NiceHCK DB3 Review: goedkope topper

nicehck db3 review goedkope oordopjes

– Update: 6 oktober 2021 –

Dit oordopje is supergoedkoop, want hij kost hier maar iets van 20 euro. Met drie speakers per kant, en dat is voor die prijs heel uitzonderlijk. In die prijsklasse is hij dan ook een van de beste, zo niet de allerbeste. Goedkope topper dus! Hier mijn NiceHCK DB3 review. 

De ear tips zijn mij te klein, zelfs de grootste van de vier meegeleverde setjes – zoals wel vaker. Dus ik moet er mijn eigen eartips op doen. Prima, daar ben ik inmiddels wel aan gewend. Hij moet zoals alle in ears perfect passen, oftewel 100% afdichten, anders heb je te weinig bas. Het is heel persoonlijk met welke eartips je dit voor elkaar krijgt.

Ze komen ook heel hoog in de toplijst met beste goedkope oordopjes. Ik denk zelfs op nummer 8 in de TOP 10 daar. Dus ze klinken echt heel erg goed. De bas is bijvoorbeeld echt uitstekend voor die prijs. Ik heb daar een speciaal lijstje van gemaakt: mijn ultieme BASS TEST. Die staat publiek op Spotify, om eens even lekker die heerlijke bas te testen. En om te checken of de eartips wel perfect afdichten, want anders hoor je in die nummers te weinig bas:

Het middengebied is ook prima. Stemmen en instrumenten klinken afgewogen en natuurlijk. Je hebt ook helemaal geen EQ nodig. Het is meteen een prettig geluid. Ze hebben niet de extreem goede hoge tonen van de allerbeste oortjes uit mijn toplijst, zoals de KZ Terminator. Maar die zijn ook minstens drie keer zo duur. Deze hebben sowieso wat minder hoge tonen, zonder dat het dof wordt overigens. Ze zijn daarom ook minder schel dat vele andere oordopjes. Dus dat is juist een groot voordeel, als je vindt dat oordopjes vaak teveel hoog hebben (dat vind ik zelf eigenlijk ook). Dan is dit een enorme aanrader. En al helemaal voor die prijs!

De microfoon in het snoer was bij mijn exemplaar defect, dus die kan ik niet testen. Er zit een knopje op het snoer. Die werkt prima: dubbelklik is Next, 1x klik is Play / Pause / Ophangen. De afneembare kabel is verder prima, zoals alle oordopjes tegenwoordig hebben. Met goede stekkertjes, 0,78mm 2-pin (hetzelfde als de meeste KZ-modellen), en dus ook vervangbaar. Zo kun je er dus ook luxe dure kabels op zetten, of ‘m draadloos maken met een bijpassende Bluetooth kabel.

Ze zien er ook heel mooi uit, en ze zijn ergonomisch, met een goede pasvorm. Het is eigenlijk wederom wonderbaarlijk dat deze TOPkwaliteit voor zo’n goedkope prijs kan. Ze zijn er in zilver met blauw, of grijs met zwart. Prachtig hoor:

NIceHCK DB3 review

Je krijgt er ook nog een mooi en handig zakje bij.

NiceHCK DB3 review conclusie

De beste tot 15 euro! Waanzinnige kwaliteit voor die prijs. Aanrader dus. Hier te koop, op AliExpress, met gratis verzending, en meestal duurt de verzending een week of twee.

UPDATE: de KBear KS2 is een uitstekend alternatief, voor dezelfde prijs, en net zo ontzettend goed, met een vergelijkbaar geluidskarakter (supergoede vette bas en mooi gematigd en warm hoog).

Deze blog is niet gesponsord. Ik heb ‘m gewoon weer zelf gekocht. Ik geef ‘m wel weer aan de neefjes of zo…

8 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Top blog!
    De amazfit gtr 2019 model, gekocht in andorra voor 120 euro. Blijft een top ding (heb hem inmiddels 1.5 jaar), maand met de accu en de constructie is opvallend sterk. Normaal gesproken raken al mijn horloges bekrast door de sportschoolgewichten, muren, auto’s etc maar hij ziet er praktisch nog als nieuw uit. De accu is door de lange duur tussen laad cycli ook nog steeds zo goed als nieuw.

    Ik heb net de DB3’s binnen (na o.a. jouw blog gelezen te hebben) en het geluid is zeker een aanrader, heb ook de kz dq6 onderweg, en ben reuze benieuwd hoe deze twee tegen over elkaar staan. Ben (naast een xiaomi fan ook wel) een KZ fan, deze twee zijn gelijkwaardig in ontwerp (3 dynamic drivers) mensen waren lovend over de dq6 dus hopelijk weer twee nieuwe sportschool oordoppen. Nu de sportschool nog open…

    1. Heb ik ook wel eens ja. In je settings kan je kiezen voor taal English, ergens rechtsboven. Wordt niet altijd goed onthouden. Bij mij komt hij steeds vaker op Nederlands, maar dat vind ik irritant, niet alleen vanwege de vele vertaalfouten, maar ook omdat je dan niet goed meer kan zoeken. Ik klik dan vaak rechtsboven op “Go to global site”.

Geef een reactie