Goedkoop draadloos toetsenbord 8,-

Op mijn toetsenbord deden een paar toetsen het niet meer. Ik heb het keyboard onder stromend water grondig schoongemaakt, en twee weken laten drogen. En nu doet hij het weer! Heerlijk. Dus keyboards kun je gewoon onderdompelen in water, als je er koffie of cola op heb laten vallen. Gewoon lang laten drogen, en je heb goeie kans dat-ie het weer doet.

Anyway, ik had dus zo’n fijn Extended Apple Keyboard. Superding. Bij een nieuwe Mac koos ik altijd zo’n bedraad extended keyboard, in plaats van het standaard kleine Bluetooth toetsenbord. De grote met draad is beter en handiger. Het numerieke blokje zit daar gewoon op, dus getallen intikken gaat veel beter, en je hoeft nooit batterijtjes te verwisselen of op te laden. Maar dat ding wordt niet meer gemaakt. Jammer. Vroeger kostte die maar 50,- of zo. Hij is er nu alleen nog draadloos, maar dan is-ie wel opeens 150,- in de extended versie. Die kan je trouwens ook MET draad gebruiken: de lightning USB kabel zit er ook gewoon bij.

Ondertussen had ik zo’n goedkoop draadloos mini-toetsenbord gekocht: deze op Aliexpress. Voor 8 euro. Of anders deze. Prijzen varieren nogal met de tijd. In Nederland zijn diezelfde dingetjes op zijn allergoedkoopst 25,- in webwinkels. Die van Apple is 120,- of zelfs 150,- voor de grote. Dus daarom deze blog! Want mocht je een draadloos keyboard overwegen: die goedkope is gewoon goed, en geschikt voor Macs, iPhones, iPads en zelfs voor Android en Windows. In zilver of zwart. Wil je ‘m in Nederland kopen, doe dan de Trust van de Action voor 15,-. Dat is hetzelfde ding. Maar dan met een merkje erop.

Het is natuurlijk een imitatie-Apple-ding: de feel is net anders – maar prima toch, voor die prijs? Dit stukje zit ik er nu op te tikken, gaat lekker. Met dezelfde indeling als op de nieuwe MacBooks (net weer even anders dan oudere MacBooks). 100% Mac in ieder geval, zonder enge Windows-toetsen, alhoewel je ‘m dus ook op Windows kan gebruiken.

Koppelen is eenvoudig: je doet ‘m aan (op de onderkant), en je drukt daar op de pairing-knop. Vervolgens krijg je een code in beeld die je moet intikken.

Aanrader dus.goedkoop draadloos toetsenbordgoedkoop draadloos mini keyboard

Bij een klein toetsenbord mis je misschien het numerieke blok, maar voor 6,- kun je zo’n draadloos numeriek pad erbij doen (of anders deze):

draaloos numeriek keyboard pad

Het Trust keyboardje bij de Action kost iets van 15,-:bluetooth keyboard trust action

 

 

 

2 Reacties

  1. Wist je dat Apple tegenwoordig dat toetsenbord met dat keypad erop ook draadloos heeft? Op te laden met Lightning of via de Lightning kabel als usb toetsenbord te gebruiken. Het heeft wel 10 miljoen miljard jaar moeten duren bij Apple maaaaarrrr…. Hij is er dan eindelijk.

Geef een reactie