Beste oordopje voor BASSHEADS! TD08 review

TD08 review

Update: 23 feb 2021 • 18:41 •

Ja hoor, ik heb ‘m gevonden! Ik ben altijd op zoek naar de beste oordopjes voor BASSHEADS. Dus voor iedereen die meer bas in zijn oortjes wil, met behoud van perfect audiofiel mid, ruimtelijkheid en heerlijk helder hoog. Nou, deze Tiandirenhe dus! Wat een ontdekking. En dan de prijs… schrik niet… twee tientjes!! Hierbij mijn TD08 review.

Dit wordt een korte review. Dit is gewoon het beste oordopje als je van extra bas houdt; dus als je tot de “Bassheads” behoort.

Er zitten drie kleine “tuning filters” bij, waarmee je het geluid nog kan aanpassen. Zwart, blauw en rood. Zie de plaatjes helemaal onderaan. Met schroefdraad: je draait ze erop. Ik moest even een tangetje gebruiken om ze eraf te krijgen. De zwarte filters geven veel bas en sub-bas, en ook veel hoog: V-shape. Voor de meeste mensen het best. De blauwe geven iets minder sub-bas en iets meer helderheid. De rode geven meer mid en minder hoog, met behoud van ultrahoog en ultralaag: richting U-shape oftewel Harman Curve: dat is uiteindelijk mijn keus. De bas is bij alledrie goed: met heerlijke vette bas en diep doorlopende sub-bas, die ik zo enorm mis op bijna alle andere oordopjes. Okee, een B&W PX7 headset heeft nog meer bas, maar dat is absurd, dat is veel te veel, dat is gewoon lelijk, dat heeft nadelen. En die is twintig keer duurder.

Ik doe er nu dus de rode filters op. Minder hoge tonen en meer mid: dat is op den duur het best. Maar wat fijn dat je dit nu zelf kan tunen, zonder een EQ of een app te hoeven gebruiken.

Het mid is audiofiel, warm en natuurlijk, en behoort tot het allerbeste wat er qua in ear monitors te koop is. Vergelijkbaar met de allerduurste merken en modellen. Het hoog is ruimtelijk, helder en precies, en nergens te scherp. Het geluidsbeeld is rustig, open en toch gebalanceerd, en dus met extra bas. Ik zou het moderne V-shape of U-shape Harman Curve noemen.

Die bas is zeldzaam, dat heb ik nog nooit eerder zo goed gehoord. Op geen van m’n honderd andere headsets ;). Lekker vet en hard maar toch niet overdreven, met diep doorlopend en vol aanwezig sublaag, terwijl het allemaal strak en met definitie blijft. Er zijn er wel een aantal andere oortjes die geschikt zijn voor bassheads, maar niet zo goed als deze. Andere toppers zijn herkenbaar aan mijn BASS+++ label:

Enorme aanrader dus, deze Tiandirenhe TD08. Je kan allerlei versies kiezen: met of zonder snoer, met of zonder microfoon, met dure audiofiele of met gewone goedkope kabels, en ook nog in allerlei kleuren.

Ik nam die prachtige smaragd-groene. Schitterend. Als een kristallen sieraad met goud en edelstenen. Ik nam ‘m zonder kabel, want ik heb nog zat kabels liggen van andere oordopjes ;). Het is tegenwoordig meestal 2-pin C-type, gelukkig. Dus al die topkabels zijn dan uitwisselbaar. En draadloos kan ook, met deze KZ Bluetooth kabel voor 19,- (kies de C-pin).

Eigenlijk komt deze TD08 MET STIP op nummer 1 binnen in mijn Top 40 beste goedkope oordopjes. En zelfs in de Strijd der Titanen (dat zijn de beste dure headsets) kan hij hoog komen. Ik ga nog even kijken hoe hoog precies. Voor die dure toppers heeft hij misschien juist te veel bas, te weinig mid, en te veel hoog. V-shape dus: wat veel mensen tegenwoordig willen. Of U-shape of Harman Curve: dat lijkt op V-shape maar dan met extra ultralaag en ultrahoog. Speciaal ontwikkeld voor koptelefoons en oordopjes. Volgens onderzoek benadert dat meer het gevoel van echte speakers.

Deze TD08 kan inclusief kabel misschien nog net bij de goedkope lijst. Ze zijn ook te koop zonder kabel. Heel fijn, als je toch al een kabel met C-type stekkertjes hebt. Scheelt weer bijna twee tientjes!

Je krijgt er vijf soorten eartips bij (Small, Medium, Large, Double flange en Memory foam). Maar bij mij passen – zoals altijd – de Spinfit CP100 en de goedkope XXL siliconen beter. Dat is heel persoonlijk. Die prachtige heerlijke bas hoor je alleen als de eartips 100% afdichten, en dus een perfecte “seal” geven.

Verder krijg je er een handig mini-etuitje bij:

TD08 review Tiandirenhe oordopjes bassheads

TD08 review Tiandirenhe oordopjes bassheads

TD08 review Tiandirenhe oordopjes bassheads

TD08 review Tiandirenhe oordopjes bassheads
Met 5 paar eartips: Double flange, S M L siliconen en memory foam.
in ear bassheads eartips
Maar ik doe er mijn eigen megagrote XXL siliconen op (die rode)

TD08 review Tiandirenhe oordopjes bassheads  TD08 review Tiandirenhe in ear monitors hifi bassheads

met KZ Bleutooth kabel
Kan ook als draadloze headset, met deze KZ Bluetooth nekkabel. C-type past perfect.
Tiandirenhe in ear monitors hifi bassheads
Werkelijk een sieraad om te zien
Dit zijn de tuning filters. Bauw, rood en zwart, voor een iets ander geluidsbeeld.
De blauwe geven iets minder sub-bas en iets meer helderheid. De rode geven meer mid en minder hoog met behoud van ultrahoog: U-shape oftewel Harman Curve.

TD08 review conclusie

Dit is het beste oordopje voor “bassheads”: als je van extra bas houdt, en van V-shape of U-shape oftewel Harman Curve. Dus als je altijd standje “Rock” kiest. Of als je er altijd flink wat bass en een beetje treble bij gooit. Met de drie bijgeleverde filters kan je het geluid nog tunen”:
Zwart = V-shape. Veel bas en sub-bas, extra hoog en ultrahoog
Rood = meer mid, gematigd hoog. U-shape of Harman curve (mijn keuze)
Blauw = iets minder bas, open hoog: helderheid en detail, analytisch

DAC’s, DAP’s en draadloos

Alles klinkt beter met een goede DAC of DAP. De best klinkende voordelige DAP is deze Zishan (vanaf 90,-). Een buizenversterker is nog mooier. De beste DAP met alles-erop-en-eraan is de Fiio M11 Pro, in Nederland op BOL.com voor 599,-. Een voordelige versie is de Fiio M6 of M9, zie de review.

En de beste kleine goedkope DAC is de Loconaq A1 met AK 4493 (50,-). Of de Trasam Q1.

Je kan met deze TD08 ook bellen, als je een kabel erbij kiest met microfoon. Je kan ze draadloos maken met een Bluetooth kabel, of met een Bluetooth clip van 4 euro.

En met deze Lightning Audio kabel kan hij ook direct op je iPhone, in hoge kwaliteit (12,-). Kies C-type voor deze Tiandirenhe TD08:

kz lightning kabel DAC

Zo’n kabel is er nu ook met USB-C in plaats van Lightning. Op Android kan er ook analoge audio uit USB-C komen, dan werkt een DAC niet. Om dat te checken is er een app: ‘USB Audio Checker’. Je kan dan de Nederlandse app USB Audio Player PRO gaan gebruiken. Die kan wel de interne DAC omzeilen, ook met Spotify en Qobuz en zo.

Tiandirenhe TD08 review TEST-OPSTELLING

Ik test met 24 bits HD audio op een Zishan T1 / DSD (100,-) met AK4497 of de Loconaq A1 met AK 4493 (55,-). En met Spotify in de hoogste kwaliteit. Als referentie heb ik mijn beste hoofdtelefoons: de Sennheiser HD660 en de Bose Quietcomfort. Zie ook mijn BASS HiFi TEST playlist op Spotify:

Deze Tiandirenhe TD08 review is niet gesponsord. Er staan affiliate links in, dat maakt voor de prijs niet uit. Zo verdien ik wat bij als je bestelt via de links in het artikel. Dan blijft de blog in leven… DANK!!

13 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Hoi aartjan, ik heb een Android telefoon zonder headphone jack, alleen USB-C. Gewone kabels moet ik dus aansluiten met een verloopstukje. Weet jij of er ook fatsoenlijke kabels zijn USB-C naar deze 2-pin C-type? Evt met ingebouwde DAC?

  2. Geweldig al die recencies. Helaas raakt mijn lade met de allerbeste oordopjes nu aardig gevuld. Blijft het niveau alsmaar stijgen en zijn we in de buurt van een absolute nummer 1, of moet ik nog een lade vrijmaken?

  3. Helaas zijn de daps met ak-chips niet meer aan te komen. Ik las ergens in je blogs dat de fabriek terziele zou zijn gegaan vanwege een brand.
    Helaas te laat de keuze gemaakt om bijv een zishan te kopen. Maar misschien komt er op Aartjan weer een nieuwe lading (of update) bij? ;-)

    1. De zwarte filters krijg je er altijd bij, de blauwe en de rode ook. Er zitten dus altijd drie setjes filters bij, welke kleur je ook kiest

Geef een reactie