 0.78mm versie besteld, maar helaas is deze nog niet verzonden en krijg ik een Google translated bericht over logistiek wat zich hersteld en de mogelijkheid om de bestelling te annuleren.

      1. Dank, ik zag het! Ik heb het aangepast, ben nu ook even helemaal de weg kwijt. Volgens de specs is de Vesper wel 0,78mm
       (en in mijn ervaring is 0,78 en 0,75 zelfs uitwisselbaar, het zit mogelijk ietsje losser).

     2. Helaas, de store heeft de bestelling zonder enig overleg gecancelled. Ook de refund is (nog) niet geregeld. Kortom CKLewis Audio is niet zo heel goed. Ook niet in communicatie.

      1. zou de brt20 of de br20s niet handiger zijn? Dat zijn oorhaken ook met 0,78 pin. Ik heb deze besteld voor de vesper. Moet hem nog ontvangen.

      2. correctie op mijn eerdere antwoord: het gaat om trn bt20 of trn bt20s

      3. Zag de opmerking over een BT20s. Icm met de KZ ZAX en een Xiaomi telefoon geeft deze enorm veel ruis en daardoor voor mij niet bruikbaar

  1. Een kleine DAC? Als de DAC bluetooth heeft kan je hem gebruiken.

   Ik heb deze KZ Bluetooth kabel ook en kan je verzekeren dat het perfect werkt.
   De accu wordt via USB micro opgeladen.(rubberflapje optillen)

   1. Precies! Er zit zelfs al een DAC ingebouwd, dat is die top-chip, de CSR8675. Dank, ik heb de tekst iets bijgewerkt.

Geef een reactie