Prachtige wekker-geluiden met Bedtijd

Vrijwel iedereen gebruikt z’n telefoon als wekker. Maar de alarm-geluiden zijn allemaal verschrikkelijk, lelijk en naar. Dat wil je niet, in de vroege ochtend! Gelukkig zitten er op een iPhone al prachtige wekker-geluiden. Alleen niet in de Wekker, maar in Bedtijd

Raar dat de Wekker iets anders is dan Bedtijd. Dit hadden ze moeten combineren: Ik zou graag die heerlijke wekker-geluiden gebruiken van Bedtijd, maar dan in de gewone Wekker. Dat kan dus niet, helaas. Dan maar Bedtijd gebruiken:

Klik op de Klok, en dan midden onder op Bedtijd. Doorloop een paar stappen, en verderop kan je het wekker-geluid kiezen. Dit zijn prachtig mooie geluiden om mee wakker te worden. Veel mooier dan de standaard Wekker-geluiden. Slim en goed ook: ze beginnen heel zacht, en worden langzaam steeds harder.

(Je kan ook muziek kopen in iTunes, en die instellen als wekkergeluid, maar dit werkt niet (!??).

Je kan het per dag van de week AAN of UIT zetten, maar je kan niet – zoals in de gewone Wekker – elke dag van de week een andere tijd kiezen. Wat een misser weer!

En het zou ook nog mooier en beter zijn als de wekker afgaat afhankelijk van je slaapanalyse. Daar zijn allerlei apps voor (zoals SleepCycle): die laten het alarm iets eerder afgaan, op een moment dat je licht slaapt. Dan wordt je veel fijner en uitgeruster wakker.

Jammer dat Apple Bedtijd dit foefje nog niet kan…

bedtijd iPhone wekker alarm geluid
Deze geluiden zijn dus echt prachtig en heerlijk, je wordt veel lekkerder wakker

 

3 Reacties

  1. Ander dingetje is, dat de je in Wekker ook een eigen, iTunes gedownload nummer zou moeten kunnen instellen. Dat kan ook, alleen speelt de app het niet af, bij veel mensen. Op mijn XR in ieder geval ook niet. Hij pakt in plaats daarvan bij mij een van de standaard geluiden. Bij sommigen laat hij zelfs niets horen. Ik hoopte via Wekker alsnog zelf een eigen geluid te kunnen kiezen maar blijkbaar kun je weer alleen maar kiezen uit een handjevol voorgeprogrammeerde.

    1. Inderdaad, zojuist getest: doet het niet! Een aangekocht nummer in iTunes, keurig ingesteld in Wekker – krijg je toch weer zo’n verschrikkelijk wekker-geluid! iPhone X

Geef een reactie