Lker i8 oordopjes review: ChiFi op zijn best

– Update: 27 maart 2018 –

De Lker i8 is een veelbelovend maar relatief duur Chinees audiofiel oordopje. Ik zag ‘m hier voor 33,- in plaats van de 55 euro die hij meestal kost, dus dat was voor mij een reden om het maar eens te proberen. Dan kan ik er ook een review over schrijven. Bij deze!

Die 33 euro is ook helemaal niks vergeleken met de ruim 200 euro die de best geteste in ear oordopjes van Sennheiser, Shure of B&W kosten. En deze is net zo goed, zo niet beter. Hij klinkt fantastisch, heel afgewogen, je hebt geen EQ nodig, alles is in balans. Met zeer helder en gedetailleerd hoog, zonder enige irriterende scherpte. Het geluidsbeeld is open en zeer ruimtelijk. Je doet ze in en je bent onmiddelijk in een andere wereld. Je zit meteen IN de muziek. Total immersion! De bas is perfect, heel strak en gedefinieerd, niet te hard of te zacht, en het sublaag zit er ook heerlijk in. Het midden is warm en natuurlijk: ongekend allemaal. Absolute top, audiofiele verwennerij! Ze kunnen ook heel luid. Dit is de beste ChiFi (Chinese HiFi) die ik tot nu toe gehoord heb. Dit zijn onmiddellijk mijn favoriete dopjes geworden.

Alhoewel m’n KZ ZS5 en UrbanFun Hifi en ADAX HT06 ook nog steeds top zijn, en de nog veel goedkopere Rock Zircon ook. De KZ ZS5 van dik 20 € klinkt eigenlijk zelfs nog ietsje beter (als je een beetje EQ gebruikt), en die heeft ook nog eens een verwisselbaar snoer, maar de pasvorm daarvan is wel veel lastiger. Zie ook de complete lijst met mijn Top 20 beste oordopjes.

Bij nieuwe dopjes ga ik meteen wat verschillende muziek opzetten, en wat pielen met die eartips, hoe ze in je oren het beste zitten en zo. Bij deze hoeft dat niet: ELKE muziek, maakt-niet-uit-wat-voor-muzieksoort, klinkt helemaal TOP. Dopjes in, zonder gedoe, geen passen en meten: METEEN GOED.

Verdere voordelen zitten in de accessoires: bijvoorbeeld het snoer. Dat is goed, dun, soepel en vrij geluidloos, alhoewel het snoer van in ears eigenlijk nooit helemaal vrij is van contactgeluiden (je moet het draadje eigenlijk OM je oren doen). Verzilverd draad en vergulde plug, ook nog eens. Maar liefst ZEVEN soorten eartips (seals): ook dat is heel welkom. Want in ears moeten perfect passen, ze moeten je gehoorgang 100% afsluiten, anders klinken ze slecht. Bij de Lker i8 zitten tussen die zeven setjes zelfs twee verschillende soorten Large siliconen dopjes. Ik doe er altijd meteen Large siliconen-tips op, maar het blijft dan een verrassing of het echt goed past. Bij deze was het bingo. Meteen goed. En dat niet alleen: hij dempt ook beter dan andere dopjes. De passieve noise cancelling is zo goed dat dit bijna vergelijkbaar is met de beste actieve noise cancelling. Je hoeft dus niet per se een Bose Quietcomfort van 350 euro te kopen. Deze Lker i8 klinkt mooier en dempt bijna net zo goed. En is dus 10x zo goedkoop.

Verder zit er een clip bij, dat is altijd fijn en handig. Het draagcomfort en de pasvorm is optimaal, alhoewel dat natuurlijk ook persoonlijk is. Door de vorm voel je meteen welke links of rechts is; ook dat is belangrijk voor het comfort. Je wil ze namelijk zonder gedoe snel in en uit kunnen doen.

(gek detail: de LINKER hieronder is in werkelijkheid RECHTS)

Lker i8 review Lker i8 review

Elk oordopje gaat overigens nog beter klinken met een goede DAC zoals de Fiio K1 (USB, 50,- op Amazon) of de Fiio i1 (voor IOS, te koop op Amazon voor 50,-). De goedkoopste met audiofiel geluid is deze voor 24,-. Ik heb er al best veel getest, zie mijn blog over de beste DAC. Met deze prachtige Lker i8 hoor je nog beter het verschil, dus nu kan ik niet meer zonder zo’n DAC.

Zijn er nog nadelen aan de Lker i8? Ja. Het snoer had toch nog wel iets beter gekund. Je moet het snoer OM je oren doen, dat is al beter tegen contactgeluiden. Maar het was vooral beter geweest als je het snoer kon vervangen, met stekkertjes. Een MMCX-connector heet dat, dat is tegenwoordig vrij standaard. Dan had je het snoer ook kunnen vervangen door een Bluetooth snoer. En dan was dit oordopje meteen ook de beste Bluetooth headset geweest. Verder zit er geen microfoon op. Niet zo erg, want met een Bluetooth clip kun je er ook een draadloze headset van maken, zie het artikel over Bluetooth headsets.

Een ander nadeel is de prijs. Okee, de Lker i8 is met 33 euro supergoedkoop voor de geboden kwaliteit, maar officieel moet je vanaf 22 euro de BTW nog bijbetalen, en komen er douane-kosten bij. Ik moest in dit geval 20 euro bijbetalen op het postkantoor, voordat ik het pakje meekreeg. Dit komt niet vaak voor: meestal heb je mazzel dat het er doorheen glipt. Maar dit pakje is erg groot (BELACHELIJK GROOT) en de waarde staat er op, dus dan wordt het er makkelijk uitgepikt.

(Tip voor de winkel: doe de verpakking kleiner, of voeg een goedkopere OEM-keus toe, en zet 22 € als waarde op het pakje: dan hoeft een Europese klant geen BTW bij te betalen)

Lker i8 review: conclusie

De Lker i8 is door mij verkozen tot het Beste oordopje tot 250 euro! En dat voor maar 33 euro (nou ja okee – eigenlijk 53 euro)! Need I say more? 

Zoals de Chinezen het zelf zeggen:

 • Bring a beauty inside-out!
 • Time to embrace not only wonderful music but also fabulous figure!
 • Safe, high-grade PC, good quality!
 • Get Every Song As A Subtle Story via Rich and Stable Effect of Unique Balanced Armature Driver!
 • Lker i8: Fever Grade!
 • The Wise Brilliance from Time into Mind!
 • That meticulous and orderly texture via CD carving!

lker i8 review

TEST-OPSTELLING

Ik test de beste oordopjes op allerlei manieren, maar mijn high-end setje voor hoofdtelefoons is een externe USB soundcard DacMagic XS van Cambridge Audio (150,-) met 24 bits HD audio bestanden, en ik vergelijk het onder andere met mijn voorlopig beste hoofdtelefoon: een Sennheiser HD650 van 350,- en mijn favoriete all purpose daily life koptelefoon: Sennheiser HD239 (115,-). Ook vergelijk ik het geluid met echte luidsprekers: B&W 802, Tandberg versterker en Cambridge Audio Dac.

10 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Net een uurtje geluisterd. Super. Mooi gedetailleerd. Het laag is goed aanwezig maar blijft netjes gescheiden. Helemaal happy mee.

 2. De verwachting was hoog maar wat vallen deze dopjes mij tegen na je recencie gelezen te hebben toch besloten om de lker i 8 te kopen Was eerder ook al voor de adax gegaan en deze klinkt inderdaad erg goed en ook de rock zircon klinkt als een klok . Misschien dat ik een defect exemplaar heb maar deze is absoluut niet wat ik er van verwacht had.

 3. Leuk alweer een nieuwe review te lezen. Heb vorige week op gearbest de ‘KZ ZS5′ besteld voor €15. Nog een maandje wachten…
  Ik gebruik al jaren steeds dezelfde: de Apple in-ear koptelefoon van €89 (editie met dopjes) op mijn iPhone, dus ben benieuwd en het verschil tussen deze 2.

  Ik heb zo’n 2 jaar geleden bij de aankoop van mijn macbook, gratis Apple Beats koptelefoon gekregen. Ik heb deze verkocht omdat ze qua geluidskwaliteit hetzelfde was als de Apple in-ear koptelefoon en het toch maar een heel gedoe is om dat overal mee te moeten nemen. De oortjes berg je gewoon op in je jaszak.

 4. Hi Aartjan, net de KZ Zs6 gekocht na je blog gelezen te hebben, echt topkwaliteit waarvoor dank voor de tip, maar ik zie dat ik alweer een nieuwe moet kopen :-) Ik heb wel nog even een vraagje: welke DAC voor Android adviseer jij? Ik zie bij degenen die je hier noemt alleen USB of IOS staan?

 5. Oh ik zie dat je de bespreking hebt uitgebreid en dat je daarmee mijn vraag beantwoord hebt. Toch lijkt op de foto’s dat er een plug is in de overgang van kabel naar twee (vier) kabels.

 6. Hoi
  Het lijkt erop dat er een plug is tussen de mini jack kabel en de vier kabels naar naar de oordopjes.
  Klopt dat en kan er dan ook een blue tooth op aangesloten worden zoals bij de BRO?

Geef een reactie