Wifi extender / repeater: Edimax N300 review

– Update: 13 december 2015 –

Als je wifi-bereik slecht is, of niet helemaal okee werkt (bij wie niet) kan je dat drastisch verbeteren met een wifi extender, ofwel wifi repeater. Bij mij thuis bijvoorbeeld had ik op de ene hoek van de bank redelijk bereik, op de andere hoek niet. En ik heb maar een klein huis. Kan je nagaan. Ik heb ook niet echt veel dikke muren en de wifi modem hangt ook nog eens op een redelijk centrale open plek. Dit probleem zou dus wel eens bij heel veel mensen voor kunnen komen. 

wifi extender repeater

Na een zoektocht kocht ik bij Conrad.nl een Edimax N300 WiFi extender Air met app: in hun omschrijving: een Geavanceerde WiFi-repeater met nachtmodus, smartphone-app en gastnetwerk. Breid heel eenvoudig je draadloze internetverbinding uit met deze kleine WiFi-repeater.

Kost maar 35 eu, is inderdaad heel klein, er zitten geen draden aan, kan direct in een stopcontact. Ideaal dus, en: het werkt! Setup was heel eenvoudig. Nu heb ik overal weer bereik, en het internet is ook sneller en stabieler. Ik helemaal blij.

Nog nadelen aan deze wifi extender?

Alleen raar dat ik nu twee netwerken heb: de wifi extender heeft een apart netwerk aangemaakt. Ik dacht dat het ding mijn bestaande netwerk gewoon zou versterken. Gek genoeg hoefde ik mijn Airplay-ontvanger (voor de stereo) niet aan te passen, die staat nog op het oude netwerk, maar ontvangt het nieuwe ook. Geen idee hoe, maar nog steeds ideaal dus. En ik nog steeds blij.

Het enige echte minpunt was de App: die heeft een belachelijk slechte interface. Onbegrijpelijk. Hoe krijgen ze het voor elkaar, anno 2014. Je hebt de App nodig om de nachtmodus in te stellen, maar dat is voor een normaal mens vrijwel onmogelijk. We hebben het dus over het instellen van een klokje. Op een smartphone. How hard can that be?

Anyway, mijn oplossing is: ’s nachts de stekker eruit.

Geef een reactie