Vest met ingebouwde USB-verwarming

usb elektrisch verwarmd vest

– Update: 5 mei 2021 –

Als je het koud krijgt, doe je gewoon de verwarming aan. Van je vest! Of van je sokken. Of van je handschoenen. Het werkt echt: die verwarming met USB werkt snel en goed. In de hoogste stand heb je het in no time bloedheet. Er zitten 3 standen op. Dus hij kan ook op “blauw”, in de laagste stand, voor gelijkmatige warmte.

Dit elektrisch verwarmde vest kocht ik hier voor 16 euro. Het werd in vier weken geleverd. De stroom gaat via USB. Bijvoorbeeld met een powerbank. Dat is ook veilig, want dat is maar 5 Volt. Een powerbank moet je er zelf nog bij kopen. Die doe je dan in je linker vestzak. Zie deze blog over de beste powerbanks.

Je kent het uit de auto, van je verwarmde voorstoelen. Met hetzelfde principe. Maar dit werkt natuurlijk sneller en beter, want het zit veel dichter op je lichaam.

Het vest zelf is ook warm en gevoerd, van thermo-materiaal: neopreen carbon fiber. Lichtgewicht en dun. Geen dik vest dus. Maar wel een beetje zweterig, op den duur, moet ik zeggen. Ik doe hem onder mijn trui, met een t-shirt er nog onder. Gaat perfect. De verwarming werkt zo ook supersnel.

De maten zijn Aziatisch, dus neem 2 maten groter dan je hier zou doen, of bekijk de maattabel wat beter…

vest met verwarming USB elektrisch
Je powerbank kan in het linker vestzak.
elektrisch verwarmd vest
Met 3 standen: rood, wit of blauw.

Ze staan ook in Europese topkwaliteit met CE keurmerk op BOL.com zoals deze BERTSCHAT voor € 120,-. Of deze Alpenheat FIRE_AIR voor € 240,- en voor die prijs krijg je er dan wel meteen een bijpassende accu bij.

Je hebt ze ook met mouwen en capuchon, zoals hier. Er staat bij hoeveel verwarmde zones erin zitten. Hoe meer zones hoe beter natuurlijk! Die van mij heeft er 5. Deze hier heeft maar liefst 9 zones:

elektrisch verwarmd vest 9 zonesjack met elektrische verwarming

En er zijn op die manier ook verwarmde USB-sokken, zelfs inclusief accu (deze staan hier ook in Nederland op BOL.com):

sokken met elektrische verwarming

Of elektrisch verwarmde inlegzooltjes,
En die staan hier ook in Nederland op BOL.com:

sokken met elektrische verwarming

Zonder batterijen of elektriciteit kan het ook: da zijn deze magnetische zelf-warmende massage-sokken, voor een paar euro:

magnetische zelfwarmende massagesokken
Zelfwarmende massage-sokken

En er zijn ook elektrisch verwarmde handschoenen (en ook die staan, maar dan anders, vrij goedkoop in Nederland op BOL.com):

handschoenen met elektrische verwarming

Zo kan je de wereld redden. Want de verwarming kan uit, of een tandje lager.

Deze blog is niet gesponsord. Er staan affiliate links in (maakt voor de prijs niet uit) zodat je makkelijk kan bestellen. Als ik daarmee wat verdien kan ik weer wat nieuws kopen, en jullie weer verwennen met hoogwaardige eerlijke reviews!

11 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Thanks voor dit artikel! Ik, met m’n temperatuurdysregulatie en dus regelmatige onderkoeling, zou hier enorm veel aan kunnen hebben

 2. Zou u eens kunnen uitzoeken wat een goede en goed-blijvende voetverwarming is en waar die (goedkoop) te verkrijgen is.
  Ik heb nu wat ervaring met de bekende elektrische voetverwarmingszakken. Na aanvankelijk net redelijk verwarmen, lijkt het of ze snel aan verwarmingscapaciteit afnemen en uiteindelijk kapot gaan (aan inferieure electronica denk ik, ik heb er een open gemaakt, volgens mij zag ik een weerstand die teveel hitte had gehad).
  Hoe gelikter ze eruit zien, hoe slechter ze functioneren komt het mij voor.
  Bij Aliexpres ben ik verwarmingsmatten tegengekomen, dat leek mij ideaal, echter de reacties reppen van verhittings-stank uit de gebruikte materialen, en stoorstraling naar computers en audio.
  In Nederland ben ik enkele InfraRood matten tegen gekomen, dit lijkt mij ideaal. Echter daar wordt ook al weer bij gerept van lage verwarmings-temperaturen (max 30 C, dat lijkt mij toch wel laag).
  Met andere woorden, ik weet het niet meer!! En ik heb toch duidelijk een voetverwarming nodig.

  1. Chronisch koude voeten is een doorbloedingsprobleem. Ik zou het in dat geval niet zoeken in verwarming, maar in je bloedvaten. Ik zou basisch water gaan drinken en de WHM gaan beoefenen. Meer bewegen, koud douchen, blote voeten, basisch water, ademhalingsoefeningen, al die dingen eigenlijk.

  2. Hallo Aartjan,

   Dank voor uw 2 suggesties (basisch water en magnetische sokken). Dat had ik nooit op eigen gelegenheid gevonden.
   Ik hou mij echter toch nog aanbevolen voor een veilige en stabiele elektrische methode (de vraag naar en het aanbod van elektrisch verhitte zakken en matten is behoorlijk groot (dit zal dan toch wel de “main road” zijn) maar de kwaliteit lijkt bedroevend te zijn (lees de negatieve reakties, die zijn waarschijnlijk dichter bij de waarheid dan de positieve reakties).

   1. Dat weet ik niet, behalve dat er minstens 3 standen op moeten zitten. Anders zijn ze inderdaad veel te heet.
    Veilig is het wel, want het is maar 5V USB. Daar kan eigenlijk geen storing van komen.
    Alhoewel elke batterij, hoe veilig ook, ooit kan ontbranden.

 3. Met thuiswerken op een kille kamer (en een woonkamer die veranderd is in een sauna) lijkt mij dit dé oplossing. Gelijk besteld (en ook voor mijn 92-jarige pa die het altijd koud heeft)!

 4. Gaaf dat dit eindelijk gemaakt wordt en nu goed verkrijgbaar is. Waarom zou je een heel huis verwarmen om jezelf op temperatuur te houden. Bijkomend voordeel de relatieve luchtvochtigheid in huis wordt tijdens het stookseizoen niet zo akelig laag als je minder stookt. Dat vinden mijn neus slijmvliezen erg aangenaam.

  1. Inderdaad! En dan heb je zelfs minder kans op Corona. Bij droge lucht van rond de 40% is de kans op Corona het hoogst, en dat is nu, als de verwarming aan staat. Buiten was de luchtvochtigheid vandaag 70%, maar binnen 40% door de verwarming.

 5. Interessant dat vest! Klinkt als ideale oplossing voor m’n thuiswerk plek op zolder. Wat ik me alleen afvraag is het wel gezond om dit de hele dag aan te hebben? (Net zoals slapen op
  Een electrische deken die aanstaat, of wellicht is dat ook een fabel)

Geef een reactie