Twee gratis apps voor hartcoherentie

Ik heb twee web apps gemaakt om hartcoherentie te oefenen, om je hartslag synchroon te krijgen met het ritme van je ademhaling. Dat heeft veel gezondsheidsvoordelen, beschreven in deze uitgebreide blog.

Om hartcoherentie te trainen kan je mijn gratis ADEM-app gebruiken. Adem IN op de donkere stukken, en UIT op de lichte. Tot de klok verdwenen is (na 5 minuten). Je kan de ademfrequentie ook iets sneller of langzamer zetten.

Ik heb ook een andere versie gemaakt, met een ander design: de BREATHE app. Adem IN als de knop groter wordt, UIT als de knop kleiner wordt, en pauzeer / doe niets als de knop niet beweegt. Onderaan staat de timer die in 5 minuten volloopt.

De apps kan je op IOS op je beginscherm zetten, via de knop midden-onder, en dan de PLUS. Op Android via de 3 puntjes.

Zet op je beginscherm met deze knop, en dan de PLUS. Dan is deze web app opeens een echte App.

Deze apps zijn voorbeelden van web apps, en dat is een van de opdrachten voor mijn studenten Media Design.

Maar er is ook een veel betere en uitgebreidere app: HeartRate+, die kost 4 euro. Je hartslag wordt dan gemeten door je vinger op de camera te leggen. Je volgt de ademhalings-aanwijzer, en je ziet het coherentie-resultaat in een grafiekje. Je kan de scores van je sessies zien in de History.

Je kan verschillende ademhalingspatronen proberen. Bij mij staat de app op “basic relax” en op 10 seconden. Scores kan je makkelijk vergelijken, zodat je de beste instelling voor jezelf kan vinden.

Geef een reactie