KZ ZVX review ❤️ They did it again!

KZ ZVX review beste goedkope oordopjes

– Update: 26 april 2023 –

Hallo zeg. Het zal je verbazen of niet, maar dit is ALWEER de allermooiste. De nieuwe nummer 1 – qua Beste Goedkope Oortjes, onder de € 50. Voor maar twintig euro. KZ dit it again. Hier mijn KZ ZVX review.

KZ is totaal ontketend – ze gaan maar door en door, met geniale nieuwe technieken in een stortvloed aan nieuwe hoogwaardige oordopjes. Niet meer bij te houden… Maar iemand moet het doen! Dus kocht ik deze ook maar weer, in de officiële KZ-store, voor € 23.

Volgens mij heb ik alweer zo’n honderd oordopjes gereviewd. Daar zaten veel KZ’s bij. Een van mijn eerste ontdekkingen was de KZ ED9 / EDX, voor zes euro destijds. Zo kwam ik op het spoor van de goedkope ChiFi-toppers, en dat was zo’n beetje de reden om deze hele review-blog te beginnen.

Een ware plethora aan modellen en uitvindingen heb ik langs zien komen, vooral van KZ. Met slimme nieuwe details, zoals de verstevigde stekkertjes, tot aan de revolutionaire planar drivers, culminerend in de KZ PR1: de allerbeste in ears die ik ooit had – nu mijn referentie-oordopjes.

Zie ook de Audio Koopgids met alle winnaars.

Single driver

Deze ZVX is geen planar, maar wel een single driver. KZ heeft de Dynamic Driver verder geperfectioneerd. Het geheim daarbij is de dunnere en lichtere membranen, kleinere afstanden tussen de onderdelen en sterkere lichtere materialen. Daardoor reageren de speakers sneller en kunnen ze het geluid zuiverder reproduceren. Bovendien is een single drive altijd directer en puurder, want er zijn geen crossover filters nodig.

Je kan het ook gewoon horen. Dit klinkt echt fantastisch. Ongekend mooi voor die prijs. Dit was vorig jaar echt nog niet mogelijk. De allerbeste die ik toen had was veel duurder: de Vesper, een dual driver. Jarenlang was dat mijn favoriet. Maar dit is gewoon weer een klasse beter. Waarom?

 • Totaal geen EQ nodig. Bij KZ had je vrijwel altijd wat meer bas nodig, of wat minder ultrahoog, of wat meer mid. Bij deze KZ ZVX niet. Deze is perfect, zonder enige kleuring. KZ heeft die tuning nu echt onder controle, net als bij die PR1.
 • Het is een single driver, dus dat is altijd directer, zonder crossover filters. En dat hoor je ook.
 • Zeer makkelijk aan te sturen. Ze kunnen gigantisch hard, ook op zwakkere bronnen zoals telefoons en laptops. Met een DAC of een koptelefoonversterker is het nog weer stukken mooier. Een tip is deze prachtige buizen-pre-amp.
 • Inbranden is niet nodig, het is meteen al goed.
 • Je krijgt er drie maten memory foam tips bij. Schuimpjes dus. Doorgaans niet mijn favoriet, maar bij deze werkt het perfect. Ik pak de Large en duw ze iets aan tot ze volledig afsluiten. Het schuim vormt zich naar je gehoorgang, voor een perfecte pasvorm. Dit geeft uiteindelijk ook het hoogste comfort. Voor iedereen die struggelt met de pasvorm zou dit wel eens een uitkomst kunnen zijn. Maar je kan er ook gewoon je eigen eartips op doen.
 • DE PRIJS! DE PRIJS!! HAD IK DAT AL GEZEGD??
  Audiofiel was nooit eerder zo goedkoop.
 • Prachtig mooie fotomodellen zijn het, ook nog eens:
KZ ZVX review. Foto copyright: AJ Bergshoeff - AARTJAN.nl
Deze kan je gewoon als poster aan de muur hangen, als centerfold Pin Up ;)

Ik maak altijd even snel wat fotootjes, bij zo’n nieuwe review. Maar dit keer bleef ik maar plaatjes van dat prachtige model schieten:

KZ ZVX review. Foto copyright: AJ Bergshoeff - AARTJAN.nl

KZ ZVX review. Foto copyright: AJ Bergshoeff - AARTJAN.nl

KZ ZVX review. Foto copyright: AJ Bergshoeff - AARTJAN.nl

Onderaan zit een ontluchtingsgaatje. Essentieel voor het comfort, de akoestiek, de bas en voor het ruimtelijke geluid. Verder is die stalen unibody ook nog eens onverwoestbaar sterk. Dus ook de bouwkwaliteit is van het hoogste niveau.

KZ ZVX review. Foto copyright: AJ Bergshoeff - AARTJAN.nl
De verpakking is klein, zodat het door de brievenbus kan. Ook belangrijk.
KZ ZVX review. Foto copyright: AJ Bergshoeff - AARTJAN.nl
Drie maten memory foam tips, afneembare topkabel, de beste stekkers: C-pin

Ze zijn er ook in donkergrijs. Er is ook een microfoon-versie voor een euro meer. De kabel is zoals altijd bij KZ uitstekend, met stevige versterkte stekkers. De schuimpjes bellen iets beter dan siliconen tips, omdat die ook losser in je oren kunnen om je eigen stem te horen. Microfoontest:

 

Beter dan Planar? Nee toch?

Nou ja, op een bepaalde manier kan deze Dynamic Driver soms zelfs beter zijn dan die nieuwe revolutionaire Planars. Hij klinkt namelijk iets vriendelijker, iets analoger, iets minder analytisch. En hij kan sowieso veel harder. De PR1 planar is echt wel beter, analytischer, ruimtelijker, met betere plaatsing en instrumentscheiding. Maar deze ZVX kan soms net wat lekkerder zijn, op de momenten dat je een wat rustiger en minder opdringerig geluid wil. Of gewoon als het veel harder moet.

Ik had precies diezelfde ervaring met de grote Planar koptelefoon van Hifiman: echt een klasse beter dan mijn referentie Sennheiser en Philips Fidelio X3. Maar toch zet ik die Philips ook vaak op, in de praktijk. Om diezelfde redenen… Planar is dus niet altijd zaligmakend. Soms heb je gewoon die overdaad aan vermoeiende detaillering en ruimtelijke perfectie even niet nodig.

En de ruimtelijkheid kan je ook nog verbeteren met deze buizen-pre-amp. Want die klinkt heel open, ruimtelijk en warm. Een top-combi met deze ZVX.

KZ ZVX review conclusie

 • KZ ZVX reviewDe beste goedkope oortjes. Punt! KZ heeft zichzelf overtroffen, voor de zoveelste keer, met deze gloednieuwe single dynamic driver. Als het duurder mag kan het nog beter: de KZ PR1. Analytischer, ruimtelijker, met betere plaatsing en instrumentscheiding. Maar deze ZVX is rustiger en minder opdringerig. En hij kan veel harder. Het geluidskarakter is zeldzaam ongekleurde audiofiele referentie.
  Hier te koop voor €23. Snel geleverd, in een dag of vijf.
  Of hier op AMAZON.nl. Nog niet op BOL.com te koop.
  Met losse kabel AUDIOFIEL bestel

DAC’s en draadloos

Alles klinkt beter met een goede DAC. Een kleine top-DAC is de Loconaq A1. Ik ben inmiddels ook verslaafd aan deze heerlijke buizen-pre-amp.

De kabel kan je ook nog upgraden naar een 16-core kabel. Kies voor de stekkertjes QDC-type (wordt ook wel 2-pin C-type genoemd). Of deze 16 core QDC-kabel van TRN.  Of deze vergelijkbare kabel van Yinyoo.

En met een Lightning Audio kabel met ingebouwde DAC (of anders deze vergelijkbare) kan je ‘m ook direct op je iPhone aansluiten. Kies 2-pin C-type.

kz lightning kabel DAC

Met deze Bluetooth kabel kan je ze draadloos maken. Met Apt-X en AAC. En er is ook een andere top-Bluetooth kabel (kies C-type):

bluetooth kabel 2 pins

Draadloze earhooks

De Bluetooth Earhooks van KZ of de TRN Earhooks passen ook, als je 2-pin C-type kiest. Daarmee maak je er ook een draadloze headset van. Dit systeem is mijn favoriet, want je voelt het nauwelijks zitten, het zit totaal niet in de weg, en het heeft een grote batterij.

BLuetooth headset earhooks TRN V90s

De KZ Earhooks AZ 09 zijn er nu ook in een Pro-versie. De vorige KZ earhooks (zonder Pro) gaven soms problemen met de verbinding. En er is inmiddels ook nog weer een nieuwere KZ AZ15 met AptX Lossless, AAC en gaming mode.

ANC: echte noise cancelling

Ze dempen al prima het buitengeluid, dankzij de in ear schuimpjes. Maar als je er ook nog echte Active noise cancelling bij wil, doe je er gewoon een ANC koptelefoon overheen. Werkt perfect!

KZ ZVX review TEST-OPSTELLING

Ik test met 24 bits HD audio op een Zishan T1 / DSD met AK4497 of de Loconaq A1 met AK4493. Of ook met deze buizen-pre-amp. En zo test ik het ook met Spotify in de hoogste kwaliteit. Als referentie heb ik mijn beste koptelefoons: de Sennheiser HD660 en de Philips Fidelio X1. En de nieuwste planars van Hifiman en de KZ PR1.

Zie ook mijn BASS HiFi TEST playlist op Spotify, en zie ook mijn Blinde Audio Test:

Deze KZ ZVX review is niet gesponsord. Er staan betaallinks in, dat maakt voor de prijs niet uit. Zo kan ik weer wat nieuws kopen als je bestelt via die links. En dan blijft de blog in leven… DANK!!

33 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Ik heb in Duitsland voor 29,95 incl. verzendkosten de HiFiMan RE-400i gekocht. Niet vior de bassheads maar hele goede oortelefoons! Gaan niet zo hard als de RE-800 maar klinken op normaal volume extreem goed! Kan een Kz Pr1 plannar niet aan tippen! Geen enkele Kz trouwens. Mijn nieuwe nr. 2 na de RE-800. Heb nu ook de RE-600 besteld dan is de cirkel rond 😊.

 2. Kleine aanvulling. Naar erg lang testen met verschillende eartips zowel foam als siliconen, verschillende dac/amplifiers, muziek genres en kabels heb ik mijn favorieten lijstje toch enigszins moeten aanpassen. Op nr 1 komt toch nog de HiFiMan RE800, gevolgd door de Hidisz Mermaid MS2, de Kz PR1, Kz X HBB Pr2, Kz ZS 10 Pro X, Kz DQ6, Kz ZEX Pro, Kz ZVX, 7Hz Zalnotes Zero en de Kz ZEX.
  Wat opvalt is dat de PR2 pas sinds kort is gelanceerd en al meerdere prijsverlagingen heeft ondergaan. Niet zo populair als Kz dacht waarschijnlijk… volgens mij zijn dat nu de goedkoopste plannars die te koop zijn. Maar als je perse plannars wilt neem dan de PR1. Pro of non Pro.

 3. Zijn er ook kleinere tips te krijgen want die er op zitten krijg ik met heel veel moeite in mijn oor geramd en dat voelt echt niet fijn. De kleinste zijn al standaard geïnstalleerd. Ik snap niet dat mensen zulke enorme gehoorgangen hebben. Ik heb geen klein hoofd , hoedenmaat 60 maar die dingen krijg ik er nauwelijks in. En als ze er niet in zitten zit ik naar een blikjesgeluid te luisteren. wel een zuiver blikjesgeluid, dat dan weer wel.

   1. Dan mis ik de small. De 4 andere dopjes zijn even groot. Die krijg ik zonder iem er nog niet eens in. Had nog ergens kleine siliconen liggen. Maar dat was ook blikjeswerk.

 4. Hoi Aartjan,

  Nou ik heb vandaag een lading IEM’s binnen gekregen (wacht alleen nog op de Kz X Hbb PR2) en ben gelijk aan het testen gegaan!
  Diverse nummers beluisterd van o.a. JAX, Guns N’ Roses, Meatlof, Tiesto en Karol G, Rush, Melissa Etheridge, REM en Journey.
  De Kz PR1 had ik al en deze vind ik aardig goed klinken. Daarna heb ik de Kz Zvx geprobeerd maar deze vind ik erg schel. Ik ben geen basshead maar ook geen treble head. Ik vond ze veel te helder klinken, zeker op hoog volume. Volgende dan maar, de Kz ZS10 Pro X. Hoe wel minder hoog dan de Zvx vind ik ze nog veel te helder voor mijn smaak. Ze vallen voor mij, net als de 7Hz Salnotes Nul, in de categorie te helder. Ook heb ik de HiFiMan man RE800 Silver binnen gekregen. Damn!!! Die klinken echt bizar goed! 55,- euries!! Kan me voorstellen dat ze ooit 599,- hebben gekost! Wat een geluid! Mijn beste IEM’s tot nu toe!
  Als conclusie kan ik het volgende zeggen, in volgorde van best naar slecht, op een ruime 1e plaats de HiFiMan RE800 Silver, de Kz PR1, Kz DQ6 3DD, Hidsz Mermaid MS2 (staan op marktplaats), Kz Zex Pro, KZ Zs 10 Pro, Kz Zex, KZ ZVX en als laatste de 7Hz Salnotes Nul. Alle IEM’s zijn, behalve de 7Hz, getest met een 16 core HQ kabel op een S.M.S.L C200 en een aantal ook op een Fiio Q3 MQA.
  Ik hoop iemand hiermee een dienst te doen :)
  Gr. Pascal

  1. Als aanvulling. Ik heb de Kz ZS10 Pro X. Met het X-je erachter dus. 😊
   Als ik de Kz X Hbb PR2 binnen heb zal ik mijn bevindingen ook melden.

  1. Deze ZVX is minder gekleurd, kan veel harder, dus gevoeliger en heeft geen crossover-filters dus iets puurder geluid. Maar de ZEX is weer iets opener en ruimtelijker.

 5. Ik heb zojuist de allernieuwste net geïntroduceerde Kz X Hbb Pr2 bestelt. Met korting. Kon het niet laten. Ben erg benieuwd!!!

  1. Vergeet het vorige bericht, het is een hoesje voor de oordoppen. Behoorlijk verwarrend soms op ali. Maar het kan dus nog goedkoper voor net onder de 20 euro

 6. Hoi Aartjan, ja zo een “buizenbak” was ik ook al tegen gekomen en was er ook nieuwsgierig na maar wat me tegen houd is dat die zijn uitgerust met een 3.5 mm uitgang en ik juist heb geïnvesteerd in 4.4 mm gebalanceerde kabels. En ja, de KZ ZVX ook maar bestelt. Voor mijn Guns n Roses sessies :)
  Ik ben benieuwd hoe ze zich houden tegen de ZS 10 Pro X en de PR1. Word vervolgd!

  1. Tja, gebalanceerd heb je nodig als je superlange kabels gebruikt, langer dan tien meter of zo. Maar bij korte kabels hoeft dat niet per se.

   1. Ik koop met name de gebalanceerde kabels voor de 4.4 mm pentagon. Zoals je weet geven die dac/amplifiers daar vaak veel meer vermogen op. Bij de Q3 MQA bijv. 2 keer zoveel.

  2. Welke buizenbak valt aan te raden die in ieder geval dit aantikt? Bluetooth 5.x, koptelefoon-uitgang, geen storing.

   Ik wil mijn nieuwe platenspeler (bedraad of via ingebouwde bluetooth) via buizenbak aansluiten op versterker. Omweg, I know, maar beter dan kabels trekken. Buizen alleen voor het beoogde/beloofde ‘warme’ geluid 😉

    1. Gaat deze werken als ik em via Bluetooth aan mijn versterker (met daaraan speakers) wil koppelen? De afbeelding met connections doet vermoeden van niet, alleen Bluetooth IN.
     Dus de gedachte is:
     -Platenspeler Audio-Technica LP3XBT bedraad aan pre-amp
     -Pre-amp via Bluetooth naar mijn Denon x2500H versterker.
     -Denon versterker naar Polk surround soundbar icm Canton movie XL 25 surround speakers

      1. Pwoh, da’s wéér iets ertussen. Dan laat ik het maar zitten en wacht ik tot Aiyima met een oplossing komt. Ik heb ze er iig een berichtje voor gestuurd, nav hun uitvraag voor een nieuw product (early bird).

 7. Hoi Aartjan.. Ik ben mede door jouw reviews ook op de ChiFi toer gegaan.
  Hier mijn ervaringen:
  Eerst heb ik de KZ ZEX gekocht en omdat deze zo goed klonken heb ik de KZ ZEX Pro gekocht. Daarna heb ik de KZ PR1 gekocht en beide ZEX aan mijn dochter gegeven. Toen heb ik de KZ DQ6 gekocht die ik zo goed vond klinken dat ik nog maar weinig naar de PR1 luisterde. Toen heb ik na aanleiding van positieve reviews de relatief dure Hidizs Mermaid MS2 gekocht die ik eerlijk gezegd vind tegenvallen. Ik heb ook een HiFiMan RE800 besteld. Ooit koste die 599,- maar ik heb ze nu voor 55,- dus ben er heel benieuwd na. Ik gebruik trouwens nooit een EQ omdat dat niet gaat met Apple music op een ipad. Ik heb nu de KZ ZS10 Pro X besteld, die moeten nog binnenkomen en nu kom jij met de KZ ZVX… het houd niet op 😊 ik heb de laatste tijd (te) veel gekocht en nog meer terug gestuurd. Ik heb de Grado SR60X, SR80X, SR325X, allemaal te schel, geen Grado sound voor mij, geprobeerd. De Philips Fidelio X2HR, Fidelio X3, Sennheiser HD650, Beyer Dynamic DT 900 Pro X, allemaal onzuiver op hoog volume. De JBL tune 130NC, Sony WF-C500, veel te zacht volume, de HiFiMan Sundara, te laag volume, en QOA Vesper gekocht, slecht geluid rondom, en (vaak dezelfde dag) teruggestuurd omdat ik ze niet goed vond klinken. Soms zelfs slecht. De KZ IEM’s heb ik allemaal gehouden en ook de Denon ah-d5200, PSB M4U8, Meze 99 Neo, HiFiMan HE400SE, Hidsz MS2 en Cambridge Audio Melomania plus heb ik ook gehouden. Ik gebruik zo mogelijk hoge kwaliteit gebalanceerde kabels voor zowel alle IEM’s als hoofdtelefoons. Om nog even terug te komen op de HE400SE. Ik heb de bilaterale magneet versie gekocht en niet de stealth magnet. Ze klinken erg goed. Iets minder bas en meer hoog. Ik lees zelfs bij de enkele reviews dat ze beter klinken dan de internationale stealth versie die veel duurder is. Zijn wel moeilijk aan te sturen, zelfs mijn SMSL C200 met een vermogen van 1500mW heeft er moeite mee. De Meze heeft juist meer bas en minder hoog. De Denon is analytisch en zuiver en de PSB zijn goede allrounders die heel erg hard kunnen ( top voor Guns n Roses op standje tinnitus 😊). Heb in een korte tijd een aardige collectie opgebouwd en inmiddels erg veel beluisterd. Ik gebruik een Fiio Q3 MQA en een S.M.S.L C200 om te luisteren naar muziek via Apple music op een 2022 iPad Pro 12.9 en soms op mijn iPhone 12 Pro Max. Ook had ik een Fiio Q11 gekocht omdat die volgens de advertentie veel meer vermogen zou hebben dan de Q3. Nou dat viel tegen, ging zelfs zachter! Toen ik Fiio daarover mailde kreeg ik een heel blah blah verhaal over chipset en gain.. nou ja, de Q11 ging niet luider dan de Q3. Ik gebruik hoge kwaliteit kabels en zo mogelijk de 4.4 mm gebalanceerde uitgang.
  Dit was de ervaring die ik wilde delen. Valt me op dat mijn bevindingen vaak haaks staan op die van de diverse review sites. Ik zal wel dus geen echt audiophile zijn 😊

  1. Hahaha, nou deze kan echt loei- en loeihard, standje 2 is al oorverdovend, dus je kan je lol weer op met deze! En misschien is de buizenbak dan ook wel wat voor jou, zo te horen.

  2. Je bent inderdaad lekker bezig Pascal, en blijf zoeken! 👌
   Wel opvallende bevindingen, waarmee ik het wel mee eens ben (grado) en absoluut niet (QOA en HD650).
   Maar waarom wil je harder? Ik zet het volume op geen enkel apparaat hoger dan 12 uur. Daarboven wordt het niet gezond voor mijn oren 🙉🙉🙉. Maargoed iedereen beleeft het anders.
   We moeten soms maar gewoon blij zijn met wat we hebben en gewoon even genieten van goed klinkende muziek.

   1. Je hebt wel gelijk, harder is niet altijd beter maar soms heeft muziek zulke emotie dat je het echt wil voelen. Ik heb dat heel erg met Guns n Roses en sommige popnummers (Tiesto). Ik ben me wel bewust van de schade die hoge volumes kunnen aanrichten en hou dus de momenten dat ik maximaal volume luister kort. Het grootste gedeelte luister ik dan nog op matig volume. Heb in de jaren 90 wel mijn deel aan houseparty’s bezocht en dat ging er ook niet zacht aan toe😊
    Ik denk dat de QOA defect waren want ze klonken verschrikkelijk slecht. Ik heb voor de gein wel eens bij Ali 3 IEM voor 5,- gekocht en die klonken echt beroerd maar de QOA nog meer.
    De SMSL is mijn krachtigste versterker en gaat van 0-99. Het meeste spul komt niet verder dan tussen de 75-85 waarbij de PSB het hardst gaan en zuiver blijven. De HiFiMan HE400SE kan ik op 99 zetten en klinkt dan nog niet echt hard. Zeer lastig aan te sturen.
    Gr. Pascal

Geef een reactie