Je iPhone op tv met een Lightning AV-kabel

iphone-connector-hdmi-vga verloopkabel

Het is soms handig of leuk om je iPhone op een tv aan te kunnen sluiten. Om gezamenlijk filmpjes te bekijken, of foto’s, Netflix of Spotify, of om je iPhone tonen in een les of presentatie. Het kan draadloos, met een Apple TV of met een Google Chromecast. Maar het kan ook gewoon met een slim AV-snoertje zoals deze Lightning AV-kabel voor 15 euro

Daarmee kan je je mobiel aanlsuiten op een TV, beamer of monitor via HDMI, VGA of composiet video. Ook met geluid, en allemaal in goede kwaliteit. Het werkt! Je moet er wel USB-voeding in doen, via het bijgeleverde micro-USB-kabeltje. Dat kabeltje kan in een iPhone-lader, of in de USB van je computer, of in een powerbank.

Het werkt op alle iPhones en iPads met een Lightning connector. Tegenwoordig is vrijwel alles HDMI, met beeld en geluid tegelijk. Maar op oudere beamers zit vaak alleen VGA . In dat geval doe je het geluid via de minijack, met het ook bijgeleverde AV-kabeltje. Met dat AV-kabeltje kan je ook beeld aansluiten (composiet video, het gele plugje), in de gevallen dat er geen VGA of HDMI is.

Eerst moet je de snoeren allemaal verbinden, en als laatste pas de iPhone. Op de iPhone krijg je een melding “Vertrouw deze computer” en die moet je OK klikken. Het kan wel 10 tot 30 seconden duren voordat er verbinding is. Dat komt denk ik omdat er software in de stekker zit, die nog moet opstarten.

Als je je iPhone kantelt (een liggend beeldformaat) dan werkt het ook. Het beeld van fimpjes en foto’s is dan zelfs fullscreen. Superleuk ding! Hier verkrijgbaar in de Chinese webwinkel Aliexpress. In 4 iPhone-kleuren: wit, zilver, grijs en rose-gold.

iphone tv beamer verloopkabel hdmi vga adapter ios ipad

Heb je nog een HDMI-kabel nodig? Kan je hier voor 1 euro kopen.

Als je juist je laptop op tv wil aansluiten, dan kan dat met deze Thunderbolt HDMI adapter voor € 1,50.

UPDATE: NPO Uitzendinggemist blijkt het niet goed te doen via dit stekkertje. Maar Uitzendinggemist doet het bij mij nooit goed, al 10 jaar niet. Bovendien is de NPO-app in opspraak vanwege privacy-gevaar.

4 Reacties

 1. Goedemiddag,
  Ik heb inmiddels dat leuke dingetje in huis, leek me wel handig omdat de uitzending gemist app op mijn telefoon prettiger werkt dan die van de tv.
  Het aansluiten gaat heel makkelijk, wijst eigenlijk voor zich. Helaas krijg ik daarna alleen stilstaand beeld, het geluid gaat wel verder.
  Doe ik toch iets verkeerd of heb ik de pech dat mijn allereerst Chinese bestelling kapot is aangekomen?
  Heeft iemand ervaring met reclameren bij AliExpress?

  Groet, Jill

  1. Kan het aan de app liggen? Oftewel werkt een andere app wel? YouTube of filmpjes uit je fotorol? Uitzendinggemist is nou net een van de allerslechtste apps ooit, vanaf het begin al, dat is altijd al een ramp geweest.

  2. Zojuist gecheckt: het ligt inderdaad aan Uitzendinggemist. Youtube en filmpjes uit de fotorol doen het o.a. wel. Dank voor de reactie, ik heb het artikel aangepast.

 2. Dank je wel, inderdaad bij de andere app’s werkt het wel.
  Mijn Bluetooth speaker werkt ook al niet meer (dacht ik) maar het ligt ook aan die NPO app blijkt nu.

  Groet, Jill

Geef een reactie