Draadloze Qi oplader

Tegenwoordig kun je veel nieuwe telefoons draadloos opladen. Dat lijkt een nieuwigheid, maar dat is het niet. Want je tandenborstel kan dat al eeuwen. Bij een tandenborstel is dat handig, want dan loop je geen electrocutie-gevaar. De behuizing van oplader en tandenborstel zijn allebei waterdicht. Ertussen is geen stekker. Op je mobiel kan dat nu dus ook: vanaf de iPhone 8, en de meeste nieuwe Androids kunnen het ook. Het rare is dat je de draadloze Qi oplader er niet bijkrijgt. Ook niet bij een dure Samsung Galaxy S8 of bij de iPhone X. De draadloze oplaadmat van Apple is zelfs nog niet eens te koop.

Gelukkig is dat draadloze opladen inmiddels wel een standaard: die heet Qi (spreek uit “tsjie”). Als je dus een Qi-opladertje koopt van een paar euro zit je al goed en ben je klaar, zie verderop. Werkt zowel met iPhone als met Android. Maar die draadloze Qi moet nog wel in een oplader! Het matje vervangt eigenlijk alleen de stekker. Je kan de Qi aan je gewone oplader hangen, maar een snellader (iPad-lader) is beter. Wat opladen via Qi gaat een stuk langzamer. Je moet dus bij voorkeur een 10 Watt lader hebben, bijvoorbeeld deze CHOETECH USB Phone Charger 5V 2.4A (4,-).

usb iphone oplader

Of anders deze multi-USB oplader van de IKEA, die kost 8,- en is ook een snellader met 5 Volt en 2,4 Ampere. Deze van de IKEA heeft meteen 3 USB-poorten. Handig! Krijg je nergens goedkoper. Zie ook deze blog met tips over opladers.

iphone lader USB IKEA
Deze iPhone lader van IKEA is veilig, goed, handig en goedkoop

Die draadloze Qi-oplaadmat kan je hier in China kopen voor 3,60 euro. Hij doet het prima. Precies dezelfde is er ook met Samsung-logo: deze Samsung: Qi oplader voor 7,-. Ik heb ze allebei getest. Het snoertje krijg je erbij, maar de snellader zelf niet, zie hierboven. Het werkt verder goed, zelfs door dunne hoesjes heen. Maar je moet je iPhone er wel heel precies op leggen. Als je telefoon even trilt omdat er een bericht binnenkomt kan hij zomaar iets verschuiven, waardoor hij niet meer oplaadt. Heel irritant.

goedkope draadloze Qi oplader van 3,50
Deze goedkope draadloze Qi oplader van 3,50 doet het prima, zelfs door een iPhone-hoesje heen. Dezelfde is er ook met een Samsung logo.

Daarom kan je misschien maar beter meteen deze iets duurdere (12,-) kopen die ook als standaardje dient, want daarmee heb je dat probleem niet:

draadloze qi oplader

Of onderstaande Qi lader van Group Vertical, die is goedkoper en kleiner, en tegelijk ook zo’n standaard. Hij is er in wit of zwart en kost iets van 6 €:

draadloze qi oplader standaard

Al met al is dat draadloos opladen toch wel erg handig moet ik zeggen. Eigenlijk handiger dan je zou denken. De standaardjes hierboven zijn ook nog eens mooier, beter en goedkoper dan het matje van Apple van 100 € – dat nog niet eens te koop is.

Nog een voordeel van draadloos opladen is dat je nu audio uit je iPhone met een snoertje kan doen, terwijl de iPhone tegelijkertijd opgeladen wordt. Handig als je je iPhone als muziekspeler gebruikt, aangesloten op de stereo. Een ander voordeel is dat je voor het opladen geen officieel Apple-snoertje meer nodig hebt. Dus daar bespaar je ook nog eens 19,- per kabeltje mee! (okee, er zijn ook wel goedkope goede iPhone kabeltjes van een euro)

Een klein nadeeltje is dat je door een heel dikke hoes of door een popsocket niet draadloos kan opladen. Het kan ook niet via de voorkant: je kan alleen de onderkant op de Qi-lader leggen.

Met een magneet kan ook: die kost ook maar 20,-. Bedoeld voor in de auto. Maar in huis of op de zaak ook ideaal! Doet niemand, maar toch… Je telefoon plakt tegen de magnetische plaat. Je kan deze houder gewoon overal vastplakken. Het snoer en de magnetische pad krijg je er ook bij. Slim, mooi en goed ding.

http://s.click.aliexpress.com/e/jfhWr84

4 Reacties

  1. De Ikea lader kan ik iendereen aanbevelen,in een test was die zelfs beter als wat ze opgeven.
    Reden waarom ik hem aan prijs ,ik had een China tablet met steeds weer laad problemen,na vervangen door de ikea lader ,en controle met de app ampere charging blijkt hij echt met flink amperage te laden de china lader 355 ma de Ikea 985 ma .
    Ja je tandeborstel word draadloos geladen dus de rest ook.
    Nu nog de electrische auto want in de regen je laad kabel opbergen is knudde,tijd voor laad lussen in het wegdek en op oarkeer plaatsen.

Geef een reactie