KZ ZVX review ❤️ They did it again!

KZ ZVX review beste goedkope oordopjes

– Update: 10 juni 2024 –

Hallo zeg. Het zal je verbazen of niet, maar dit is ALWEER de beste. De nieuwe nummer 1 – qua Beste Goedkope Oortjes, onder de € 50. En dat voor maar €20. KZ dit it again. Hier mijn KZ ZVX review. De KZ D-fi is vrijwel dezelfde, maar dan met toonregelaars.

KZ is totaal ontketend – ze gaan maar door en door, met geniale nieuwe technieken in een stortvloed aan nieuwe hoogwaardige oordopjes. Niet meer bij te houden… Maar iemand moet het doen! Dus kocht ik deze ook maar weer, in de KZ-store voor €20. Als je er toonregelaars op wil (ook zoiets nieuws!) dan is er de KZ D-fi. Dat zit ook op de  KZ Krila (en op de KZ Castor, zie de review) Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor meer bas dan normaal, of meer of minder mid of hoog. Met de vier schuifjes heb je 16 mogelijkheden voor een aangepaste sound.

Deze nieuwe ZVX staat nu op nummer één, samen met de KZ ZEX, die lichter van gewicht is en een planar-speaker voor het mid en hoog erbij heeft. Ook een aanrader dus.

Volgens mij heb ik alweer zo’n honderd oordopjes gereviewd. Daar zaten veel KZ’s bij. Een van mijn eerste ontdekkingen was de KZ ED9 / EDX, voor zes euro destijds. Zo kwam ik op het spoor van de goedkope ChiFi-toppers, en dat was zo’n beetje de reden om deze hele review-blog te beginnen.

Een ware plethora aan modellen en uitvindingen heb ik langs zien komen, vooral van KZ. Met slimme nieuwe details, zoals de verstevigde stekkertjes, tot aan de revolutionaire planar drivers, culminerend in de KZ PR1 of de neutralere PR2: de allerbeste in ears die ik ooit had – nu mijn referentie-oordopjes.

Zie ook de Audio Koopgids met alle winnaars.

Single driver

Deze ZVX is geen planar, maar wel een single driver. KZ heeft de Dynamic Driver verder geperfectioneerd. Het geheim daarbij is de dunnere en lichtere membranen, kleinere afstanden tussen de onderdelen en sterkere lichtere materialen. Daardoor reageren de speakers sneller en kunnen ze het geluid zuiverder reproduceren. Bovendien is een single drive altijd directer en puurder, want er zijn geen crossover filters nodig.

Je kan het ook gewoon horen. Dit klinkt echt fantastisch. Ongekend mooi voor die prijs. Dit was vorig jaar echt nog niet mogelijk. De allerbeste die ik toen had was veel duurder: de Vesper, een dual driver. Jarenlang was dat mijn favoriet. Maar dit is gewoon weer een klasse beter. Waarom?

 • Totaal geen EQ nodig. Bij KZ had je vrijwel altijd wat meer bas nodig, of wat minder ultrahoog, of wat meer mid. Bij deze KZ ZVX niet. Deze is perfect, zonder enige kleuring. KZ heeft die tuning nu echt onder controle, net als bij die PR1.
 • Het is een single driver, dus dat is altijd directer, zonder crossover filters. En dat hoor je ook.
 • Zeer makkelijk aan te sturen. Ze kunnen gigantisch hard, ook op zwakkere bronnen zoals telefoons en laptops. Maar met een DAC of een koptelefoonversterker is het wel stukken mooier.
 • Inbranden is niet nodig, het is meteen al goed.
 • Je krijgt er drie maten memory foam tips bij. Schuimpjes dus. Doorgaans niet mijn favoriet, maar bij deze werkt het (bij mij) perfect. Ik pak de Large en duw ze iets aan tot ze volledig afsluiten. Het schuim vormt zich naar je gehoorgang, voor een perfecte pasvorm. Dit geeft uiteindelijk ook het hoogste comfort. Voor iedereen die struggelt met de pasvorm zou dit wel eens een uitkomst kunnen zijn. Maar dat blijft erg persoonlijk: je kan je eigen eartips zoeken als je geen goede bas hoort. Zoals de beste nieuwe van TPE.
 • DE PRIJS! DE PRIJS!! HAD IK DAT AL GEZEGD??
  Audiofiel was nooit eerder zo goedkoop.
 • Prachtig mooie fotomodellen zijn het, ook nog eens:
KZ ZVX review. Foto copyright: AJ Bergshoeff - AARTJAN.nl
Deze kan je gewoon als poster aan de muur hangen, als centerfold Pin Up ;)

Ik maak altijd even snel wat fotootjes, bij zo’n nieuwe review. Maar dit keer bleef ik maar plaatjes van dat prachtige model schieten:

KZ ZVX review. Foto copyright: AJ Bergshoeff - AARTJAN.nl

KZ ZVX review. Foto copyright: AJ Bergshoeff - AARTJAN.nl

KZ ZVX review. Foto copyright: AJ Bergshoeff - AARTJAN.nl

Onderaan zit een ontluchtingsgaatje. Essentieel voor het comfort, de akoestiek, de bas en voor het ruimtelijke geluid. Verder is die stalen unibody ook nog eens onverwoestbaar sterk (maar wel zwaar). Dus ook de bouwkwaliteit is van het hoogste niveau.

KZ ZVX review. Foto copyright: AJ Bergshoeff - AARTJAN.nl
De verpakking is klein, zodat het door de brievenbus kan. Ook belangrijk.
KZ ZVX review. Foto copyright: AJ Bergshoeff - AARTJAN.nl
Drie maten memory foam tips, afneembare topkabel, de beste stekkers: C-pin

Ze zijn er ook in donkergrijs. Er is ook een microfoon-versie voor een euro meer. De kabel is zoals altijd bij KZ uitstekend, met stevige versterkte stekkers. De schuimpjes bellen iets beter dan siliconen tips, omdat die ook los in je oren kunnen om je eigen stem te horen. Microfoontest:

Nadelen?

Hij is wel een tikje zwaar – zwaarder dan andere. En de pasvorm kan lastig zijn, al is dat heel persoonlijk. Zoek je eigen eartips als je geen goede bas hoort. En gebruik een goede bron, dus een goede DAC. En een betere upgrade kabel kan je er ook altijd nog eens bij kopen.

Buiten op de fiets?

Ik doe ze op de fiets niet aan want dat vind ik gevaarlijk. In het verkeer is je gehoor veel belangrijker dan je denkt. Ik heb een fietsongeluk gehad dat werd veroorzaakt door iemand met oortjes in. Wil je het toch per se op de fiets, doe dan dit.

Beter dan Planar? Nee toch?

Nou ja, op een bepaalde manier kan deze Dynamic Driver soms zelfs beter zijn dan die nieuwe revolutionaire Planars. Hij klinkt namelijk iets vriendelijker, iets analoger, iets minder analytisch. En hij kan sowieso veel harder. De PR1 planar is echt wel beter, analytischer, ruimtelijker, met betere plaatsing en instrumentscheiding. Maar deze ZVX kan soms net wat lekkerder zijn, op de momenten dat je een wat rustiger en minder opdringerig geluid wil. Of gewoon als het veel harder moet.

Ik had precies diezelfde ervaring met de grote Planar koptelefoon van Hifiman: echt een klasse beter dan mijn referentie Sennheiser en Philips Fidelio X3. Maar toch zet ik die Philips Fidelio ook vaak op, in de praktijk. Om diezelfde redenen… Planar is dus niet altijd zaligmakend. Soms heb je gewoon die overdaad aan vermoeiende detaillering en ruimtelijke perfectie even niet nodig.

En de ruimtelijkheid kan je ook nog verbeteren met deze buizen-pre-amp. Want die klinkt heel open, ruimtelijk en warm. Een top-combi met deze ZVX.

KZ ZVX review conclusie

 • KZ ZVX reviewDe beste goedkope oortjes. Punt! KZ heeft zichzelf overtroffen met deze single dynamic driver. Alleen als het veel duurder mag kan het nog beter: met de planar KZ PR1. Maar deze ZVX is rustiger en minder opdringerig. En hij kan veel harder. Het geluidskarakter is zeldzaam ongekleurde audiofiele referentie. Misschien moet je nog wel je eigen eartips erbij zoeken, als je geen goede bas hoort. Als je er toonregelaars bij wil dan is er de KZ Castor.
  De ZVX is alleen erg zwaar. Het beste alternatief is de superlichte ZERO:RED maar die is wel vele malen duurder. Of de goedkope en lichte KZ ZEX, iets minder neutraal maar ook iets mooier in het hoog.
  De KZ ZVX is hier te koop voor €20. Snel geleverd, in een dag of vijf.
  Of hier op AMAZON.nl. Nog niet op BOL.com te koop.
  Met losse kabel AUDIOFIEL bestel

De TRN Conch (€40) lijkt er op, lichter, kleiner en platter, maar ook veel duurder.

DAC’s, eartips en kabels

Draadloos

Topkwaliteit Bluetooth kan met deze kabel. Of met de nieuwste KZ Earhooks, zonder nekdraad, met High End kwaliteit, zie ook de review.

KZ XZ10 review draadloze oorhaken

ANC?

Ze dempen al prima het buitengeluid, dankzij de in ear schuimpjes. Maar als je er ook nog echte Active Noise Cancelling bij wil, doe je er gewoon een ANC koptelefoon overheen. Werkt perfect!

KZ ZVX review TEST-OPSTELLING

Ik test met 24 bits HD audio op een Zishan T1 / DSD met AK4497 of de Loconaq A1 met AK4493. Of ook met deze buizen-pre-amp. En zo test ik het ook met Spotify in de hoogste kwaliteit. Als referentie heb ik mijn beste koptelefoons: de Sennheiser HD660 en de Philips Fidelio X1.

Maar inmiddels is de planar koptelefoon van Hifiman (met wat EQ dan, helaas), de planar oordopjes KZ PR1 en de neutralere KZ PR2 mijn nieuwe top-referentie.

Zie ook mijn BASS HiFi TEST playlist op Spotify, en zie ook mijn Blinde Audio Test:

Deze KZ ZVX review is niet gesponsord. Er staan betaallinks in, dat maakt voor de prijs niet uit. Zo kan ik weer wat nieuws kopen als je bestelt via die links. En dan blijft de blog in leven… DANK!!

57 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Superleuke blog Aartjan – op naar weer een nieuwe generatie IEMs. Ik heb er semi-permanent bijna te veel 😉

  Er zijn natuurlijk harstikke veel variabelen met de verschillende dopjes als ik ze zo even mag noemen. Het is gewenning aan een bepaalde tuning, aan het soort bron waarop je ze aansluit (rechtstreeks in de telefoon, met een DAP, of met versterking ertussen), aan de pasvorm, bijvoorbeeld de maat van het deel dat je oren inleidt. Soms zit hier een BA-driver in en dan zijn ze iets dikker, wat ikzelf overigens prettiger vind zitten.
  De KZ ZS10 Pro en z’n opvolger hebben zo’n bredere tuit met een BA-driver erin, en die zijn een paar millimeter dikker dan die van de ZEX, ZVX en D-Fi.

  De ZVX en D-Fi zijn ècht broertjes elkaar: op YouTube is er een reviewer die ze heeft gesloopt om te kijken wat voor een drivers er inzitten… precies dezelfde dus. De bass van de D-Fi is +2db als je de twee eerste tuningnokjes op ‘aan’ zet. Ze klinken dan – naar mijn idee – vergelijkbaar met de ZVX.

  Wat ook opvalt is dat ZVX, D-Fi én de ZEX goed klinken als ze rechtstreeks ingeplugd zijn zonder versterking ertussen. Ze zijn makkelijk aan te sturen. En… eigenlijk klinkt de ‘oude’ ZEX dan nog steeds heel erg goed. Ja, wel wat gekleurder maar ook voller en die kleuring valt weg bij afspelen op lagere volumes, of stoort niet meer als je bijvoorbeeld buiten bent.

  Buitenbeentje vond ik de Moondrop Chu (is ook geen KZ natuurlijk). Ik had er ronduit de pest aan en snapte al de goede reviews niet, todat ik ze met een Loconaq ertussen probeerde. Neutraal, klein en op zichzelf prima, maar ook ongeschikt en dunnetjes en schel als je ze zonder versterking gebruikt en met vaste kabeltjes, wat ze met de Moondrop LAN inmiddels hebben gefixt (evengoed dezelfde drivers als in de Chu, maar getest door reviewers alsof ’t een totaal nieuw en ander product is – ik vind eigenlijk dat er meer dopjes opengemaakt zouden moeten worden).

  Tussen al dat aanbod zijn de KZ ZEX naar mijn smaak nog steeds keigoede budget IEMs, en ik zou ze zelf nog steeds op #1 zetten en ZVX en D-Fi op #2 bij de goedkope IEMs, hoewel de tuning ervan wel beter is als je een neutrale weergave zoekt. Het nadeel dat ZEX heeft is dat je buiten snel windgeruis hoort (D-Fi heb ik overigens nog niet bij stormwind of op de fiets geprobeerd). Nadelen van de ZVX en D-Fi zij. dat ze relatief zwaar zijn en bij lage volumes mager klinken.

  Is duurder beter? Jawel, maar ik denk dat het ook ligt aan de manier waarop je je IEMs op dat moment gebruikt. Vanwege de omgevingsgeluiden hoor je bv. in een trein, wandelend of op de fiets ook geen microdetails, supersnelle overgangen of een loepzuiver gecontroleerde bass.

  De KZ PR1/2 klinken beter maar doen het bij mij alleen lekker met een Bluetooth kabel; de TRN BTS3 Pro levert 30mW en dat is dus kennelijk genoeg voor de planar drivers, of met een DAC; Loconaq A1/E1 leveren beide ongeveer 50mW (100 mW uit de balanced uitgang op de E1). Alle voordelen die in de recensies op dit blog staan zijn dan van toepassing. Iets anders dat me ook opvalt: de PR1/2 zijn een stuk minder windgevoelig.

  Ik ben inmiddels met luidsprekers en versterkers aan de gang – en dim voorlopig even met de IEMs maar blijf je recensies natuurlijk lezen 😉

  1. Experimentje met de 10 Ohm stekker die meegeleverd wordt de Truthhear ZERO:RED

   De CCA CXS heeft dezelfde driver als KZ ZVX, de gevoeligheid van allebei is 109dB/mW, maar hij heeft een weerstand van 16 Ohm en klinkt wat feller (nog wel prettig overigens) dan de ZVX met 25 Ohm.

   CCA klinkt met de 10 Ohm extra een heel eind richting ZVX.

 2. Beste AartJan,
  Ik heb de KZ ZVX binnen. Echt heel slecht! Totaal geen laag. Heel blikkerig geluid. Ik zou tegen de lezers willen zeggen dat ze hun geld voor deze IEM kunnen besparen en in plaats daarvan de CCA CRA+ of de KZ ZS10 pro kunnen kopen. Die zijn beiden prijs/prestatie top. Ik vraag me echt af welke IEM je beoordeelt hebt. Maar wellicht met de equalizer tot 1000Hz vanaf + 5 db aflopend naar 0 db dat ik er nog iets van kan maken. Tip: de Sony ex650. Zo veel beter dan deze KZ.

  1. Jeetje, dat klinkt alsof KZ de ZVX nu anders produceert. Dat wordt vaker van KZ beweerd: dat de eerste batch beter zou zijn. Weet je zeker dat het niet aan de (totaal andere) eartips kan liggen? Wellicht ga ik de tekst hier nog iets aanpassen.

   1. Ik ben blijkbaar niet de enige die zo oordeelt over deze IEM. Ik kan alleen maar oordelen over de KZ ZVX die ik heb. Kan niet in de schaduw staan van bijvoorbeeld de Uiisi ba-8ts. Deze is helaas niet meer leverbaar. Dat is de enige IEM die zonder EQ (!) in de buurt komt van/lijkt op mijn high-end iem’s. Los van de bescheiden uitgave voor de KZ, ik wordt jammer genoeg nu wel voorzichtiger bij de aankoop van een nieuwe IEM o.b.v. jouw recensie. Zoals ik al schreef, de Sony ex650 voor circa euro 50 is superieur aan deze KZ en beter tot veel beter dan menig KZ dopje met eenzelfde aanschafprijs. Groet!

    1. Beste AartJan,
     Nog snel een reactie. Ik heb de door KZ meegeleverde foampjes vervangen door KZ foampjes. De KZ ZVX klinkt nu veel beter. Prijs/prestatie zijn ze het nu waard! Mijn advies is om in de recensie de kopers te adviseren om op de ZVX kwalitatief goede foampjes te zetten. Dit om teleurstellingen te voorkomen.

   2. Hij is niet de eerste die erg teleurgesteld is over de ZVX. Ik was dezelfde mening toegedaan (en heb dat hier ook geschreven) en na mij is er ten minste nog één persoon die er óók erg teleurgesteld in was.

  2. Dit komt door jouw bronnen waardoor het geluid niet goed klinken. De ZVX is daar wat gevoelig voor. Op mijn laptop klinken de ZVX heerlijk warm met goede bass, MAAR op mijn computer aangesloten op de onboard geluidskaart klinkt het erg schel en blikkerig. Het is dan noodzakelijk om de eq aan te zetten! Qua prijs/kwaliteit durf ik bijna wel te zeggen dat geen één IEM op de Nederlandse markt tot 100 euro kan tippen aan de ZVX

   1. Ik gebruik een Apple Macbook, Ipad en een Iphone, met of zonder versterking, maakt allemaal niet uit, het is en blijft gewoon slecht. Zou het aan Apple liggen…..? Overigens heb ik geen Sennheiser iE200 maar iE300 als vergelijking. Daar zit wel wat meer laag in maar dan nog, het is gewoon een wereld van verschil.

    1. CORRECTIE…….CORRECTIE

     Nee het ligt zeker niet aan de bron. Wel toch maar eens de bijgeleverde foampjes vervangen door de siliconen dopjes van mijn Sennheisers…., dat is dus een dag en nacht verschil! Ze klinken nu gewoon veel beter, warmer en met meer laag. Het blikkerige is stukken minder. Beter als mijn Vespers. Komen in de buurt van de Sennheisers. Alhoewel ze wat ruimtelijker klinken als de iE300, vind ik ze wel onrustiger. Luisteren naar de Sennheisers is relaxter, maar al met al vind ik ze nu dubbel en dwars het geld waard en zeker aanbevelingswaardig. Brengt mij wel op de vraag “wat is een goed oordopje?” Ben bang dat hier geen antwoord op te geven is, maar als iemand hier een tip in kan geven dan hoor ik het graag.

 3. Ik heb ze nu een tijdje gebruikt maar ze zijn niet zo satisfying als de kz zs10 pro. Ik mis het laag. De pro is toch weer mijn standaard keus,

 4. Hallo Aartjan, op basis van jouw review de KZ-ZVX gekocht. Kort en goed; verschrikkelijk. Nog niet eerder zo iets slechts gehoord. Er zit totaal geen warmte in het geluid. Het is blikkerig en schel, geen enkele diepgang en detaillering, geen bass etc. Daarbij opgemerkt dat ik zeker geen bass-head ben (ben een fan van de Philips Fidelio X3 en dat is zeker geen hoofdtelefoon voor bass liefhebbers). Mijn referenties zijn onder andere de Qoa Vesper en de Sennheiser IE200. De Vesper klinkt aardig en al veel beter als deze ZVX. De Sennheisers zijn echt een heel ander level. Nou kosten de ZVX natuurlijk heel weinig geld, maar zoals jij deze beschrijft dacht ik echt iets te mogen verwachten. Ja, ze kunnen wel ongelooflijk hard, maar dat is voor mij totaal onbelangrijk. Moet wel zeggen dat mijn ervaring gebaseerd is op direct gebruik na openen van het doosje. Wellicht moeten ze nog even inbranden alhoewel jij aangeeft dat dit niet nodig is. Als DAC gebruik ik de Dragonfly Red en als bron Qobuz. Begrijp me niet verkeerd, neem jou uiteraard niets kwalijk maar zo enthousiast als jij over deze oortje schrijft zo teleurstellend is mijn ervaring. Jammer, maar heb gelukkig nog goede alternatieven. Deze gaan direct de vuilnisbak in en voor mij zo goed als zeker geen goedkope budget oortjes meer.

  1. Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb dat hieronder ook al geschreven als het goed is. Héél slecht, deze ZVX. Ik heb van de week een paar CCA CRA binnengekregen. Die kostten ongeveer de helft van de ZVX maar klinken zó veel beter! En met je opmerking over het volume ben ik het óók helemaal eens. Dat ze héél hard kunnen zou eerder een waarschuwing moeten zijn om ze NIET te kopen wat mij betreft. Het is toch al lang bekend dat je je gehoor geen lol doet met te hoge volumes

   1. Hoi Jeroen, ben eigenlijk niet van plan nog een paar budget oortjes aan te schaffen. Maar aangezien jij exact kan vergelijken ga ik het alsnog overwegen. Ik laat het weten.

    1. Hi Ron, ik zou me ZEKER niet af laten schrikken door één slechte ervaring! Ik heb inmiddels dus de CCA CRA in huis, die echt heel goed klinkt voor het geld. Eerder had ik de KZ ZEX al gekocht, die me écht heel goed bevalt. Is wel “veel” duurder dan de CCA CRA natuurlijk, maar niet veel duurder dan de KZ ZEX. En dan heb ik ook de KZ PR1 nog. Die was iets minder dan 50 euro, maar ook heel erg fijn om naar te luisteren. Ik vind wel dat je bij elk van deze IEM’s een beetje met de equalizer moet rommelen en ik vind eigenlijk óók dat je dat niet zou moeten doen met topapparatuur. Maar voor mij is het inmiddels ook wel zo dat ik het leuk vind om te kijken of je voor weinig geld óók goed geluid kunt krijgen, desnoods met behulp van een equalizer. En ik kan alleen maar zeggen dat het naar mijn mening héél goed mogelijk is om voor heel weinig geld goed geluid te krijgen. Als ik geen groter budget had dan 15 euro, zou ik met de CCA CRA al héél blij zijn. En als ik maximaal 50 euro had zou ik het niet eens meteen weten. Ik zou met de ZEX eigenlijk meer dan tevreden zijn. Met de PR1 óók, maar of ik vind dat die het dubbele waard is van de ZEX? Ik denk dat ik het voor 50 euro misschien leuker zou vinden om dan de ZEX én de CCA CRA te kopen, gewoon, om ze af en toe eens te kunnen vergelijken. Je houdt dan zelfs nog 10 tot 15 euro over van je 50 euro. Kun je nog een draadloze Bluetooth-adapter van kopen!

     1. Voor mij was het ook meer een probeersel. Het hoeft niet persé goedkoop, maar vind het een sport om veel voor weinig te krijgen en dit leek een uitgelezen kans. Helaas dus niet. Ik gebruik geen equalizer dus het moet wel gelijk goed zijn. Ik ga me toch maar weer eens verdiepen.

 5. Ik heb in Duitsland voor 29,95 incl. verzendkosten de HiFiMan RE-400i gekocht. Niet vior de bassheads maar hele goede oortelefoons! Gaan niet zo hard als de RE-800 maar klinken op normaal volume extreem goed! Kan een Kz Pr1 plannar niet aan tippen! Geen enkele Kz trouwens. Mijn nieuwe nr. 2 na de RE-800. Heb nu ook de RE-600 besteld dan is de cirkel rond 😊.

 6. Kleine aanvulling. Naar erg lang testen met verschillende eartips zowel foam als siliconen, verschillende dac/amplifiers, muziek genres en kabels heb ik mijn favorieten lijstje toch enigszins moeten aanpassen. Op nr 1 komt toch nog de HiFiMan RE800, gevolgd door de Hidisz Mermaid MS2, de Kz PR1, Kz X HBB Pr2, Kz ZS 10 Pro X, Kz DQ6, Kz ZEX Pro, Kz ZVX, 7Hz Zalnotes Zero en de Kz ZEX.
  Wat opvalt is dat de PR2 pas sinds kort is gelanceerd en al meerdere prijsverlagingen heeft ondergaan. Niet zo populair als Kz dacht waarschijnlijk… volgens mij zijn dat nu de goedkoopste plannars die te koop zijn. Maar als je perse plannars wilt neem dan de PR1. Pro of non Pro.

  1. Ik vind de Kz x HBB PR2 zeer goed, een mooi gedetailleerd geluid.
   Op warme dagen is het aangenamer dan mijn Philips X2HR op te zetten.

   De Kz ZVX kocht ik ter vergelijking, die klinken best wel ok, maar een stuk minder gedetailleerd. De demping van het omgevingsgeluid is met de Kz x HBB PR2 ook merkelijk beter dan met de Kz ZVX.

 7. Zijn er ook kleinere tips te krijgen want die er op zitten krijg ik met heel veel moeite in mijn oor geramd en dat voelt echt niet fijn. De kleinste zijn al standaard geïnstalleerd. Ik snap niet dat mensen zulke enorme gehoorgangen hebben. Ik heb geen klein hoofd , hoedenmaat 60 maar die dingen krijg ik er nauwelijks in. En als ze er niet in zitten zit ik naar een blikjesgeluid te luisteren. wel een zuiver blikjesgeluid, dat dan weer wel.

   1. Dan mis ik de small. De 4 andere dopjes zijn even groot. Die krijg ik zonder iem er nog niet eens in. Had nog ergens kleine siliconen liggen. Maar dat was ook blikjeswerk.

 8. Hoi Aartjan,

  Nou ik heb vandaag een lading IEM’s binnen gekregen (wacht alleen nog op de Kz X Hbb PR2) en ben gelijk aan het testen gegaan!
  Diverse nummers beluisterd van o.a. JAX, Guns N’ Roses, Meatlof, Tiesto en Karol G, Rush, Melissa Etheridge, REM en Journey.
  De Kz PR1 had ik al en deze vind ik aardig goed klinken. Daarna heb ik de Kz Zvx geprobeerd maar deze vind ik erg schel. Ik ben geen basshead maar ook geen treble head. Ik vond ze veel te helder klinken, zeker op hoog volume. Volgende dan maar, de Kz ZS10 Pro X. Hoe wel minder hoog dan de Zvx vind ik ze nog veel te helder voor mijn smaak. Ze vallen voor mij, net als de 7Hz Salnotes Nul, in de categorie te helder. Ook heb ik de HiFiMan man RE800 Silver binnen gekregen. Damn!!! Die klinken echt bizar goed! 55,- euries!! Kan me voorstellen dat ze ooit 599,- hebben gekost! Wat een geluid! Mijn beste IEM’s tot nu toe!
  Als conclusie kan ik het volgende zeggen, in volgorde van best naar slecht, op een ruime 1e plaats de HiFiMan RE800 Silver, de Kz PR1, Kz DQ6 3DD, Hidsz Mermaid MS2 (staan op marktplaats), Kz Zex Pro, KZ Zs 10 Pro, Kz Zex, KZ ZVX en als laatste de 7Hz Salnotes Nul. Alle IEM’s zijn, behalve de 7Hz, getest met een 16 core HQ kabel op een S.M.S.L C200 en een aantal ook op een Fiio Q3 MQA.
  Ik hoop iemand hiermee een dienst te doen :)
  Gr. Pascal

  1. Als aanvulling. Ik heb de Kz ZS10 Pro X. Met het X-je erachter dus. 😊
   Als ik de Kz X Hbb PR2 binnen heb zal ik mijn bevindingen ook melden.

  2. Ik ben het helemaal met je eens. Ik vind deze ZVX ook te schel klinken. Véél te schel zelfs. Ik gebruik normaliter een paar ZEX en die zijn in mijn optiek véél en veel beter. Beter laag, rustiger hoog en veel meer in balans. Daarnaast vind ik deze ZVX ook nog eens erg zwaar. Ik heb ze niet gewogen (ik wist toch al dat ik ze niet ging houden), maar ik vond het draagcomfort niet best.

  1. Deze ZVX is minder gekleurd, kan veel harder, dus gevoeliger en heeft geen crossover-filters dus iets puurder geluid. Maar de ZEX is weer iets opener en ruimtelijker.

 9. Ik heb zojuist de allernieuwste net geïntroduceerde Kz X Hbb Pr2 bestelt. Met korting. Kon het niet laten. Ben erg benieuwd!!!

    1. Ik heb de KZ D-Fi en die zou dezelfde dynamische driver hebben als de ZVX maar hij heeft ook nog knopjes om ‘m te tunen. De standaardtuning klinkt door de shell iets anders dan ZVX. Ik vind dit tunen overige meer een gimmick dan waardevol en het maakt de D-Fi relatief dikker en zwaarder dan z’n niet-tunebare broertje. Misschien dat de dopjes in ‘families’ ingedeeld kunnen worden als je naar de toegepaste drivers kijkt?

     Je bent met een PR1 (ik heb de HiFi-versie en een Balanced) of een PR2 overigens ècht veel beter af qua geluidskwaliteit.

  1. Vergeet het vorige bericht, het is een hoesje voor de oordoppen. Behoorlijk verwarrend soms op ali. Maar het kan dus nog goedkoper voor net onder de 20 euro

 10. Hoi Aartjan, ja zo een “buizenbak” was ik ook al tegen gekomen en was er ook nieuwsgierig na maar wat me tegen houd is dat die zijn uitgerust met een 3.5 mm uitgang en ik juist heb geïnvesteerd in 4.4 mm gebalanceerde kabels. En ja, de KZ ZVX ook maar bestelt. Voor mijn Guns n Roses sessies :)
  Ik ben benieuwd hoe ze zich houden tegen de ZS 10 Pro X en de PR1. Word vervolgd!

  1. Tja, gebalanceerd heb je nodig als je superlange kabels gebruikt, langer dan tien meter of zo. Maar bij korte kabels hoeft dat niet per se.

   1. Ik koop met name de gebalanceerde kabels voor de 4.4 mm pentagon. Zoals je weet geven die dac/amplifiers daar vaak veel meer vermogen op. Bij de Q3 MQA bijv. 2 keer zoveel.

  2. Welke buizenbak valt aan te raden die in ieder geval dit aantikt? Bluetooth 5.x, koptelefoon-uitgang, geen storing.

   Ik wil mijn nieuwe platenspeler (bedraad of via ingebouwde bluetooth) via buizenbak aansluiten op versterker. Omweg, I know, maar beter dan kabels trekken. Buizen alleen voor het beoogde/beloofde ‘warme’ geluid 😉

    1. Gaat deze werken als ik em via Bluetooth aan mijn versterker (met daaraan speakers) wil koppelen? De afbeelding met connections doet vermoeden van niet, alleen Bluetooth IN.
     Dus de gedachte is:
     -Platenspeler Audio-Technica LP3XBT bedraad aan pre-amp
     -Pre-amp via Bluetooth naar mijn Denon x2500H versterker.
     -Denon versterker naar Polk surround soundbar icm Canton movie XL 25 surround speakers

      1. Pwoh, da’s wéér iets ertussen. Dan laat ik het maar zitten en wacht ik tot Aiyima met een oplossing komt. Ik heb ze er iig een berichtje voor gestuurd, nav hun uitvraag voor een nieuw product (early bird).

 11. Hoi Aartjan.. Ik ben mede door jouw reviews ook op de ChiFi toer gegaan.
  Hier mijn ervaringen:
  Eerst heb ik de KZ ZEX gekocht en omdat deze zo goed klonken heb ik de KZ ZEX Pro gekocht. Daarna heb ik de KZ PR1 gekocht en beide ZEX aan mijn dochter gegeven. Toen heb ik de KZ DQ6 gekocht die ik zo goed vond klinken dat ik nog maar weinig naar de PR1 luisterde. Toen heb ik na aanleiding van positieve reviews de relatief dure Hidizs Mermaid MS2 gekocht die ik eerlijk gezegd vind tegenvallen. Ik heb ook een HiFiMan RE800 besteld. Ooit koste die 599,- maar ik heb ze nu voor 55,- dus ben er heel benieuwd na. Ik gebruik trouwens nooit een EQ omdat dat niet gaat met Apple music op een ipad. Ik heb nu de KZ ZS10 Pro X besteld, die moeten nog binnenkomen en nu kom jij met de KZ ZVX… het houd niet op 😊 ik heb de laatste tijd (te) veel gekocht en nog meer terug gestuurd. Ik heb de Grado SR60X, SR80X, SR325X, allemaal te schel, geen Grado sound voor mij, geprobeerd. De Philips Fidelio X2HR, Fidelio X3, Sennheiser HD650, Beyer Dynamic DT 900 Pro X, allemaal onzuiver op hoog volume. De JBL tune 130NC, Sony WF-C500, veel te zacht volume, de HiFiMan Sundara, te laag volume, en QOA Vesper gekocht, slecht geluid rondom, en (vaak dezelfde dag) teruggestuurd omdat ik ze niet goed vond klinken. Soms zelfs slecht. De KZ IEM’s heb ik allemaal gehouden en ook de Denon ah-d5200, PSB M4U8, Meze 99 Neo, HiFiMan HE400SE, Hidsz MS2 en Cambridge Audio Melomania plus heb ik ook gehouden. Ik gebruik zo mogelijk hoge kwaliteit gebalanceerde kabels voor zowel alle IEM’s als hoofdtelefoons. Om nog even terug te komen op de HE400SE. Ik heb de bilaterale magneet versie gekocht en niet de stealth magnet. Ze klinken erg goed. Iets minder bas en meer hoog. Ik lees zelfs bij de enkele reviews dat ze beter klinken dan de internationale stealth versie die veel duurder is. Zijn wel moeilijk aan te sturen, zelfs mijn SMSL C200 met een vermogen van 1500mW heeft er moeite mee. De Meze heeft juist meer bas en minder hoog. De Denon is analytisch en zuiver en de PSB zijn goede allrounders die heel erg hard kunnen ( top voor Guns n Roses op standje tinnitus 😊). Heb in een korte tijd een aardige collectie opgebouwd en inmiddels erg veel beluisterd. Ik gebruik een Fiio Q3 MQA en een S.M.S.L C200 om te luisteren naar muziek via Apple music op een 2022 iPad Pro 12.9 en soms op mijn iPhone 12 Pro Max. Ook had ik een Fiio Q11 gekocht omdat die volgens de advertentie veel meer vermogen zou hebben dan de Q3. Nou dat viel tegen, ging zelfs zachter! Toen ik Fiio daarover mailde kreeg ik een heel blah blah verhaal over chipset en gain.. nou ja, de Q11 ging niet luider dan de Q3. Ik gebruik hoge kwaliteit kabels en zo mogelijk de 4.4 mm gebalanceerde uitgang.
  Dit was de ervaring die ik wilde delen. Valt me op dat mijn bevindingen vaak haaks staan op die van de diverse review sites. Ik zal wel dus geen echt audiophile zijn 😊

  1. Hahaha, nou deze kan echt loei- en loeihard, standje 2 is al oorverdovend, dus je kan je lol weer op met deze! En misschien is de buizenbak dan ook wel wat voor jou, zo te horen.

  2. Je bent inderdaad lekker bezig Pascal, en blijf zoeken! 👌
   Wel opvallende bevindingen, waarmee ik het wel mee eens ben (grado) en absoluut niet (QOA en HD650).
   Maar waarom wil je harder? Ik zet het volume op geen enkel apparaat hoger dan 12 uur. Daarboven wordt het niet gezond voor mijn oren 🙉🙉🙉. Maargoed iedereen beleeft het anders.
   We moeten soms maar gewoon blij zijn met wat we hebben en gewoon even genieten van goed klinkende muziek.

   1. Je hebt wel gelijk, harder is niet altijd beter maar soms heeft muziek zulke emotie dat je het echt wil voelen. Ik heb dat heel erg met Guns n Roses en sommige popnummers (Tiesto). Ik ben me wel bewust van de schade die hoge volumes kunnen aanrichten en hou dus de momenten dat ik maximaal volume luister kort. Het grootste gedeelte luister ik dan nog op matig volume. Heb in de jaren 90 wel mijn deel aan houseparty’s bezocht en dat ging er ook niet zacht aan toe😊
    Ik denk dat de QOA defect waren want ze klonken verschrikkelijk slecht. Ik heb voor de gein wel eens bij Ali 3 IEM voor 5,- gekocht en die klonken echt beroerd maar de QOA nog meer.
    De SMSL is mijn krachtigste versterker en gaat van 0-99. Het meeste spul komt niet verder dan tussen de 75-85 waarbij de PSB het hardst gaan en zuiver blijven. De HiFiMan HE400SE kan ik op 99 zetten en klinkt dan nog niet echt hard. Zeer lastig aan te sturen.
    Gr. Pascal

Geef een reactie