1:1 AirPods TWS reviews

– Update: 17 november 2023 –

Er zijn veel soorten 1:1 AirPods. Vaak met slechte geluidskwaliteit, of slechte batterij. Maar wat zijn dan WEL de beste replica AirPods? Ik heb er veel getest en er zijn ook goede imitaties voor rond de 30 euro. Hier reviews van de beste Replica 1:1 AirPods. 

– Zie ook de lijst met ALTERNATIEVEN voor AirPods – 
– en  de blog over
1:1 Airpods PRO replica’s met ANC noise cancelling – 

Replica 1:1 AirPods

Er zijn bizar veel neppers, maar ik vond de i10 TWS en de Air MX TWS en later ook de i30 TWS +W1 een van de weinige goede. De shops op AliExpress zijn meestal onmiddellijk weer verdwenen… want het is natuurlijk illegale namaak. De grootste kans heb je met deze i10TWS, of deze i10 TWS, of de Air MX TWS, of nu de i30 HIER of anders de i30 HIER. Rond de 30 euro. Verderop nog een lijst met allerlei modellen.

TWS is geen merk, het betekent “True Wireless Stereo”. 

Ik vind de ECHTE Apple AirPods voor die absurde prijs van 220,- ook niet eens zo heel goed. Niet beter dan sommige van deze replica’s. 

Namaak hoeft van mij ook helemaal niet, want er zijn betere alternatieven. Zoals de populaire OPPO ENCO AIR3 – zie de review daarvan. Goede draadloze open dopjes zoals AirPods (maar dan geen namaak) zijn ook de Nederlandse van Golden Sound op BOL:

Maar het kan dus ook met 1:1 AirPods. Er zijn nogal wat mensen die dat willen, want dan hoor je het geluid om je heen beter, en het belt fijner. Maar de Headroom MS16 (7,-) met draad is dan eigenlijk nog veel beter: met supergoed geluid en topmicrofoon. Dit zijn oortjes die los in je oor zitten, net als de Apple oortjes, dus geen in ear. Maar dan met een draad.

Replica AirPods Pro 1:1

Deze blog gaat de gewone Airpods, maar inmiddels zijn er ook 1:1 Airpods Pro, zie deze blog. Dat zijn in ears, afsluitend. Ik heb ongelofelijke goede gevonden, voor 40 euro. Met een topgeluid. Absoluut mijn favoriet. Het model heette TWS Pro 4. Het kan dus wel. De shop was meteen weer verdwenen, uiteraard.

1:1 AirPods MAX

Inmiddels zijn er ook replica’s van de Apple ANC koptelefoons, de AirPods MAX:

i10 TWS review hands on

De i10 TWS is ook een 1:1 replica. Met USB-C, Bluetooth 5.0 en draadloos opladen met Qi. Hier te koop (35,-). Of hier. Winkels komen en gaan…  het is namaak, dus winkels verdwijnen vaak onmiddellijk…

i10 TWS review. beste goedkope AirPods

 

Pairen is simpel: je ziet ze op je telefoon bij Bluetooth wel staan. De geluidskwaliteit is uitstekend voor dit systeem. Met genoeg bas, zuiver, mooi en luid, zoals de Apple AirPods. 

Je kan er siliconen hoesjes (fins) om doen, voor een beter geluid en een betere pasvorm. Het werkt echt, heel goed. Je kan die fins hier op AliExpress kopen, soms krijg je ze erbij. Met die fins passen ze niet in de oplaadcase, dus dat is de reden dat Apple dit niet meelevert. 

Telefoon opnemen / ophangen / Play / Pause is een tikje tegen het oordopje. Dubbeltik is Next. Het vorige nummer is 3x. En lang-tik is Siri (of op Android vergelijkbaar). Je kan het doosje opladen via USB-C (hier tips voor kabels en opladers), of draadloos via een Qi-oplader. Er zit een kabel bij van USB naar USB-C. (Zo’n kabeltje kost bij Apple al 29€)

De batterij van de oortjes gaat ongeveer 1,5 a 2 uur mee, met continu muziek. Je kan ze in het doosje weer opladen, en dat kan ongeveer 3 keer, dan moet je het doosje zelf weer opladen. Soms moet je ze langer opladen dan de lampjes aangeven. En niet elke oplaadkabel doet het goed, soms moet je een andere kabel pakken, of het stekkertje omdraaien. Het batterij-niveau zie je bij de i10 op je iPhone, rechtsboven bij Bluetooth. Maar de ene i10 is de andere niet, er zijn er ook met slechte batterij. Je weet ’t nooit.

De microfoon is redelijk, net als bij alle Bluetooth lang niet zo goed als bedraad. Er zit een Engelstalige handleiding bij.

i12 TWS review

Ik kocht ook deze populaire Swyzor i12 TWS (28,-) en deze werkt op zich wel, en ze zijn verder 100% identiek aan Apple Airpods, maar de geluidskwaliteit was slecht. En de microfoon ook. Een wereld van verschil met de i10. Batterij en connectie doen het redelijk. Pairen was simpel, touch controls werken, alles doet het. Bezorging duurde 5 weken. Het kan zijn dat andere i12 TWS wel goed zijn. Maar dus niet DEZE. 

Ik zou nu eerder deze i12 TWS proberen, of anders deze i12. Daar staan in ieder geval veel goede reacties bij (of deze i12 TWS). 

AIR MX TWS review

De Air MX TWS voor 32 euro (of anders deze Air MX TWS) was ook goed. Met een topgeluid, zeker als je de bijbehorende Fins erbij bestelt, en over de dopjes schuift. Dan dicht het je oor beter af, en heb je een nog beter geluid. Dan heb je zelfs geen EQ meer nodig. Ook blijven ze dan beter in je oor zitten. Er zat ook een siliconen draad bij,  zodat je ze niet kan verliezen. De batterij was okee, rond de 1,5 uur. Hij is vergelijkbaar met die goede i10 TWS. Ook draadloos oplaadbaar met Qi. Verder met Lightning. Bij mij viel het rechterdopje wel af en toe even uit. Storend, maar misschien net te doen. Op de verpakking stond als waarde 9 of 10 USD en het was er in 11 dagen.

Air Mx TWS beste 1:1 AirPods
De fins en het siliconen draadje zijn handig en goed
beste goedkope 1:1 AirPods
Goede imitatie 1:1 AirPods met goed geluid
beste 1:1 airpods
De oplaadcase is vrijwel identiek aan de originele

Reviews 1:1 Replica AirPods 
i18 TWS, i20 TWS, Air MX, i30 TWS, i14 TWS

Hieronder nog meer 1:1 replica AirPods met een korte review. Eens kijken of deze ook echt goed zijn:

 • i20 TWS Air + W1 (45,-)
  REVIEW: slecht geluid, AFRADER! W1-functie werkt wel.
 • Air MX TWS + W1 (27,-)
  REVIEW: deze is goed, klinkt uitstekend, geen EQ nodig, en de W1-functie werkt. Dus als je ze uit het doosje haalt (eenmaal gepaird) zie je op je iPhone een pop up. Uitstekende stabiele verbinding zonder uitvallers. 2 uurs batterij. Dubbeltik is volume, erg handig. Met Fins erop klinkt-ie nog beter. Batterij-level kun je zien op je iPhone. Microfoon is niet best, maar het is ook weer niet de slechtste. Verder prima ding en AANRADER! Snel bezorgd in 11 dagen.
 • i18 TWS + W1 (15,-)
  REVIEW: deze is redelijk goed. Met veel meer bas, en minder hoge tonen dan andere. Verbinding is goed. Batterij ook. Bluetooth 5.0. Met W1-functie (eenmaal gepaird krijg je een popup). Batterij-level zie je op je iPhone. Microfoon is net zo superslecht als alle andere. Snel bezorgd in iets van 12 dagen.
 • i30 TWS + W1 pop up (25,-)
  REVIEW: de beste tot nu toe. Met uitstekend geluid en goede dikke bas (afhankelijk van hoe je ze plaatst). Met W1 pop up, dus als je ze uit het doosje haalt krijg je de animatie op je iPhone. Bluetooth 5.0. Met alle toebehoren, dus Fins, siliconen draad, hoesje voor het doosje en een draagzakje. Zie foto hieronder. Stabiele verbinding. Dubbeltik is Play / Pause. Dat is handig want dan kun je ze gewoon aanraken, enkel-tik doet namelijk niks. Met verreweg de beste microfoon, tot nu toe. Met USB-Lightning kabel. Batterij is ook goed, 2 uur met continu muziek aan. AANRADER! De winkel was meteen al weer weg, de grootste kans heb je nu met de i30 HIER of anders de i30 HIER
 • i14 TWS + W1 (12,-)
  REVIEW: Verrassend goed voor die prijs. Geluid is redelijk, en de W1 chip werkt zoals het hoort. Klik eerst op het doosje, en haal ze er dan uit. Er komt een pop-up op je iPhone, en pairen gaat automatisch. Met Fins klinkt-ie nog beter. 12 dagen bezorging. Dubbeltik is Next. Goede stabiele verbinding. Batterij level zie je bovenaan bij je iPhone. AANRADER!
 • i100 TWS LK TE9 LK-TE9 +W1 (32,-) dit is de enige met Smart Sense oorfunctie: muziek stopt als je ‘m uit je oor haalt. Dat beweren ze tenminste.
  REVIEW: Geen Smart Sense helaas. Wel met W1, dus langklik het doosje voor je ze er uit haalt, dan krijg je de Pop-Up op je iPhone. Batterij level zie je op je iPhone, ook rechtsboven. Ze heten “Airpods” en je kan die naam niet wijzigen. Je krijgt er een draagzakje bij, een siliconen hoes voor het doosje en een siliconen sport-draad. Microfoon is zoals alle anderen slecht, de geluidskwaliteit vind ik matig. Met dubbeltik-bediening, dus enkel-tik doet niks. Dat vind ik zelf prettig want dan kan je ze in je oor verplaatsen / verdraaien. Met USB-Lightning kabel. Bezorgd in 12 dagen.
 • i60 TWS PK W1 Chip Qi charging (23,-)
  De W1 chip werkt. Batterij level zie je bij de Pop Up op je iPhone, ook rechtsboven. Ze heten “AirPods” en je kan die naam niet wijzigen. Microfoon is zoals alle anderen slecht, de geluidskwaliteit is matig tot redelijk. Ze kunnen vooral erg hard! Veel harder dan anderen. Draadloos opladen met Qi is mogelijk. Bediening met enkel-tik, en dubbeltik is Volume (dubbeltik Rechts is zachter). Ook handig.Je moet nogal snel tikken. Je krijgt er siliconen Fins bij. En USB-Lightning kabel. Bezorgd in 12 dagen. De winkel was meteen alweer weg, ik heb de link naar een andere zeer populaire i60 gezet. 
 • LK-TE9 i60 1:1 Air + W1 (27,-)
  REVIEW: Uitstekend geluid, met goede bas. 1x tik is Play / Telefoon,  2x tik is Volume, 3x tik is Next. Handig en goed! Bluetooth 5. Goede stabiele verbinding. Batterij 1,5 uur met continu muziek aan. Met Fins klinkt-ie nog beter. Met Lightning-USB-kabel. Draadloos oplaadbaar via Qi. Hij heet ook wel i60 of i100. Batterij-level zie je op je iPhone. Geen W1-functie! Microfoon zeer matig, net als de meeste andere. Bezorgd in 3 weken. Ook hier te koop als i60.
 • i200 TWS (52,-): dit is de nieuwste en meest veelbelovende, met alles erop en eraan, en met Smart Sense oorfunctie: muziek stopt als je ‘m uit je oor haalt. Binnenkort hier met een update. Het lijkt erop dat de i9000 TWS mogelijk dezelfde is, voor €20,-. Heeft iemand ze toevallig allebei al?
beste 1:1 airpods nep fake namaak imitatie replica
Vanaf links: i20 TWS, Air MX TWS AANRADER!! en  i18 TWS
1:1 airpods i14 TWS review
i14, goedkoop en redelijk goed, met werkende W1
i14 TWS review
i14 doosje, de oplaadcase is wel exact 1:1 zoals de originele
i30 TWS review AirPods W1 1:!
i30 TWS: tot nu toe de beste Replica 1:1 AirPods + W1 voor 25 euro, bezorgd in 3 weken
LK-TE9 AirPods 1:1 review replica i60 i100 TWS
LK-TE9 ofwel i60 ofwel i100. Topgeluid. Goede bas.
LK-TE9 AirPods 1:1 review replica i60 i100 TWS
LK-TE9 AirPods 1:1 review replica i60 i100 TWS
LK-TE9 1:1 AirPods review replica i60 i100 TWS
LK-TE9 AirPods 1:1 review replica i60 i100 TWS
1:1 airpods i60 TWS en i100 TWS
Links de i60 TWS en rechts de i100 TWS, en daar krijg je een draagzakje bij met siliconen koord + hoesje voor het doosje.

Verbinding: rechts, links, los van elkaar

De handleiding is voor elke type anders. Als het rechter oortje niet goed aangaat, dan moet je ze meestal terug in het doosje doen, en dan eerst de RECHTER eruit halen, dan pas de linker. En bij de meeste Airpods kan je ze ook los van elkaar gebruiken, dus met 1 oortje in. Maar dat doe ik nooit, dus daar weet ik verder niks van. Lees de manual, want bij elk type werkt het totaal anders! En soms klopt die hele manual niet eens… haha.

Beste alternatief voor Airpods: QCY T5

De QCY T5 lijkt een beetje op Airpods maar is toch geheel anders. Superpopulair topdingetje voor 18 euro. Zie de review.

QCY t5 wit

 

Earbuds: QCY QS1 / QS2

Twee kleine losse dopjes in je oor: Earbuds. Die zijn in-ear. Daarom met een betere geluidskwaliteit, zelfs beter dan die goede i10 TWS, als ze goed passen en als je EQ gebruikt. Een populaire is de QCY QS1 T1C. Kost maar 20,- . Met 5 uur muziek op één lading, dat is heel goed. Microfoon is ook beter dan de meeste neppe AirPods. Of de verbeterde nieuwe QCY QS2 (28,-). AANRADERS! Zie de uitgebreide review.

Er zijn zelfs nog goedkopere Airbuds, zoals deze Anomoibuds voor 15,-. Met veel bas, Bluetooth 5.0 en een goede batterij. In wit of zwart. Ze klinken super, als je je eigen eartips erop zet. Ook met de beste microfoon. AANRADER! Zie de review.

Anomoibuds review

De beste Earbuds: 1More Stylish

Maar de allerbeste zijn de 1More Stylish TWS Earbuds. Want die hebben een nog betere microfoon, en het beste geluid, want ook met Apt-X en AAC. In goud of zwart. Beter dan dit is er niet, ook niet van de superdure Westerse topmerken. Dit is beter dan Bose of Beats. Kost soms 53,- hier op AliExpress. De prijs varieert, hij is meestal wat duurder.

1More Stylish earbuds

139 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Vandaag mij i9000 ontvangen. Geluid lijkt iets meer bas te hebben dan de apple oortjes met draad (op lightning aansluiting). De i9000 hoeft minder hard dan die met draad, om hetzelfde geluidsniveau dan die met draad te halen. Stopt trouwens niet met spelen als je hem uit je oor haalt, maar wel als je hem in het laaddoosje stopt.
  Helaas doet alleen mijn linker oordopje het, de rechter lijkt wel een connectie te maken met mijn telefoon (als ik hem enkel gebruik) maar als ik iets wil afspelen wordt er binnen 3 tellen de verbinding verbroken en weer opnieuw tot stand gebracht. Bij beide oordopjes tegelijk speelt alleen de linker en hoor je een korte onderbreking door het (dis)connecten van de rechter. Dus ik denk dat de rechter niet goed is.
  Heb al een vraag aan de leverancier gestuurd, maar hier iemand een idee wat er mis kan zijn?

  1. Echt alles geprobeerd om te resetten en opnieuw te pairen en te koppelen, maar de rechter oordop lijkt in pairingmode te blijven staan en connect niet echt met de linker en ook niet echt met mijn iphone. Jammer genoeg reageert de verkoper echt helemaal nergens op, dus nog maar eens een poging gedaan om contact met hun te krijgen. Als er geen reactie komt, ga ik maar een dispuut openen. Jammer!!! Dus advies: niet kopen bij Padear004 store.

 2. Hoi, net mijn oortjes via Bol.com besteld via TWSaudio. Wordt verkocht onder het merk Novus maar is gewoon de I10 van YWS. Wel iets duurder maar echt binnen 2 dagen binnen!

 3. Oh, ik had over het hoofd gezien dat er zo’n recente update is geweest. Zag reacties van best lang geleden. Maar dan is alle info dus nog wel actueel. Dank!

 4. Deze review is alweer van even geleden. Heb je zicht waar op dit moment de betere modellen die je noemt (of opvolgers?) te vinden zijn? Ik vind het best onoverzichtelijk bij wie je betrouwbaar kunt bestellen. Zouden deze de goede zijn: http://s.aliexpress.com/ZJ7JjIZf ?

  En misschien zijn er andere goede niet-in ear alternatieven? Ik hoef niet per sé AirPods klonen, maar in-ear vind ik onprettig (al is het geluid wel beter).

  1. Even geleden? De update is uit september. Het is september… Refresh de pagina anders? Zie voor je vragen verder de gehele blog lijkt mij

 5. Goedemorgen. Wij bestelden i30 airpods en die deden het een paar weken prima. Maar nu maakt de telefoon nog maar verbinding met 1 van de 2 airpods: dan weer links, en na ontkoppelen en resetten, dan weer rechts. De andere airpod piept dan om de zoveel tijd, volgens mij een signaal dat ie niet kan koppelen. Heeft iemand een idee hoe dit kan worden opgelost? Zou super zijn want mijn zoontje (waar ze voor zijn, vandaar imitatie want de originele zijn veel te duur omdat mijn zoontje nog al eens iets kwijt raakt ;-p) kan ze niet meer gebruiken zo.

  Bij voorbaat dank!

  1. De handleiding is voor elke type anders. Als het rechter oortje niet goed aangaat, dan moet je ze meestal terug in het doosje doen, en dan eerst de RECHTER eruit halen, dan pas de linker

 6. hoe kun je eigenlijk zien hoeveel het percentage in de chargerbox is aangezien je bij android geen animatie/popup hebt om dit te zien. ik heb de TWS i100

 7. en wat is jullie mening over de KB10?
  ik zoek eigenlijk r 1 met lange muziekduur, goede batterij met indicatiestand op charging box. Wat raden jullie me aan?

 8. Ik heb de i30 besteld en ontvangen, geluid is prima. Alleen is het minimum volume op mijn iPhone en windows laptop zo belachelijk hoog dat het vaak onprettig is ernaar te luisteren. Met andere oortjes heb ik dit niet. Iemand die dit ook heeft en mogelijk een oplossing weet?

 9. De i60 TWS zijn toch hetzelfde als de i30 Tws alleen kunnen de i60 draadloos laden…. niet? Iemand al ervaring ermee? Lijken bij Ali heel gewild te zijn. Meer dan 2000 bestellingen bij Silent Night Store…..

   1. Ja daar heb ik er nu een besteld. Ik laat weten of het wat is. Bedankt voor de fantastische reviews by the way…. Super.

 10. Via marktplaats een set airpods gekocht. Er was twijfel of ze echt zijn. Alleen de linker deed het of alleen de rechter. Blijken echt 1 op 1 kopie airpods te zijn. Het serienummer was via google te traceren naar Rusland. Zelfs de serienummers aan binnenkant klepje en op de airpods. Geweldig geluid, bijna als de echte. Via de video op youtube connecten ze weer als paar 😁.

  1. Kun je in de link naar deYouTube video geven? Wij krijgen onze i30 niet werkend (alleen links of alleen rechts werkt)

 11. Ben zelf benieuwd naar de i77, i90 en i100.
  Heb nu zelf de i60. Geluidskwaliteit is echt goed.

  Microfoon is wel echt waardeloos en de tap controle functies werken niet goed.

 12. Zelf net de Tws i 21 binnen van ali express echter doet de rechter AirPod niets gaat niet aan , laad lampje gaat even branden bij het plaatsen in het doosje maar direct weer uit, iemand een idee

  1. Heb ik ook gehad met een setje. Ik heb het rechteroortje uit elkaar gehaald en het kleine moederbordje even opnieuw warm gemaakt tot het soldeer weer begon te glimmen. Hierna de pod weer in elkaar gezet. Na het verwarmen werkte de pod weer. 😁 het oorschelpje was makkelijk open te maken. Hierna de draadjes van de speaker en batterij losmaken ( let op hoe ze zaten) het glimmende oplaaddopje kon ik er zo uittrekken. Daarna voorzichtig het moederbordje er met een pincet aan de onderkant uithalen. Succes !

 13. Prettig te zien dat er meerdere zich afvragen of hun ervaringen delen. Ik heb mijn oog laten vallen op de i60 en de airpod 2 supercopy. Ik heb net als andere twijfels door ontbrekende feedback op ali-expr, heb nu 3 referenties maar allemaal met 1 of 2 sold.. iemand de i60 of airpod 2 supercopy heeft besteld vn een betrouwbare verkoper?

 14. Ik heb de i10 ontvangen van Ali. Rechts is heeeel minimaal geluid, niet fijn , en met bellen ben ik heel slecht te verstaan. Ben teleurgesteld

 15. Kan je ook de naam van je i10’s aanpassen? Bij de echte airpods kan dat bij de bluetooth instellingen, maar bij de i10’s zie ik niets staan…

 16. Hoi!

  Ik vroeg mij af hoe het zit met de BTW kosten van een product zoals de i10 tws. Deze kosten al gauw rond de 30 euro en ik heb ergens gelezen dat je voor een bestelling boven de 22 euro BTW kosten moet betalen. Was dit voor jou ook het geval en zo ja, hoeveel BTW kosten moest je dan betalen?

  Alvast bedankt!

  Groetjes Les

 17. Hebben jullie er ooit bij nagedacht dat het stimuleren van het kopen van namaakartikelen niet bepaald ethisch verantwoord is en op de lange duur economie en innovatie schaadt? Als je iets een goed product vindt, betaal dan gewoon de prijs die ervoor staat en koop originele spullen.

  1. T.a.v. Mike,
   Ik ben het met hem eens maar in dit geval heb ik er totaal geen moeite mee om bedrijven zo groot en machtig als Apple te benadelen voor een paar Euro/Dollar. Dit soort monarch’s kopen alle kleine bedrijven met goede vindingen op of maken ze kapot. En betalen door hun omvang en macht geen belastingen. Dus wat ethiek betreft denk ik niet dat ik veel slechter ben dan de multinational als ik eens mijn voordeel haal bij Ali met een imitatie voor de veel eerlijker prijs. Meer dan 100€ voor die apple of iphone versie is in mijn ogen pure diefstal of noem het wat de gek er voor betaald. Nou ja ik ben dus die gek niet :-)

 18. Ik heb deze i12 besteld, die compleet anders zijn dan degene met een rode streep op de verpakking: https://www.aliexpress.com/item/2019-Touch-control-i12-TWS-1-1-Air-3D-pods-Wireless-Bluetooth-5-0-super-bass/32974070973.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.73294c4deLdd4C

  Ik heb ze besteld omdat ik wel oordopjes wilde die niet zo diep in je oor gaan, maar ook per se donkere wilde, het liefst zwart. Helaas is deze i12 de enige die in andere kleuren dan wit beschikbaar is.

  Ze lijken wel enigszins ok, maar ze zijn totaal niet intuitief, waardoor ik me de eerste paar dagen gigantisch geirriteerd heb en dacht dat ze gewoon niet goed werkten:
  – De knop op het doosje is om de oordopjes aan of uit te doen.Licht aan betekent opladen en de oordopjes staan uit, licht uit betekent dat de oordopjes aan zijn en je kan ze dus ook vanuit het doosje horen. Terwijl ik in de auto zat stopte de muziek uit mijn autoradio, want het bleek dat de oordopjes aan waren. Super raar als je niet door hebt waarom
  – Als je beide oordopjes uit het doosje haalt vinden ze elkaar en hoef je maar 1x te pairen. Maar de eerste die je in je oor doet geldt als hoofdoordop, dus als je die terug zet stopt de muziek in de andere. Daarnaast, als je 1 van de oordopjes eruit haalt kan je die ene pairen, maar dit staat onafhankelijk van als je ze allebei pairt. Nu heb ik de i12 dus 4x in mijn telefoon staan: 1x voor links, 1 voor rechts, 1x voor beide met links als main, en 1x voor beide met rechts als main…
  De meeste werken niet zo maar deze helaas wel.\
  -ze werken net als Airpods met touch. De bediening is: dubbelklik =volume, triple klik is volgende/vorige. Maar hier komt die: 3 seconden ingedrukt houden is Siri, 4 seconden ingedrukt houden is oordopje uitschakelen, wat als super dom is…Maar door de vertraging tussen Siri oproepen en het moment dat Siri verschijnt, heb je het oordopje uitgeschakeld voor Siri verschijnt! Tenzijn je zelf heel secuur bijhoudt dat je hem inderdaad maar 3 seconden inhoudt.

  Als je dus net als ik per se een zwarte wilt werkt dit wel en de geluidskwaliteit is ook OK, maar de werking is zo bizar dat ik ze niet aan zou raden. Helaas is er maar 1 alternatief, namelijk die van Huawei, maar die lijkt in de reviews ook niet zo goed…

  1. Daar zit echt geen W1 chip in, die is namelijk uitsluitend van Apple zelf. Gewoon in de titel geplaatst voor de zoekterm.

 19. Ik heb de gok nogmaals gewaagd, heb nu de i10s TWS (blauwe lampjes) besteld. Geluid is vergelijkbaar aan de i10 TWS (groene lampjes). Bij de knipperen in de earpods ook nog even een blauw of een rood lampje, zodat je weet dat ze aan staan.

  Volgens de verkoper en de gebruiksaanwijzing zou je de rechter los moeten kunnen gebruiken van de linker. Ik weet niet of ik iets fout doe, maar ik krijg het niet voor elkaar.

  De batterij is een beetje raar, het percentage springt op m’n iPhone X heel snel van 100% naar 90%, daarna daalt het langzamer. Als ik 35-40 min geluisterd heb, staat tie op 70%.

  1. Bij mij lukt het ook niet als los dopje (maar ik ben er ook niet verder ingedoken). Welke shop op Aiexpress was het? Is het geluid net zo goed als de bedrade Apple oortjes? Dank!

   1. Geen idee hoe het geluid is in vergelijking met de bedrade oortjes van Apple. Die gebruik ik nooit.

    Ik heb de i10s hier gekocht: https://www.aliexpress.com/store/product/NEW-Mini-Tws-i10s-i10-Earphone-Latest-Bluetooth-5-0-True-Wireless-Earbuds-Long-Working-Play/4676062_32970996145.html

    Deze verkoper is overigens geen aanrader. Je krijgt na verzending heel snel een trackingcode. Alleen de tracking stond ruim 2 weken stil. Verkoper heeft het pakje pas na 2 weken verzonden. In totaal een kleine 5 weken onderweg geweest.

    Overigens is de Bluetooth connectie met deze een stuk beter dan de versie met de groene lampjes. Ik kan met deze door m’n hele huis lopen en de verbinding blijft goed.

 20. Momenteel de i12 tas in bestelling! Ben benieuwd, na meerdere reviews op YouTube toch gekozen voor de i12 i.p.v. de i10. De linkjes in je artikel mbt de i12 linken trouwens door naar de i9. Weet niet of het daardoor komt dat het niet maar verwachting is? Ik heb ze in ieder geval via een andere link besteld en hoop ze snel binnen te hebben.

  1. Ja dat gaat snel, mijn link van de i12 die je dus NIET moet hebben deed het meteen al niet meer, een paar uur later nota bene… het kan best zijn dat er toch ergens goede i12’s zijn… laat maar weten als je ze hebt!

 21. Hallo, ik heb ze nu een week en de geluidskwaliteit is erg goed! Pairing ging vlot. En nu opeens kan Bluetooth ze niet meer vinden, ook niet na verwijderen, ook niet op andere apparaten. Ga de truc proberen van nachtje laten liggen. En als dat werkt maar hopen dat het niet vaker gebeurt!
  Aartjan, hulde voor je blogs, ik kijk er vaak op!

 22. Na iets meer dan een maand de i12TWS eindelijk ontvangen.
  Netjes in een doosje en goed verpakt.
  Uiterlijk is bijna niet te onderscheiden van de echte Apple airpods.
  De werking is verder zoals een normale bluetooth headset. Verwacht dus geen Apple Airpod functies.
  Via aanraking kan je resp. de muziek stoppen, volume harder zetten, skippen, etc.
  De airpods zitten redelijk tot goed en vallen niet uit.

  Maar dan komt het.
  De geluidskwaliteit is om te huilen en haalt het in de verste verte niet bij de echte air pods.
  Het hoog is schel en het lijk net of de hoge tonen afbreken (omschrijf het maar even zoals het voelt).
  De bass is daarnaast ronduit slecht, het lijkt wel of deze frequentie’s totaal niet aanwezig zijn.
  Helaas 28€ rijp voor de prullenbak.

  1. Ik heb de i12 TWS net binnen (5 weken) en ben het met je eens. Geluid en microfoon zijn allebei slecht. Verder werkt alles wel.

   ik heb de blog ook weer aangepast met updates

  2. Mee eens. Heb de Swyzor i12 TWS dit weekend binnen gehad en ronduit waardeloos. Hoge tonen zijn zo schel dat ik het volume al vrij snel lager moet zetten en bas is vrijwel niet te horen en lijkt soms wel afwezig. Leuke poging die chinese namaak rommel, maar ik spaar wel door voor de echte Apple Airpods. De i10 probeer ik niet eens meer.

 23. Niet doen!!!!!
  Op aanraden van deze site de i10TWS aangeschaft. Ze zien er mooi uit. Geluidskwaliteit is redelijk goed.
  Ik heb ze gekocht omdat het draadlose oortjes zijn zonder zo’n tussen kabeltje.
  Na een paar weken gebruikt te hebben ben ik er totaal niet te vreden mee. Batterij is binnen 30 minuten leeg. Ook het rechter oortje verliest steeds connectie. Heb dit gemeld bij ali-express. De oplossing is echt belabbert. Moet bewijs leveren dat het rechter kanal wegvalt en de batterij leeg is dmv een foto of video. Als iemand weer hoe je zo iets moet vast leggen
  Al met al goedkope chineese troep!!
  NIET KOPEN!!!!!!!!!!

 24. Hallo, ik heb de i10 AirPods binnen en krijg ze niet aangesloten op Bluetooth. In eerste instantie zag ik i10 op Bluetooth maar kreeg geen verbinding. De koppeling heb ik toen weggedaan om opnieuw te koppelen. Helaas lukt dit niet want Bluetooth ziet de i10 niet. Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen? Alvast bedankt, is voor mijn dochter en die is best beetje terleurgesteld.
  Groet Sylvia

  1. Hoi Sylvia,
   Als je dit probleem hebt, moet je de oortjes uit de houder halen totdat de batterijen ervan leeg zijn.
   (laat ze een nachtje liggen)
   Zodra je ze weer gaat opladen en weer uit de houder gehaald worden komt de ‘pairing modus” weer actief.
   Dan kunnen ze weer gekoppeld worden.

   1. Ik heb dit probleem ook. Gisteren ontvangen. Ik krijg ze niet gekoppeld. Alle Bluetooth app verwijderd, instellingen aangepast, Bluetooth aan en weer uit. Niets helpt. Ik zal de tip van Peter gaan proberen.

 25. Hier een wat minder enthousiaste gebruiker. De mijne laden niet goed op, batterij is erg snel leeg. Connectie met de rechter valt vaak weg. Als ze in de case zitten laden ze op, haal ik ze er ’s ochtends uit dan zijn ze leeg. Haal ik ze uit de case en stop ze er weer in laden ze weer op.
  Als ze het doen, dan is het geluid goed.
  Heb inmiddels contact opgenomen met de verkoper, maar die heeft nog niet gereageerd (waarschijnlijk ivm Chinees Nieuwjaar). Ben benieuwd naar de reaktie.

  1. Dit batterijprobleem heb ik dus ook! Lampjes op de case laten zien dat de oortjes 100% geladen zijn, maar dat is niet zo. Oortjes eruit en er weer in en hij laadt verder op…

  2. Ik heb dezelfde ervaring Marc.
   De connectie met de rechter (slave) viel bij mij ook vaak weg. Gek genoeg was het aardig stabiel wanneer ik binnen zat. Maar zodra ik ging lopen kon ik de i10’s eigenlijk niet meer gebruiken. Vooral buiten zijn ze waardeloos.
   Ik heb ook een dispute bij de verkoper gestart. Uiteindelijk heb ik maar $10 terug gekregen, of ik moest ze terug sturen. Dat is natuurlijk veel te duur.
   Het probleem was vooral dat het manco niet goed aan te tonen is in een video. Alleen het verhaal nemen ze geen genoegen mee.
   Maar zie maar eens de audio van 2 verschillende oortjes op te nemen, terwijl je er ook een video van maakt. Daar heb je toch al snel microfoons voor nodig. Wellicht zou je met een goede video wel een volledige refund krijgen.
   Verder vond ik de audio prima. En blijf ik voorstander van de pasvorm. Geen in-war, zodat je de mensen in je omgeving nog fatsoenlijk kan horen.
   Maar ze liggen nu dood te gaan in het nachtkastje.

   1. Hoi Peter,
    Ja herkenbaar, ik kreeg een reactie: stuur maar terug en als wij dezelfde klachten contacteren als jij dan sturen we een nieuw setje op. Had op Post.nl gekeken, pakketje terugsturen kostte: 24 euro. Dus dacht laat maar. Heb de mijne inmiddels weggegooid.

    Ik zag op Alieexpress inmiddels ook i10s verschijnen. Met blauwe lampjes, beide doppen schijnen los van elkaar te gebruiken te zijn en er gaat in de oordoppen kort een lampje branden zodat je kan zien dat ze aan staan.

    https://www.aliexpress.com/store/product/NEW-Mini-Tws-i10s-i10-Earphone-Latest-Bluetooth-5-0-True-Wireless-Earbuds-Long-Working-Play/4676062_32970996145.html

 26. Hallo ik heb de site mipowerbank.nl ziet er betrouwbaar uit. En het is in nederland dus krijg ik hem ook sneller binnen, maar weet iemand of die site goed of betrouwbaar is?

  1. Zie de links in het artikel. Daar kun je op klikken. De webshop waar ik het kocht is Aliexpress, maar daar zitten veel verschillende shops op.

 27. Ik vind het wel verleidelijk om te bestellen, maar op youtube zag ik een video van Nikolay Tanev die stelt dat alle replica’s van het moment initieel een goede accuduur hebben maar na 1 a 2 maanden terug zakken naar 20 minuten. Dat houdt me nog tegen.

 28. Ik heb in inmiddels een nieuw paar gekregen van de verkoper, heel aardig. Maar blijf problemen houden: na 25 minuten sporten geven ze eerst steeds een piep en na een paar minuten zeggen ze: hour half, en dan stoppen ze ermee. Ik krijg ze dan niet meer verbonden met mijn iphone. Neem liever het doosje niet mee met hardlopen. Ook de rechterkant lijkt niet goed te verbinden. Ik wil ze zo graag fijn vinden, want als het geluid is super!
  Waar hebben jullie ze gekocht? Misschien heeft mijn verkoper een verkeerde partij gekocht.

  1. Ik heb de mijne gekocht via de koppeling in het artikel hierboven (Eternal digital store: Store No.1982092 en heb tot op heden geen klachten.

   1. Jan, Beide links in dit artikel verwijzen NIET naar store no, 1982092. De beide links voor de i10 TWS wijzen ook niet naar een store met naam Eternal digital store
    De ene link wijst naar Store No.4623041(naam vd shop is ook 4623041) en de andere link wijst naar E lectronic store (store no 4413076)

    1. Martin, je hebt helemaal gelijk. Hoe ik aan de Eternal Digital Store kom, weet ik niet meer. Feit is dat deze shop mijn oortjes geleverd heeft. Inmiddels verwijzen de linkjes in de blog van Aartjan alweer naar de opvolger: de i11 tws.

     1. De shops komen en gaan. De shop waar ik het aanvankelijk kocht is er inmiddels al niet meer. Ik heb de links daarom vervangen door andere shops, de grootste en betrouwbaarste. Er worden ook veel neppers verkocht van de i10 TWS.

   2. Wil je ook een review doen met de i30 en de i60 TWS? Ik weet gewoon niet meer welke ik moet kopen! Ik heb vandaag de i18 TWS binnengekregen maar die hebben een vertraging bij het kijken van een video en ook niet het allerbeste geluid, heel irritant… ik zoek gewoon de beste clone met de beste bass…

  2. Gisteren ontving ik mijn bestelde i10 TWS. Besteld na de positieve recensie van Aartjan. Positief verrast met de snelle levering (10 dagen). De geluidskwaliteit is prima en de oortjes zien er hetzelfde uit als de originele Apple AirPods.

   Zojuist ging ik hardlopen (van tevoren natuurlijk 100% opgeladen), maar na 30 minuten was de batterij al leeg! Hetzelfde probleem als Monique dus. Zwaar teleurgesteld natuurlijk… Zojuist de verkoper gemaild met de vraag of ik mijn geld terug krijg, maar dat zal waarschijnlijk niet gaan gebeuren.

   Ik zie dat meerdere mensen problemen hebben met de batterij, misschien is het goed om het artikel te verwijderen, voordat meerdere mensen teleurgesteld raken.

   1. okee dank. Ik hoop dat iemand weer ergens goede heeft bemachtigd, en dat hier laat weten… ik heb de tekst inmiddels aangepast.

    1. Dank! Zie toch veel positieve reacties bij de i10 TWS van verkoper Shop4623041 (waar ik ze heb gekocht). Misschien gaat het bij ons toch om incidenten… Ik ben benieuwd naar de reactie van de verkoper.

     1. Het lijkt erop dat de oortjes niet goed genoeg doorladen in de oplaadcase. Ik heb ze nu, nadat de case aangaf dat ze volledig opgeladen waren, een paar keer terug in de case gestopt, voordat ik ze weer ging gebruiken. Nu zit ik nog op 70% na 40 minuten gebruik.

      Meerdere mensen dit probleem?

      1. Ja dit herken ik. Doorladen voorbij de groene bolletjes. Soms moet ik ook de stekker omdraaien of een andere kabel pakken.

 29. Na een paar weken ben ik beduidend minder enthousiast. Batterij gaat gemiddeld 1 uur mee. Connectie valt vaak weg. Ga toch naar iets anders kijken denk ik.

  1. Dag Monique, naar aanleiding van je bericht mijn oordopjes getest. Ik haal ruim 3 uur. Over een maand zal ik het nog eens proberen.

 30. Ben er inmiddels uiten vind ze geweldig. Super geluid. Alleen ff afwachten hoe het met sporten gaat maar daar zijn genoeg oplossingen voor.

   1. Hoi Jan, mijn USB-c snoer bleek het niet te doen. Verkoper van Marktplaats beloofde een nieuwe op te sturen. Is nooit gebeurt helaas maar mijn partner had een snoertje bij eigen telefoon.

 31. Hoi, ik heb net de i10 tws binnengekregen. Was zeer nieuwsgierig na vele lovende reakties. Echter de mijne laadt niet op. Er branden geen batterijlampjes. Ligt er al een flinke tijd aan en maakt geen verbinding met Bluetooth.
  Heeft iemand van jullie tips?

  1. How Monique, ik heb ze ook gekocht en heb problemen met verbinden. Lampjes doosje branden voor de rest geen idee of ze het doen. Heb Bluetooth uit en aan gezet, iPhone opnieuw opgestart, netwerkinstellingen hersteld… of ik heb de slechte neppe gekocht?

 32. Ik heb gisteren de i10 TWS ontvangen en kan niks anders zeggen dan dat het echt super goede namaak Airpods zijn! Het geluid klinkt echt super goed en ook is er voldoende bass te horen. De oplaadcase is net zo klein als de echte Airpods en mensen zien het verschil niet zodra ze in je oren zitten. Ook bij de i10 tws zit automatic pairing en touch controls (geen lelijke knop meer zoals vele namaak Airpods). Je kan hem ook draadloos opladen. Niks anders dan lof! Ik vind de prijs van 30 euro dan ook een stuk goedkoper en beter dan de originele Airpods en ik zou niet weten waarom mensen 180 euro betalen voor de officiele

  1. Hebben de echte AirPods ook lampjes die branden en knipperen zolang je luistert? En hebben de i10 TWS deze (knipperende) lampjes ook?

  2. Heb airpods i 10 tws sinds een paar maanden. Geluid is goed maar de batterij heeft soms rare kuren. Wanneer volledig opgeladen blijkt volgende dag 20 a 30 procent verdwenen terwijl ze heel de tijd niet gebruikt waren. Ze ontladen blijkbaar in de case. Weet iemand hier de reden van en is er iets aan te doen?

   1. Volume kan op verschillende manieren, en soms onthoudt hij ook een volume wat op een ander apparaat was ingesteld, dus dan moet je ‘m opnieuw pairen, of juist un-pairen op die andere.

 33. Ik deel de ervaringen van Maxim voor wat betreft de Padear Mini X. Als toevoeging wil ik nog wel vermelden dat de batterij in de oortjes beperkt is tot ca. 100 minuten. Daarna moeten ze weer in de case worden opgeladen.

 34. Ik heb zelf na lang getwijfeld te hebben toch de Airpods besteld, en ik moet zeggen had ik het maar veel eerder gedaan!
  De normaal bedrade Apple oortjes vielen altijd uit mijn oren, dus ik was sceptisch over de Airpods. Eenmaal in huis wil ik niet anders meer, ze vallen niet uit mijn oren (is natuurlijk gebruikers afhankelijk), geluidskwaliteit is voldoende tot goed voor YouTube en wat muziek, maar 1 heel groot pluspunt: het gemak!
  Case openen en Airpods worden verbonden, Airpod uit je oor en muziek of video wordt gepauzeerd, enz. Niet meer gebruiken is terug in de case, niks moeilijk uitzetten, of kabeltje opbergen. Je moet het echt zelf ervaren om het gemak te ervaren.

  De i10 TWS schijnt ook goed te zijn, ikzelf heb de Funcl Ai en W1 erbij besteld voor de fun, deze wordt momenteel in voorverkoop verkocht bij Indiegogo en krijgt ook lovende reviews, zeker voor 22 euro inclusief verzendkosten waarschijnlijk een ander mooi alternatief voor de Airpods.

 35. Ik heb voor €30 de Padear Mini X gekocht. Deze vergeleken met de echte Apple Airpods.
  Ze klinken net iets minder, maar nog altijd acceptabel geluid ! Vooral als je het geluidsniveau niet te hoog zet.
  Bij een telefoongesprek hoor je het maar langs 1 oor t.o.v. de AirPods langs beide oren.
  En bij het uithalen van de Padear stopt de muziek niet vanzelf.

  De Padear verbind snel met elkaar en met de smartphone dmv bluetooth.
  De oortjes kan je opladen in de oplaadcase. De oplaadcase laad je ook met een ‘lightning kabel’.

Geef een reactie