Super-sonische tandenborstel

sonische tandenborstel

Mijn tandarts begon te klagen dat die vooroorlogse tandenborstel van mij helemaal niks meer deed. Nou ja zeg! Dus kocht ik een ultramoderne: een sonische. Op AliExpress, deze Seago voor 17 euro. Ik kan wel zeggen: SUPER-SONISCH! WAT EEN GAAF DING! ONGELOFELIJK!! Inderdaad een WERELD van verschil met een aftandse oude elektrische.

Okee, hij is niet SUPERSONISCH maar gewoon sonisch. Wist ik veel. Een supersonische tandenborstel bestaat namelijk ook – echt! Dan beweegt er niks, en hoor je niks, maar twintig seconden later is je gebit absurd schoon. Bizar…

Maar doe mij maar gewoon een sonische tandenborstel. Die maakt zoveel toeren – 40.000 per minuut – dat hij niet alleen waanzinnig snel en goed poetst, maar zelfs alles buiten bereik ook nog eens schoontrilt. Dat reikt 4 millimeter verder dan de borstel zelf. Ook bacteriën worden weggetrild – schijnt, volgens onderzoek. Het is de techniek van Philips Sonicare. Dat kan allemaal niet met een gewone elektrische.

Mooi verhaal, maar werkt het ook? Ja, je tanden voelen schoner dan ooit. Amazing. Vrijwel de hele dag voel je nog die supergladde tanden. Er zit ook een Whiten-stand op. Eindelijk witte tanden! Iedereen blij. Zelfs de tandarts.

In Nederland kost zo’n sonische tandenborstel dik 200 euro. Maar op Ali dus nog geen twee tientjes. Ik heb meteen ook twee andere sonische gekocht: deze Lansung (12,-) en deze Azdent (12,-). Kadootjes voor de studerende kids. Maken ze helemaal de blits mee (updates volgen hier dus kom nog eens terug).

De batterij gaat een MAAND mee. EEN MAAND!! En dan kun je ‘m gewoon weer opladen met je telefoonlader. Via USB. Er zit geen oplader bij. Heel goed! Die heb je toch al. Slimmer, ecologischer en ook veiliger: geen 220V in je badkamer.

Er zitten 3 of 4 opzetborstels bij. Ze hebben een timer: na 30 seconden stopt het even, dan moet je naar het volgende kwadrant. Ze hebben ook verschillende standen: extra snel voor wittere tanden, langzaam voor gevoelige tanden, massage. Dat soort dingen.  De Seago heeft 5 standen, die andere twee hebben er 3.

NEXT LEVEL TANDENPOETSEN

UPDATE: inmiddels getest door tandarts Leentje en hij doet het net zo goed als de ultra-hyperdepiepe 200 euro Philips Sonicare!

sonische tandenborstel sonische tandenborstel sonische tandenborstel sonische tandenborstel

Verder heb ik ook maar meteen zo’n waterpik gekocht (leuke naam overigens ;) waarmee je kan flossen met een waterstraal. Lijkt mij ook ideaal. Voor 4 euro, hier te koop.

Een waterpik (flossen met water) voor nog geen 5,-

8 Reacties

  1. Dit artikel komt mooi op tijd. Mijn Oral B tandenborstel is na 6j gebruik aan vervanging toe vanwege de batterij. Na 1 nacht opladen kan ik het 1min gebruiken vooraleer de batterij terug leeg is. Vervolgens moet ik met een manuele tandenborstel verder poetsen.
    Jammer dat men de batterij niet kan vervangen, moest men dat kunnen, dan kan je een elektrisch tandenborstel gebruiken voor een aantal decennia.

  2. @Maxim W.
    Ik heb al diverse malen een nieuwe oplaadbare batterij in een Oral B tandenborstel geknutseld (en ook in mijn 20 jaar oude Braun shaver trouwens) Is een kwestie van de juiste batterij vinden en een videootje op YouTube. Je moet wel met een soldeerbout om kunnen gaan.

  3. Ik heb de tandenborstel ook maar besteld. Ik heb er ook gelijk maar 15 borsteltjes bij genomen, dan weet ik zeker dat ik de tandenborstel ook nog een flinke tijd kan blijven gebruiken. Ik heb al 2 keer eerder wat besteld nadat je er over geschreven hebt. Oordopjes en een led-lamp voor op de camera. En ik ben uitermate tevreden. Ik kom dan ook regelmatig terug op je blog om je nieuwste bevindingen te lezen.

    Vooral doorgaan!

Geef een reactie