Apple toetsenbord alternatieven: 8 €

Op mijn toetsenbord deden een paar toetsen het niet meer. Ik heb daarom het keyboard – als laatste redmiddel – gewoon onder stromend water schoongemaakt, en twee weken laten drogen. En nu doet hij het weer! Heerlijk. Dus keyboards kun je gewoon onderdompelen in water. Gewoon lang laten drogen, en je heb goeie kans dat-ie het weer doet.

Bij een nieuwe Mac koos ik altijd een bedraad extended keyboard, in plaats van het standaard kleine Bluetooth toetsenbord. De grote met draad is beter en handiger. Het numerieke blokje zit daar gewoon op, dus getallen intikken gaat veel beter, en je hoeft nooit batterijtjes te verwisselen of op te laden. Maar dat ding wordt niet meer gemaakt. Jammer. Hij is er nu alleen nog draadloos, maar dan is-ie wel opeens 150,- in de extended versie. Die kan je trouwens ook MET draad gebruiken: de Lightning USB kabel zit er ook gewoon bij. Er is ook een grote goedkope draadloze voor 22,- zie helemaal onderaan.

Ondertussen had ik een goedkoop draadloos mini-toetsenbord gekocht: deze op Aliexpress. Voor 8 euro. Of anders deze. Prijzen varieren. In Nederland zijn diezelfde dingetjes meestal iets van 25,-. De echte van Apple is 120,- en de grote extended kost 150,-. Dus daarom deze blog! Want mocht je een draadloos keyboard overwegen: die goedkope is gewoon goed, en geschikt voor Macs, iPhones, iPads en zelfs voor Android en Windows. In zilver of zwart. Wil je ‘m in Nederland kopen, doe dan de Trust van de Action voor 15,-. Dat is vrijwel hetzelfde ding.

Het is natuurlijk een imitatie-Apple-ding: de feel is net even anders – maar wel prima. Dit stukje zit ik er nu op te tikken, gaat lekker. Met dezelfde indeling als op de nieuwe MacBooks (dus net weer even anders dan oudere MacBooks). 100% Mac in ieder geval, zonder enge Windows-toetsen, alhoewel je ‘m dus ook op Windows kan gebruiken.

Koppelen is eenvoudig: je doet ‘m aan (op de onderkant), en je drukt daar op de pairing-knop. Vervolgens krijg je een code in beeld die je moet intikken. Dat is eenmalig: vanaf dan doet hij het meteen als je ‘m aanzet.

Hij gaat automatisch in de slaap-modus als hij een tijdje niet gebruikt wordt. Dat is ideaal, want je vergeet ‘m wel eens uit te zetten.

Aanrader dus. Verkrijgbaar in aluminium/wit of zwart.goedkoop Apple draadloos toetsenbordgoedkoop draadloos mini keyboard

Vrijwel hetzelfde compacte keyboard ligt ook bij de Action, voor iets van 15,-:

bluetooth keyboard trust action Apple draadloos toetsenbord goedkoop

Bij een klein toetsenbord mis je misschien het numerieke blok, maar voor 6,- kun je zo’n draadloos numeriek pad erbij doen (of anders deze):

draaloos numeriek keyboard pad

Er is ook een goedkoop draadloos volledig toetsenbord, met numeriek blok. Deze bijvoorbeeld: draadloos Bluetooth Extended Numeric Keyboard, voor 22,-:

draadloos Bluetooth Extended Numeric Keyboard Apple toetsenbord met numeriek blok

2 Reacties

  1. Wist je dat Apple tegenwoordig dat toetsenbord met dat keypad erop ook draadloos heeft? Op te laden met Lightning of via de Lightning kabel als usb toetsenbord te gebruiken. Het heeft wel 10 miljoen miljard jaar moeten duren bij Apple maaaaarrrr…. Hij is er dan eindelijk.

Geef een reactie