Aukey EP-B40 Bluetooth oordopjes review: aanrader

bleutooth headset aukey ep-b40 review

Eindelijk weer eens een echte aanrader in de categorie Bluetooth headset: deze Aukey EP-B40 draadloze oordoppen. Kost 25,- en wordt overal zeer goed getest. En terecht! Ik heb al heel veel draadloze oortjes getest (zie het complete overzicht) en deze valt enorm op, in positieve zin. 

Hij is hier te koop bij Amazon Duitsland. Dat betekent een supersnelle levering, het is er in 2 of 3 dagen. Je loopt dan ook geen risico met de douane of met BTW of andere bijkomende kosten, zie het artikel over kopen in China. Amazon is kanjergroot en is straks zo ongeveer de enige Westerse winkel die nog overblijft. Gek genoeg hebben wij in Nederland geen eigen Amazon-afdeling; alleen boeken doen ze hier. Je moet dus uitwijken naar Amazon Duitsland of Engeland. Nou ja, Duitsland dan maar. Bestellen gaat prima, en betalen kan ook met iDeal: dat is fijn voor Nederlanders. Andere landen kennen iDeal niet.

Ik koop eigenlijk niet zo vaak bij Amazon, omdat het in mijn ogen hetzelfde is als AliExpress: alles komt toch uit China – ook deze Aukey bijvoorbeeld. Het Amerikaanse Amazon is tussenhandel, en daarom ietsje duurder, omdat er ook nog BTW en verzendkosten bijkomen. Maar het Chinese merk Aukey is niet op AliExpress te koop, omdat Aukey blijkbaar een exclusieve deal met Amazon heeft.

Aukey EP-B40 draadloze oortjes: geluidskwaliteit en comfort

Ik heb de Aukey EP-B40 net een dag binnen en ben erg enthousiast. Hij klinkt voor een Bluetooth oortje extreem goed, en alles is verder ook van hoge kwaliteit. Er zit behoorlijk veel bas in, maar de meeste mensen vinden dat fijn en mooi. Ik ook. De bas is lekker vet en strak. Veel harder dan normaal: moet je wel van houden. Mid en hoog is ook uitstekend, zeker voor een Bluetooth headset. Hij klinkt bijna net zo goed als de allerbeste oordopjes met draad, (alleen het ultrahoog is ietsje minder) en dat is voor een draadloos Bluetooth-oordopje heel uitzonderlijk. Deze klinkt dan ook veel beter dan Apple Airpods. Voorlopig is deze zelfs mijn favoriet, door de goede pasvorm, de audiofiele geluidskwaliteit en het hele draadloze idee. Ik verkies deze nu zelfs af en toe boven mijn beste bedrade oortjes. Dat had ik niet verwacht.

Er zitten 3 EQ-standen op. Als je dubbelklikt op de midden-knop schakel je tussen een EQ-stand met extra mid, de gewone stand en eentje met extra bas / minder hoog. Alhoewel ik deze EQ een beetje onzin vind, en eigenlijk onbruikbaar.

Zoals alle in ears hebben ze passieve noise cancelling: Met muziek aan hoor je bijna niets meer van je omgeving, en je omgeving hoort jouw oortjes ook niet irritant sissen.

Hij is ook waterdicht, dus perfect voor sporters. De draadloze verbinding en reikwijdte is uitstekend en zeer stabiel. Het draagcomfort is optimaal: er zitten 3 maten siliconen dopjes bij, en Large is bij mij ook groot genoeg, wat soms nog wel eens tegen kan vallen. Er zitten zelfs 3 maten shark fins bij: dat heb ik nog nooit eerder gezien. Vind ik ook niet zo belangrijk, want bij mij zitten ze juist beter ZONDER die shark fins. Die haal je er ook zo af.

Verder zit er een klein perfect draagzakje bij, en uiteraard een USB-oplaadkabel. De dopjes klikken magnetisch aan elkaar: dat is handig als je ze uitdoet. Dan hangen ze om als een kettinkje. Het kabeltje tussen de dopjes kan je in je nek doen, of juist naar voren. Ik doe de draad naar boven, en dan achter mijn oren. Dat zit-ie het best en is de kabel vrijwel geluidloos. Ziet er denk ik wel een beetje maf uit.

De microfoon is net als alle Bluetooth headsets slecht, maar naar verhouding is deze best goed. Je kan er prima mee bellen, maar je kan er geen interviews mee afnemen. Daar klinkt het veel te dun en blikkerig voor. Dat ligt aan Bluetooth, daar kan deze Aukey niks aan doen. Zelfs met de allernieuwste Bluetooth 5, op de allernieuwste iPhone X of Samsung Galaxy S8 is dit nog steeds niet opgelost. Met geen enkel setje, ook niet met de Apple Airpods van 180 euro. Zie dit artikel.

Het is een inear-model, dat betekent dat de dopjes je oor afdichten. Dat belt niet zo fijn, omdat je dan je eigen stem niet goed hoort. Je kan dan de dopjes tijdens een gesprek wat losser doen, of één dopje uitdoen bijvoorbeeld. Je kan er ook een app voor gebruiken, zoals Essency.

Pairen gaat supersimpel: langklik om te pairen, kort-klik om aan- en uit te zetten. Er zitten volumeknoppen op, op de draad. En een knop om de telefoon aan te nemen.

De batterij belooft 7-8 uur speeltijd. Dit klopt ook aardig en dat is relatief ook heel erg goed, want de meeste andere dopjes halen dat niet. Aukey is ook een gerenommeerd merk is in oplaadbare accu’s en powerbanks. Je kan ze overigens tijdens het opladen niet gebruiken.

Dit is kortom de beste draadloze headset die ik heb getest, en sowieso een aanrader omdat hij ook nog eens zo goedkoop is. Mijn zoektocht is voorbij!

Aukey EP-B40 bluetooth headset oordopjes review

Waarom draadloze oordopjes?

Omdat je op die nieuwe telefoons vaak geen mini-jack meer hebt. Zo’n draadloze Bluetooth headset kan je ook gebruiken met je Mac, laptop, PC, gaming console, iPhone of Android. En het draadje zit veel minder in de weg: je kan je vrij bewegen, ideaal met sporten. Of op de motor – als je je helm eroverheen krijgt dan.

bluetooth oordoppen aukey ep-b40 review
Veel goede accessoires: 3 maten eartips, 3 maten shark fins, perfect opbergzakje, oplaadkabel
bluetooth oordoppen aukey ep-b40 review
Deze draadloze oordopjes klikken magnetisch aan elkaar: handig als je ze uitdoet en om je nek hangt
bluetooth oordoppen aukey ep-b40 review
De shark fins zorgen soms voor een betere pasvorm. Persoonlijk doe ik het liever zonder die shark fins. Je haalt ze er ook makkelijk af.

Eindoordeel

Geluidskwaliteit *****
Pasvorm *****
Accessoires *****
Batterij *****
Verbinding *****
Design *****

Geef een reactie