Redmi Buds 5 Pro review: 5 sterren ANC oortjes ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

redmi buds 5 pro review

– Update: 22 maart 2024 –

Het is ze WEER gelukt: Xiaomi heeft nu de beste ANC oortjes. Deze gloednieuwe Buds 5 Pro is nog weer beter dan AirPods Pro, voor een kwart van de prijs. Hier mijn Redmi Buds 5 Pro review.

Iedereen wil AirPods Pro, maar die zijn wel erg duur. Daarom test ik ook allerlei voordelige alternatieven zoals deze van Xiaomi / Redmi. De vorige Redmi Buds 4 Pro kwam zo bij mij op nummer 1 destijds, als beste voordelige alternatief.

Deze nieuwe Redmi Buds 5 Pro (kies de Global Version), hier voor €60 is nog weer verder verbeterd. Ze zijn er in zwart, wit of lichtblauw, en er is een Gaming Edition met ultra low latency:

redmi buds 5 pro review xiaomi beste anc buds

Ze zijn op allerlei punten verbeterd. Het doosje is nu faux leather, dus leer-achtig. Dan glijden ze niet uit je vingers. Ze zijn ook veel lichter geworden dan de vorige, het weegt bijna niks meer. De ovalen tips zijn nog weer verder verbeterd en de pasvorm is top. Het geluid is nu het beste en mooiste wat je kan vinden in dit soort oordopjes, door de nieuwe keramische dual drivers en de LDAC. En de ANC is werkelijk belachelijk goed nu, met 52dB. Ook de app is verder verbeterd, en de app is er nu ook voor IOS.

Faux leather doosje:

Volume kan je instellen op de touch (nu in marmer-look):

redmi buds 5 pro review

De folie voor de oplaadpunten moet er nog af, en ook in het deksel zit nog folie:

redmi buds 5 pro review

Verbinding, Multipoint en batterij

Op alle apparaten is de verbinding goed, ook op MacBook, iPhone, Android, iPad, tablets, Windows et cetera. De verbinding is ook verbeterd en heel stabiel. Hij reikt ook ver, wel 15 meter.

Er zit ook Multipoint op: je kan ‘m via de app op twee apparaten tegelijk verbinden. Als je iets luistert of kijkt op je laptop, dan gaat je telefoon ook over, op je oortjes. Dat vind ik een enorm pluspunt. (Als je dit gebruikt kan je “Absoluut volume” beter uitzetten, want dat kan niet op twee devices hetzelfde zijn).

De batterij gaat tot 36 uur met het doosje erbij. Opladen gaat supersnel via USB-C. Maar LDAC, ANC en luid volume kosten wel meer batterij.

Redmi Buds 5 Pro review: geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit vind ik het belangrijkst. En die is zelfs de beste die er is, voor dit soort oordopjes. Dat komt door die nieuwe dual drivers, de LDAC en de uitstekende pasvorm. Met nieuwe ovalen tips in drie maten (het is wel wat gepruts om ze te wisselen – let op de ovale vorm). Maar ik gebruik deze TPE eartips of deze goedkope siliconen tips en dan passen ze nog steeds in het doosje! HOERA!! (Dat kon op het vorige model niet).

Er zit ook een pasvorm-test in de app. Die meet of ze echt goed afsluiten, wat extreem belangrijk is voor het geluid en voor een goed werkende ANC:

pasvormtest

Ik vind het geluid zelfs veel beter dan AirPods Pro, zeker als je ze op LDAC zet: warmer, mooier, voller, ruimtelijker en helderder. Ik hoef op deze geen EQ te gebruiken. Het is een heerlijk en prettig geluid. Ook nog beter dan de vorige Buds 4 Pro – die al heel goed waren. Ze zijn ook veel luider dan de vorige 4.

VOLUME: Als het volume te zacht is kan je “Absoluut volume” uitzetten. Multipoint en LDAC kunnen ook dwarsliggen. Even uit- en aan zetten of disconnecten kan het oplossen. Ze kunnen echt wel hard namelijk.

De allerbeste High End Audio kwaliteit heb je met de KZ PR1 met een goede DAC erbij. Maar dat is bedraad, en zonder ANC.

LDAC / LHDC

Voor het beste geluid zit er dus LDAC op, op de Global Version, in de Bluetooth settings. De Chinese versie heeft vergelijkbare LHDC (zet ‘m dan op Regio China). Het klinkt nog weer hoorbaar beter dan AAC: ruimtelijker en helderder. Op Apple devices zit geen LDAC, maar daar kiest hij automatisch AAC, en dat klinkt ook top. Of doe het zo:

Een Mac met LDAC?

Via Multipoint (in de app) heb ik de oortjes verbonden op zowel m’n Mac als m’n Android telefoon. Op de MacBook in Spotify kies ik dan mijn telefoon, rechtsonder bij “Verbinden met apparaat”. Dan heb je dus LDAC, op een Mac.

LDAC kost wel iets meer stroom maar het klinkt duidelijk hoorbaar beter
Bluetooth settings: LDAC klinkt nog beter. “Absoluut volume” kan beter uit bij Multipoint.

52dB ANC, transparency en app

De ANC is weer verder verbeterd (nu tot 52 dB) en kan je ook aanpassen, via metingen in de app. Die ANC is nu echt absurd goed geworden – mits je dopjes goed afdichten. Zonder enige ruis ook. Ik zet ‘m gewoon op de maximale stand.

Er zit ook transparency op, om de omgeving juist wel te horen. Die is iets minder goed dan de beste van QCY (zie de review), maar toch prima. Je kan ook stemmen versterken, in de app.

Er zit ook een automatisch windfilter op, je hoeft niks in te stellen. Je kan er zelfs mee fietsen. Uniek, want dat heb ik nog niet eerder zo goed gehoord. Ook al kan je nog steeds veel beter iets over je oortjes doen als je minder windgeruis wil. En fietsen met oordoppen is gevaarlijk. Ik heb een ongeluk gehad veroorzaakt door iemand met oortjes in. DOE HET NIET! Please…

In de Android app kan je alles instellen, en de app is er nu ook voor IOS:

En er zit onder ander ook FInd-My in de app, om ze terug te vinden met een piep-geluid.

Custom controls

De gebaarbediening kan je instellen in de app. Ik zet lang-tik rechts op “wissel tussen ANC en transparency”. En dubbeltik op Volume. En driemaal op Next (rechts) en Pause/Play (links). Lang-tik links is bij mij de Assistent / Siri.

app xiaomi buds 5 pro review

Custom EQ in de app

In de app zit nu ook een echte Equaliser, en er zijn ook nog de vier snelstanden, bij de Audio Effecten. Precies wat je nodig hebt, namelijk neutraal of extra bas / hoog / mid. Ik doe buiten soms “extra bas” aan. Heerlijk. Maar zonder EQ zijn ze ook al top.

Waterdicht

Ze zijn IP54 waterdicht, dus ook goed om mee te sporten.

Latency

Voor films en tv is de latency weer verder verbeterd, die is nu nog maar 49ms en dat werkt goed voor films en tv. En er is ook een Ultra Low Latency Gaming Edition met 20ms. Die werkt met een soort dongle.

Apple? MacBook? iPhone?

Op een MacBook / iPhone / iPad werken ze prima via AAC. De app is er nu ook voor IOS. De allerbeste geluidskwaliteit kan alleen via LDAC, en dat zit niet op Apple devices. Maar het kan het wel via een truukje – zie de tip hierboven.

Microfoons

De belkwaliteit van de drie microfoons is goed:

Filters en noise canceling zitten tegenwoordig al direct in je system en de software. Je kan de microfoons van de oortjes dus prima gebruiken, maar de microfoons van je laptop / telefoon zijn altijd beter dan die van Bluetooth. Dat geldt voor alle draadloze headsets, ook voor de dure. Je oortjes gebruik je dus het beste alleen voor het inkomende geluid, en als microfoon kies je die van je laptop / telefoon. Dan klink jij het beste voor de anderen.

De prompts!

Dat zijn die signalen en geluiden in je oortjes. Bij andere merken zijn die vaak verschrikkelijk. Om je dood te ergeren. Maar bij deze zijn ze top – want vrijwel net zoals op de AirPods.

 • Redmi Buds 5 Pro review – conclusie

  Dit zijn echte AirPods Pro killers, voor een kwart van de prijs. Met het allerbeste geluid, LDAC (op de Global Version) en nieuwe keramische Dual Drivers. Ook de ANC is nu belachelijk goed: 52dB. Met Multipoint, volume op de touch en met alle functies die je zou willen, zoals Custom EQ, transparency, spraakversterking en het beste automatische windfilter. Magisch dus!
  Daarom op nummer 1 in mijn Koopgids.

 • Redmi Buds 5 Pro: hier voor €60 in zwart, wit, blauw of Gaming Edition
 • Of hier op Amazon voor €78
 • Nog niet op BOL, wel de Redmi Buds 4 Pro voor €75

Redmi Buds 5 Pro review – specs & highlights

 • Beste geluid, met Hi-Res Dual Drivers en LDAC / LHDC
 • Belachelijk goede 52 dB ANC, instelbaar in de app
 • Transparency met spraakversterking
 • Superbatterij tot 38 uur
 • Snelladen via USB-C
 • Multipoint
 • Uniek windfilter
 • Instelbare Touch-gebaren
 • Custom EQ in de app en vier goede snelstanden
 • Er is ook een Utra Low Gaming Edition

Het enige nadeel is misschien dat samen delen nog niet kan, maar dat komt veel beter en uitgebreider in de toekomstige Bluetooth met Auracast.

Deze Redmi Buds 5 Pro review is niet gesponsord. Er staan betaallinks in zodat je makkelijk kan bestellen. Maakt voor de prijs niet uit. Dan verdien ik wat bij en blijft de blog in leven en RECLAMEVRIJ – Yay!

THANK U, LOVE U ALL & C U NEXT TIME!

63 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Hey AJ!

  Wederom bedankt voor deze uitgebreide review.

  Ik ben echter even benieuwd of jij ook ervaring hebt met de “Soundcore Liberty 4 NC” (Anker).
  Volgens velen zijn dit namelijk de ultieme draadloze oordopjes qua prijs-kwaliteit.
  Ik ben erg benieuwd hoe deze zich verhouden tot de RedMi Buds…

  Verder;
  Ik heb een aantal KZ oortjes in in huis (waaronder de PR1).
  Wat zou jij aanraden; de fantastische KZ IEM’s draadloos maken (met bijvoorbeeld de eigen KZ Bluetooth oorhaken) of toch een dedicated TWS set zoals de Buds of de Soundcores?

  Alvast bedankt voor je reactie!

  1. De beste geluidskwaliteit is verreweg ik de PR1, ook met Bluetooth oorhaken. Maar deze Redmi 5 Pro heeft dan weer uitstekende ANC, dat zit nooit op de combi PR1/oorhaken.
   Die Anker zal behoorlijk vergelijkbaar zijn met deze Redmi, maar wel iets duurder, groter, zwaarder en met minder goede ANC. Wel met een betere batterij denk ik.

 2. Zou je de realme air buis pro 5 willen testen. Deze schijnen helemaal te gek te zijn en leuk betaalbaar . Alvast bedankt. Gr Els

 3. Heb ze nu een paar weken in huis. Eerst via Ali besteld, daar werd mijn order gecancelled. Daarna rechtstreeks bij Xiaomi voor dezelfde prijs. Inderdaad topgeluid! Ik gebruik ze op de fiets (iedere dag 25 km door de polder), maar heb toch aardig wat windruis. Ik ben aan het experimenteren met de Eartips en heb degene de jij benoemde ook besteld. Die paste eigenlijk net niet en na een dag is 1 kant gescheurd. Ik gebruik nu andere die uit een eerdere review. Deze passen opzich wel maar schuiven toch gauw van de oortjes af. Ik ga op zoek naar een beter passend alternatief. Zodra ik die gevonden heb laat ik het weten.

 4. Hoi Aartjan, welke draadloze oordoppen zonder stokje kan je aanraden? Ik gebruik ze in mijn motorhelm met van die memoryfoam tips.

  Ik heb nu de anomoibuds maar die zijn zo langzamerhand aan vervanging toe en helaas niet meer te koop

 5. Ik heb ze vandaag binnengekregen en ze bevallen me prima! Hoewel het regent van de planeten heb ik in de schuur de zitmaaier even gestart en de ANC is voortreffelijk. De Soundcore Q30 t.o.v. de nieuwe Redmi buds 5 is een enorm verschil! Zo’n 30% minder lawaai komt er binnen.
  Bovendien vind ik het geluid dat er uitkomt voortreffelijk. Kortom bedankt voor de tip!

 6. Hierbij mijn ervaringen met de Redmi buds 5 pro: verpakking armzalig, slap doosje vol met deuken zo ontving ik het, zo slecht verpakt verwacht je niet voor deze prijs. Dan de verbinding met de Xiaomi app, werkte totaal niet, geen verbinding mogelijk. Van alles geprobeerd niets werkte totdat ik las dat je de regio op China moest zetten in plaats van Nederland. Nou toen werkte het dus uiteindelijk wel na uren prutsen. Nu heb ik zowel de Redmi buds 4 pro als de Redmi 5 buds pro maar dat kan niet weer niet samen in de app, het is of de een of de ander. Verder is het geluid natuurlijk wel ok, echter totaal niet beter dan de Buds4 pro. de 4 buds zitten ook fijner in mijn oren. Wat mijn oren betreft haalt het geluid van de Redmi’s het ook totaal niet ten opzichte van mijn Sony Linkbuds S. Het geluid van de Sony’s is veel opener, ruimtelijker en aangenamer (en ook nog eens zeer zeer goede ANC)

   1. Mijn geliefde TPE oortips (m) kunnen ook niet op de Buds 5 pro, de rand voor de bevestiging is veel dunner dan bij de Buds 4 pro.

    1. Past bij mij prima! Zelfs de XL. En het doosje kan dicht. Kon bij de 4 niet. Ook al is het wat gepiel om ze erop te krijgen.

 7. Mijn Galaxy Buds Pro waren aan een upgrade toe, dus deze via AliExpress besteld, helaas zijn het de ‘Chinese’ en niet de ‘Global’, waardoor deze geen LDAC heeft, maar LHDC. Let daar even op bij het bestellen.

  Ondanks dat is het een flinke verbetering op het gebied van audiokwaliteit, maar ik zit nog te twijfelen om ze terug te sturen en toch voor de Global versies te gaan.

  Moet wel zeggen dat de accuduur me tegen valt in vergelijking met de Galaxy Buds Pro. En dat is nou niet iets wat met meer gebruik beter gaat worden …

  1. Ik begin nu te vermoeden dat LDAC een slimme truuk met volume doet. Als je de voiumes spatstrak gelijktrekt (dat is best lastig wegens instellingen / herstart) hoor je veel minder verschil. Dus op de Mac/iPhone ook subliem.

 8. Fijne rammers Aartjan! Het lukt me niet om Ldac op mn Pixel 8 pro te activeren, mocht iemand tips hebben dan hoor ik het graag. Ben al in het developpers menu geweest, maar Ldac wordt niet herkend.
  Desondanks lekker geluid. Even wennen aan de bediening. Morgen eens checken in de trein..

    1. Helaas niet, je moet sowieso je region op China zetten, anders worden de oortjes uberhaupt niet toegevoegd in de officiële app, maar de enige twee opties die zichtbaar zijn in de Bluetooth settings bij developer options zijn AAC en SBC. Bij de bluetooth settings in het quick menu staat alleen LE Audio (Experimenteel) en Ruimtelijke audio.

      1. O dat zou ook kunnen. Ik heb nu alle links veranderd naar een nieuwe link, de vorige was al niet meer de Global Version, zo te zien.

 9. Ook aangeschaft.Prachtig geluid.In de review schrijf je dat LDAC ingeschakeld kan worden. Ik kan in de app ( Android) deze instelmogelijkheid helemaal niet vinden Hoe zit dit?

 10. Deze Buds ook besteld via de link en kreeg ze niet te zien in de app op mijn Poco x3 pro maar als de regio op China gezet wordt wel.
  Maar wat ik niet gefixt krijg is een vervormd krakerig geluid, alsof de bass te zwaar is in de linker ear bud. In de instellingen, audio effecten, alles wel geprobeerd, ook de codecs SBC, LDAC of AAC maken geen verschil. Zie ik iets over het hoofd of is het miss een defect exemplaar ?

  1. Toptip Richard! Ik had ze al bijna in de grijze container geflikkerd na uren vruchteloos proberen en geen verbinding kunnen maken tussen app en de earbuds 5 pro. Maar wat een BS dat het alleen maar kan werken door de region op China te zetten!

    1. Ik begrjp nu (eindelijk) dat ik kennelijk de Chinese version heb gekocht maar kon dat echter nergens vinden op Ali….

 11. Prima oortjes goed geluid mooie bas geluid wat minder breed dan m’n Sony’s maar dat is n groot verschil in prijs ik kan ze in Bluetooth wel koppelen maar in de app werkt niet hij ziet ze niet deksel open oortjes erin en knopje drukken dan flitst het ledje maar in de app niks

  1. Het knopje doet bij mij ook weinig, en deksel open geeft bij mij ook geen animatie. Maar met disconnecten, reconnecten, of Bluetooth aan- en uitzetten, of in het doosje doen en weer eruit halen moet het allemaal wel lukken. Bij mij is het ook altijd gedoe vooral omdat ik heel veel devices erop aansluit. Multipoint moet via de app, en dat werkt goed (Mac + Android bij mij).

 12. Ik heb ze nu een week in gebruik en vind ze heel erg goed! Het geluid is heel helder met een goede bas en heldere mids, ik geloof wel dat de highs wat minder zijn maar mijn oren zijn daar nogal gevoelig voor dus dat vind ik niet erg.
  Anc is het beste wat ik ervaren heb en wmb op het niveau van de top oordopjes die op de markt zijn (Sony, Sennheiser) bose is nog iets beter wat dat betreft. Enige wat mij opvalt is dat de batterij redelijk snel gaat, gisteren had ik ze 10 minuutjes in en stond de batterij al op 90%!? Iemand anders dit ook opgemerkt?

 13. Na 2 dagen luisteren:
  – Geluid: Prima. Vergelijkbaar met AirPod pro.
  Minpunt: bij hele stille omgeving best veel ruis. Bij beetje omgevingsgeluid hoor je t niet meer. Maar bij luisteren van mooi stil nummer irritant. Ik gebruik meestal onderweg, dus geen issue.

  – gemak: top. Verbind met iPhone, iPad alles snel. Verbinding heel stabiel ook.
  Aanpasbaarheid van touch knopjes heel relaxt. En de hoeveelheid ANC ook.

  – ANC: redelijk. Minder dan AirPods. Constant geluid (trein, motor etc) doet ie prima, kortere geluiden vind ik matig. Geeft ook meer druk op m’n oren. Steeds de neiging om m uit te zetten als t niet per se nodig is. Dat had ik niet bij AirPods Pro.

  Windruis valt me beetje tegen. Goed podcast te volgen bij fietsen door de wind. Maar verwacht geen magie hier.

  Pasvorm is top. Zien er ook goed uit! Ik zou zeggen: €70,- uitstekende prijs. AirPod Pro 2,5x te duur.

  1. Bij mij totaal geen ruis, ik heb ‘m altijd op de sterkste stand ANC. En ik heb ‘m altijd op LDAC voor hogere geluidskwaliteit.

 14. Hoi Jan, leuk dat je nu draadloze oortjes hebt gereviewd! KZ heeft nu ook nieuwe draadloze oortjes, wel zonder ANC ,, de KZ VXS PRO, die zijn nu nog rond de 90€ . Hopelijk komt deze nog een keer voorbij in je reviews. Ik heb nu nog de KZ S1 draadloze oortjes, en die heb ik al best lang voor de krachttraining in de sportschool,, voor die prijs destijds van ongeveer 22€ doen ze het nog steeds goed. Ga zo door met je content! Groet Michiel

  1. Ik kan dat niet testen, dan heb ik meteen een gehoorbeschadiging ;)
   Volume zit op meerdere plekken: in Spotify / Apple Music etc moet Normalise UIT.
   De tips moeten 100% afsluiten.
   En met LDAC gaat hij veel harder.

   1. OK dank je. Ik gebruik met de Buds 4 Pro eigenlijk altijd Apple Music op een Pixel 7, met lossless high-res aan. Dan is het geluid bij mij vrij zacht, zet ‘m vaak op z’n hardst. Zijn de Buds 5 Pro even hard als de 4 Pro voor jou?

    1. Ja, minstens, ze kunnen echt keihard. Als ze op LDAC staan is 50% voor mij al ruim hard genoeg. “Absoluut volume” kan beter uit, want dat kan niet samen met Multipoint. Misschien was dat het?

    2. En de normalizer moet uit op Apple Music (maar dat zit inderdaad niet op de Android app, dus dat staat automatisch goed. Normalise maakt harde nummers zachter namelijk)

  2. Net even getest: met alle settings precies gelijk is de 5 inderdaad fors harder dan de 4 (wel bijna dubbel zo hard), met beide op 50% volume.

 15. Geweldige tip weer en deze ga ik ook wel weer aanschaffen vrees ik…;-) Ik weet soms alleen niet wat ik je met reviews aan moet want ik bezwijk telkens weer. Mijn verzameling bestaat inmiddels uit de Redmi buds pro, Sony Linkbuds S, Soundcore Q30, Soundcore Q45 en nog een aantal favorieten uit jouw lijstje(s). Ik deel met jouw de eindeloze zoektocht naar de perfect earbuds/koptelefoon voor een redelijke prijs maar ik blijf dromen van een Focal New Utopia..;-)

 16. Geweldige oortjes. Tip: wanneer je zoals ik de Chinese versie koopt moet je bij het installeren (Android) China als regio kiezen, dan krijg je de volledige App mogelijkheden. Kreeg in eerste instantie met regio Nederland niet alle mogelijkheden van de App.

Geef een reactie