Beste oordopje voor BASSHEADS! TD08 review

TD08 review

– Update: 19 juli 2023 –

Ja hoor, ik heb ‘m gevonden! Ik ben altijd op zoek naar de beste oordopjes voor BASSHEADS. Dus voor iedereen die meer bas in zijn oortjes wil, met behoud van perfect audiofiel mid, ruimtelijkheid en heerlijk helder hoog. Nou, deze Tiandirenhe dus! Wat een ontdekking. En dan de prijs… schrik niet… twee tientjes!! Hierbij mijn TD08 review.

Dit wordt een korte review. Dit is gewoon het beste oordopje als je van extra bas houdt; dus als je tot de “Bassheads” behoort (nou ja, UPDATE: inmiddels is de beste MEGA BASS IN EAR de KZ ZEX).

Er zitten drie kleine “tuning filters” bij, waarmee je het geluid nog kan aanpassen. Zwart, blauw en rood. Zie de plaatjes helemaal onderaan. Met schroefdraad: je draait ze erop. Ik moest even een tangetje gebruiken om ze eraf te krijgen. De zwarte filters geven veel bas en sub-bas, en ook veel hoog: V-shape. Voor de meeste mensen het best. Het is volgens mij een bypass-filter. De blauwe geven iets gecontroleerdere bassen en iets meer helderheid. De rode geven meer mid en minder hoog, met behoud van ultrahoog en ultralaag: richting U-shape. De bas is bij alledrie goed: met heerlijke vette bas en diep doorlopende sub-bas, die ik zo enorm mis op bijna alle andere oordopjes. Okee, een B&W PX7 headset heeft nog meer bas, maar dat is absurd, dat is veel te veel, dat is gewoon lelijk, dat heeft nadelen. En die is ook twintig keer duurder.

Ik doe er meestal de rode filters op. Minder hoge tonen en meer mid: dat vind ik op den duur het best. Maar wat fijn dat je dit nu zelf kan tunen, zonder een EQ of een app te hoeven gebruiken. Want soms pak ik toch weer die zwarte. Heerlijk.

Het mid is audiofiel, warm en natuurlijk, en behoort tot het allerbeste wat er qua in ear monitors te koop is. Vergelijkbaar met de allerduurste merken en modellen. Het hoog is ruimtelijk, helder en precies, en nergens te scherp. Het geluidsbeeld is rustig, open en toch gebalanceerd, en dus met extra bas. Ik zou het moderne V-shape of U-shape Harman Curve noemen.

Die bas is zeldzaam, dat heb ik nog nooit eerder zo goed gehoord. Op geen van m’n honderd andere headsets ;). Lekker vet en hard maar toch niet absurd overdreven, met diep doorlopend en vol aanwezig sublaag, terwijl het allemaal strak en met definitie blijft. Waanzinnig. En bij films benadert het zelfs het echte bioscoop-gevoel.

Er zijn er wel een aantal andere oortjes die geschikt zijn voor bassheads, maar niet zo goed als deze. Andere toppers zijn herkenbaar aan mijn BASS+++ label:

Enorme aanrader dus. Je kan allerlei versies kiezen: met of zonder snoer, met of zonder microfoon, met dure audiofiele of met gewone goedkope kabels. Een snoertje kan ook supergoedkoop, zoals deze van 3 euro.

OF DOE HET ZONDER SNOER en maak ze draadloos met deze gloednieuwe KZ oorhaken (16,-)!

Je kan ook nog allerlei kleuren kiezen. Ik nam die prachtige smaragd-groene. Schitterend. Als een kristallen sieraad met goud en edelstenen. Zonder kabel, want ik heb nog zat kabels liggen van andere oordopjes ;). Het is tegenwoordig meestal 2-pin C-type, gelukkig. Dus al die topkabels zijn dan uitwisselbaar. En draadloos kan ook, met deze KZ Bluetooth kabel voor 19,- (kies de C-pin).

Eigenlijk komt deze TD08 MET STIP op nummer 1 of 2 binnen in mijn Top 40 beste goedkope oordopjes. En zelfs in de Strijd der Titanen (dat zijn de beste dure headsets) kan hij hoog komen. Voor die dure toppers heeft hij misschien juist te veel bas, te veel hoog en te weinig mid. V-shape dus: wat veel mensen tegenwoordig willen. Of U-shape of Harman Curve: dat lijkt op V-shape maar dan met extra ultralaag en ultrahoog. Speciaal ontwikkeld voor koptelefoons en oordopjes. Volgens onderzoek benadert dat meer het gevoel van echte speakers.

Deze TD08 kan inclusief kabel ook nog bij de goedkope lijst. Ze zijn ook te koop zonder kabel. Heel fijn, als je toch al een kabel met C-type stekkertjes hebt. Scheelt soms bijna twee tientjes!

Je krijgt er vijf soorten eartips bij (Small, Medium, Large, Double flange en Memory foam). Maar bij mij passen – zoals altijd – de Spinfit CP100 en de goedkope XXL siliconen beter. Dat is heel persoonlijk. Die prachtige heerlijke bas hoor je alleen als de eartips 100% afdichten, en dus je gehoorgang perfect afsluiten.

Je krijgt er ook nog een handig mini-etuitje bij:

TD08 review Tiandirenhe oordopjes bassheads

TD08 review Tiandirenhe oordopjes bassheads

TD08 review Tiandirenhe oordopjes bassheads

TD08 review Tiandirenhe oordopjes bassheads
Met 5 paar eartips: Double flange, S M L siliconen en memory foam.
in ear bassheads eartips
Maar ik doe er mijn eigen megagrote XXL siliconen op (die rode)

TD08 review Tiandirenhe oordopjes bassheads  TD08 review Tiandirenhe in ear monitors hifi bassheads

met KZ Bleutooth kabel
Kan ook als draadloze headset, met deze KZ Bluetooth nekkabel. C-type past perfect.
Tiandirenhe in ear monitors hifi bassheads
Werkelijk een sieraad om te zien
Dit zijn de tuning filters. Bauw, rood en zwart, voor een iets ander geluidsbeeld. Die zwarte kan je eraf schroeven, en vervangen door de rode (minder hoge tonen) of de blauwe (meer hoog)
De blauwe geven iets minder sub-bas en iets meer helderheid. De rode geven meer mid en minder hoog met behoud van ultrahoog: U-shape oftewel Harman Curve.

TD08 review conclusie

Dit is het beste oordopje voor “bassheads”. Een enorme aanrader als je van bas houdt, of van V-shape of U-shape oftewel Harman Curve. Dus als je altijd standje “Rock” kiest. Of als je er altijd flink wat bass en een beetje treble bij gooit. Veel mensen vinden dit prachtig, en het is ook best wel zeldzaam. Supergoedkoop ook nog eens!

Met de drie bijgeleverde filters kan je het geluid nog tunen:
Zwart = V-shape. Veel bas en sub-bas, veel hoog en ultrahoog (bypass filter denk ik).
Rood = Hoog-filter: iets meer mid en minder hoog.
Blauw = Laag-filter: gematigde bas, open hoog: helderheid en detail, analytisch.

Ik doe de rode. Soms met wat EQ, iets meer vocal mids, en iets minder hoog:

DAC’s, DAP’s en draadloos

Alles klinkt beter met een goede DAC of DAP. De best klinkende voordelige DAP is deze Zishan (vanaf 90,-). Een buizenversterker is nog mooier. De beste DAP met alles-erop-en-eraan is de Fiio M11 Pro, in Nederland op BOL.com voor 599,-. Een voordelige versie is de Fiio M6 of M9, zie de review.

En de beste kleine goedkope DAC is de Loconaq A1 met AK 4493 (50,-). Een voordelige versie is de Trasam Q1.

Je kan met deze TD08 ook bellen, als je een kabel erbij kiest met microfoon. Je kan ze draadloos maken met een Bluetooth kabel, of met een Bluetooth clip van 4 euro.

En met deze Lightning Audio kabel kan hij ook direct op je iPhone, in hoge kwaliteit (12,-). Kies C-type voor deze Tiandirenhe TD08:

kz lightning kabel DAC

Zo’n kabel is er nu ook met USB-C in plaats van Lightning. Op Android kan er ook analoge audio uit USB-C komen, dan werkt een DAC niet. Om dat te checken is er een app: ‘USB Audio Checker’. Je kan dan de Nederlandse app USB Audio Player PRO gaan gebruiken. Die kan wel de interne DAC omzeilen, ook met Spotify en Qobuz en zo.

Tiandirenhe TD08 review TEST-OPSTELLING

Ik test met 24 bits HD audio op een Zishan T1 / DSD (100,-) met AK4497 of de Loconaq A1 met AK 4493 (55,-). En met Spotify in de hoogste kwaliteit. Als referentie heb ik mijn beste hoofdtelefoons: de Sennheiser HD660 en de Bose Quietcomfort. Zie ook mijn BASS HiFi TEST playlist op Spotify:

Deze Tiandirenhe TD08 review is niet gesponsord. Er staan affiliate links in, dat maakt voor de prijs niet uit. Zo verdien ik wat bij als je bestelt via de links in het artikel. Dan blijft de blog in leven… DANK!!

37 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Beste Aartjan,
  In aanvulling op mijn eerste indruk van de Tiandirenhe TD08 nog het volgende. De Tiandirenhe met het blauwe opzetstukje is inmiddels mijn favoriet voor klassieke pianomuziek. In het uiterste laag geef ik hem 1db minder, daarna tot 1khz 1db meer, vervolgens vlak tot het uiterste hoog. Dan weer 1db meer.
  Samen met de KZ AZ09 een prijs/kwaliteit onovertroffen combinatie! Voor pianomuziek pak ik de Tiandirenhe zelfs eerder dan de QOA Vesper. Voor de overige genres als klassiek orchestraal, jazz en wereldmuziek is de QOA mijn favoriet. Ik mag daarnaast ook graag luisteren naar de TRN 90. Ik ben wel van mening dat het geluid van de TRN door de equalizer moet worden “gladgestreken.” Voor popmuziek gebruik ik meestal de Tiandirenhe. Ik ben geen expert, ik heb wel een flink aantal oordopjes en koptelefoons. Binnen mijn budget kan ik redelijk oordelen over de muziekkwaliteit van mijn muziekweergevers. Zeker afgezet tegen mijn koptelefoon buizenversterker in combinatie met de Beyerdynamic DT880 koptelefoon.
  Jouw recensies hebben al heel wat waardevols bij mij thuis een plekje gegeven. Ga door!

 2. Beste AartJan,
  Vandaag heeft PostNL de Tiandirenhe bezorgd. Amper een week onderweg. Bijzonder. Ik heb kort geluisterd met de zwarte opzetstukjes. Dat is een wel heel heftig basgeluid. Niet echt mijn ding. Na ook kort de rode ben ik uitgekomen bij de blauwe opzetstukjes. In de equalizer heb ik stand 32k en 16k 1db verlaagd. Prijs/prestatie vind ik dit zeer goede dopjes. Uitstekend te gebruiken voor instrumentale muziek, w.o. klassieke pianomuziek waar ik veel naar luister. In verhouding wat minder voor muziek waar de vocalen op de voorgrond staan. De Tiandirenhe plaatst de vocalen wat meer op de achtergrond. Lijkt in dat opzicht wel een beetje op de TRN V90. Deze iem wordt met wat aanpassingen van de frequentiekarakteristiek door mij nog steeds zeer gewaardeerd overigens. De bas van de Tiandirenhe is heel bijzonder. Natuurlijk wordt je gefopt, maar dan wel op een heel aangename wijze! Het midden en hoog zijn fraai, zeker afgezet tegen de prijs van euro 20. En voldoende warm. Ik heb de Tiandirenhe verbonden met de nieuwe KZ draadloze oorhaken. Een heel mooie combinatie. Ik ken de iPod pro niet, maar ik geloof je zonder meer dat dat de draadloze Tiandirenhe voor een fractie van het geld superieur is aan de iPod pro. Ga door met je recensies!

 3. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
  Eindelijk!
  De zoektocht naar de oortjes met het voor mij perfecte geluid is klaar!

  Met de grootste meegeleverde siliconen dopjes zijn mijn oren perfect afgedicht.
  Dus geen gekloot meer met memory foam dopjes.

  Het zwarte filter is perfect. De andere filters heb ik niet nodig.

  Dit geeft voor mij de perfecte sound waar ik niets meer aan hoeft te doen.

  Dank je Aart Jan ik ben er zeer happy mee.

  Ook nog budget prijsklasse, super snelle levering en uitgebreide accessoires.
  Bijv. kabel met volumecontrole.
  ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 4. Hey Aartjan, na verlies van mijn V-Moda Crossfade M-100 op jouw aanbeveling deze set besteld. Ze zijn net binnen, maar het klinkt goed!

  Ik heb ze gecombineerd met een stijlvolle zwarte kabel:https://a.aliexpress.com/_mqNLxLB

  Mocht je Drum ’n Bass waarderen check dan voor je Bass HiFi Test lijst op Spotify ook eens het volgende: Bad Company UK met Digital Nation, Breathe of (extreem bassy) Son of Nitrous.

  Bedankt voor je recensies!!!

 5. Hallo AartJan,
  Met veel interesse en plezier volg ik sinds enige tijd jouw blog over IEM’s.
  Van de week mijn eerste oordopjes binnen gekregen. De Tiandirenhe TD08, goud zonder kabel.
  Een dag later ontving ik een Yinyoo 16 core silver plated kabel. Op de gok besteld met een QDC aansluiting. Nou, deze passen perfect op de TD08.
  Aangesloten op de gebalanceerde uitgang van de Fiio BTR5 krijg ik een geweldige sound.
  Mijn muzieksmaak is nogal gevarieerd, Van hard rock tot pop, Jazz tot de mooiste klassieke pianoconcerten en opera. Gewoon fantastisch.
  Één van de bijgeleverde oordopjes past gewoon goed, ik kan ze de hele dag dragen zonder klachten. Toch heb ik het gevoel dat het beter kan. Als ik héél lichtjes de TD08 aandruk krijg ik een intensiever geluid. Toch maar SpinFit proberen?
  De nozzle van de TD08 meet 5,6mm. Welke zou jij adviseren? De CP145 of de CP155?
  Mijn voorkeur gaat uit naar de CP155 omdat deze iets hoger is. Maar ze hebben een diameter van 5,5mm. Zouden ze dan te los op de TD08 zitten?

 6. Wow, dat is een bas!! Heel wat anders dan mijn geliefde UIISII (no. 5 in de goedkope oortjeslijst). Alsof je een speaker in je oor hebt. Megading. Dank voor al je speur- en recensiewerk hier Aart-Jan! De halve familie heeft inmiddels ‘jouw’ oortjes -ik mèt snoer, moeder, zusje en nichtjes zonder snoer, allemaal hele goede via jou gevonden ipv de Airpods die ze eerst wilden bestellen. Grote besparingen op hun spaargeld:-)

 7. Hee die Aartjan,
  Hartelijk bedankt voor weer een fijne review!
  Ben na het lezen zeer enthousiast geworden en heb ze meteen besteld in het blauw/rood. Ook maar meteen de KZ Lightning kabel bijbesteld, is wel fijn met direct een Lightning stekker/DAC er op en zeker als die ook nog eens goed is.
  Ben echt razend benieuwd naar het geluid. Ik laat het je hier in ieder geval weten ;)

  1. Wauw, zo snel heb ik nog nooit een bestelling uit China gekregen. Zojuist is Post.nl langsgeweest die de TD08’s heeft afgeleverd! 8 dagen is een record! Ze zitten netjes in een mooie hardcase (de mijne is rood) met rits met vijf sets eartips en drie filtersets. Keurig.

   Het zijn net glazen kiezelsteentjes met een mooie goud/rood/blauwe glittering er in. Erg fraai.
   Ik kan ze helaas nog niet uitproberen want de KZ lightning kabel die ik op dezelfde dag had besteld is nog niet geleverd.

   1. Inmiddels heb ik de KZ Lightning kabel binnen en inderdaad geven de TD08 dopjes een heerlijke bas. Maar nu komt de verrassing: de bas is niet beter dan de ROCK Zircon RAU0501 dopjes die ik ook via dit blog heb ontdekt! Zie https://aartjan.nl/blog/rock-zircon-rau0501-review/

    De TD08 is wel iets helderder en hebben wat meer detail in het hoog maar het scheelt echt weinig en de bas is zoals gezegd gelijk. Net zo diep en krachtig. Alsof je een subwoofertje in je oor hebt. Best wel bijzonder gezien de Zircon veel kleiner en lichter is dan de TD08. Het grote voordeel van de Zircons vind ik dat ze zo ontzettend klein zijn en, voor mij althans’ een perfecte pasvorm hebben. Het is het enige oortje dat meteen goed zit en waarvan je na een tijdje niet merkt dat je ze in hebt. Ze zien er ook nog eens prachtig uit.

    Nog steeds vind ik de Zircons geweldig en zijn echt belachelijk goedkoop voor de kwaliteit die ze bieden. Ik wou dat er zoiets was met bluetooth en ANC die vergelijkbaar is met de Sony WH-1000XM4.

    Ik ga de komende tijd nog zeker meer muziek luisteren en oh, ja, de KZ Lightning kabel is ook een aanrader. Je moet ze over je oorschelp heen leggen en dan zitten ze ook goed en zorgen naats trekontlasting tevens voor reductie van kabelgeluid als gevolg van schuren en trekken. Een mooi betaalbar soepel kabeltje met een hele goede DAC!

    1. Kleine update:
     Helaas valt het rechteroortje af en toe uit. Wanneer ik de dopjes omdraai op de KZ-kabel, verhuist het probleem mee naar de linkerkant dus is het niet de kabel. Ondertussen de verkoper een berichtje gestuurd. Ben benieuwd naar hun klantenservice.

 8. Godsamme….ik moet hier niet te vaak langs fietse :-)))

  Zojuist in de brievenbus dit mooie sieraad.(ik heb de Blauw/Rode goud-glimmers)
  Direct mijn zwarte FDBRO zilver gebalanceerde kabel er aan gegooid en foam dopjes er op geschoven.
  ROON laat het lekker door mijn hoofd nu.(Marcus Miller)
  Ongelooflijk dit. Die bassen zijn fenomenaal. Lopen totaal niet door de rest van het spectrum heen. Best knap voor dat geld.
  Alsof ik bij de ALDI een fles singel malt MacAllan 21 year heb gescoord voor een paar tientjes.
  Deze klinken stukken beter dan mijn 1More Quaddriver i.e.m.’s van 130 euro.
  En dan bedoel ik niet alleen dat er meer bas uit komt. Intens helder ook.

  1. Officieel past dat niet, want deze TD08 heeft de verbeterde 2-pin-C-type stekkers. In de praktijk zou het misschien toch nog enigszins kunnen passen.

   1. heb ze besteld en binnen inmiddels met de bijbehorende kabel de roze ,, prima kabel (type C)
    mooi soepel met metalen stekker en split.,,,,of hoe je dat ook noemt.
    indrukwekkend geluid !! de filters zijn volgens mij niet altijd het zelfde qua kleur want ik heb in tegenstelling tot AJ de meeste bass met de blauwe en niet de zwarte.

 9. Hoi aartjan, ik heb een Android telefoon zonder headphone jack, alleen USB-C. Gewone kabels moet ik dus aansluiten met een verloopstukje. Weet jij of er ook fatsoenlijke kabels zijn USB-C naar deze 2-pin C-type? Evt met ingebouwde DAC?

     1. 25 feb besteld, vandaag binnengekomen. Kabeltje werkt als een trein! Oordopjes+kabel klinken top! Ik heb geen audiofiele oren maar ik ben dik tevreden.

 10. Geweldig al die recencies. Helaas raakt mijn lade met de allerbeste oordopjes nu aardig gevuld. Blijft het niveau alsmaar stijgen en zijn we in de buurt van een absolute nummer 1, of moet ik nog een lade vrijmaken?

   1. Dat is eigenlijk wel jammer, want er blijven steeds weer nieuwe oortjes komen.
    Misschien een categorie 1-50 en eentje van 51-100 maken?

    Verder heb ik een vraag/opmerking
    U geeft aan grote gehoorgangen te hebben, en grote tips te gebruiken,
    Ik heb echter platte smalle gehoorgangen, Voor mensen met dit type oren zou het handig zijn te vermelden welke diameter de in-Ears hebben op de plek waar de tips komen.
    Dan kan een ieder bepalen welke fijne zitten…
    Het is maar een ideetje
    Vr. Gr.
    Michel

 11. Helaas zijn de daps met ak-chips niet meer aan te komen. Ik las ergens in je blogs dat de fabriek terziele zou zijn gegaan vanwege een brand.
  Helaas te laat de keuze gemaakt om bijv een zishan te kopen. Maar misschien komt er op Aartjan weer een nieuwe lading (of update) bij? ;-)

  1. De zwarte filters krijg je er altijd bij, de blauwe en de rode ook. Er zitten dus altijd drie setjes filters bij, welke kleur je ook kiest

Geef een reactie