Twee gratis apps voor hartcoherentie

Ik heb twee web apps gemaakt om hartcoherentie te oefenen, om je hartslag synchroon te krijgen met het ritme van je ademhaling. Dat heeft veel gezondsheidsvoordelen, en die worden beschreven in deze uitgebreide blog.

Om dit te oefenen kan je nu dus ook mijn ADEM-app gebruiken. Adem IN op de donkere stukken, en UIT op de lichte. Tot de klok verdwenen is (na 5 minuten). Je kan de ademfrequentie sneller of langzamer zetten.

Ik heb ook een andere versie gemaakt, met ongeveer hetzelfde concept, maar dan met een totaal ander design: de BREATHE app. Adem IN als de knop groter wordt, UIT als de knop kleiner wordt, en pauzeer / doe niets als de knop niet beweegt. Onderaan staat een timer-balk die in 5 minuten vol is.

De apps kan je op IOS op je beginscherm zetten, via de knop midden-onder, en dan de PLUS. Op Android via de 3 puntjes.

Zet op je beginscherm met deze knop, en dan de PLUS. Dan is deze web app opeens een echte App.

Deze apps zijn voorbeelden van web apps, en dat is een van de opdrachten die ik mijn studenten Media Design vaak ook geef.

Maar er is ook een veel betere en uitgebreidere app: HeartRate+, die kost 4 euro. Je hartslag wordt dan gemeten door je vinger op de camera te leggen. Je volgt de ademhalings-aanwijzer, en je ziet het coherentie-resultaat in een grafiekje. Als je na een paar minuten stopt, kan je de score van de sessie zien in de History.

Je kan verschillende ademhalingspatronen uitproberen. Bij de één werkt 7 seconden beter, en bij de ander 10 of 12 seconden. Bij mij staat de app op “basic relax” en op 10 seconden. Je scores kan je vergelijken, zodat je de beste instelling voor jezelf kan vinden.

 

Geef een reactie