iPhone kabel: waar haal je de goede goedkope?

beste iphone kabel goedkoop

De echte Apple iPhone kabel gaat best snel kapot. Tegenwoordig zijn ze wat beter en dikker. Toch heb je vaak nog extra snoertjes nodig, in de auto, in een tas, op je werkplek, je andere adres of gewoon voor reserve. Om dan echte Apple kabels van 25 euro per stuk te kopen is ook weer wat overdreven. Ben je zo 125 euro kwijt! Kan dat niet veel goedkoper?

Bij de Apple store kan je ook andere merken iPhone kabels kopen, maar die zijn bijna net zo duur. En bij de Action verkopen ze behalve goede goedkope ook soms slechte kabels. Dus heb ik allerlei goedkope iPhone kabeltjes bij AliExpress gekocht, om ze te testen. Want wat ging er vroeger dan allemaal mis met goedkope kabels?

 1. De kwaliteit: soms vallen ze meteen al uit elkaar
 2. Na een IOS update doen ze het soms niet meer
 3. Er gaat minder stroom door, dus ze laden minder snel

Maar zeven goedkope snoeren die ik recentelijk kocht doen het prima, ook na de nieuwste IOS-updates (IOS 12). Ze zijn van zeer goede kwaliteit, en als je ze doormeet gaat er zelfs meer stroom door dan door een officiële kabel. Het zijn dus allemaal snellaadsnoeren. Door oude nep-snoeren loopt soms maar een kwart van de stroom als ik het doormeet, en kan opladen dus 4 keer zo lang duren.

Tip: koop nooit een nep-snoer dat precies lijkt op een officieel Apple snoer. Want dan weet je niet meer welke de echte is.

Onderstaande VOXLINK kabel (hier te koop) en de Suntaiho kabel (hier te koop) waren meteen al zeer goed. Prachtige dikke nylon-kwaliteit, alles werkt, verkrijgbaar in verschillende kleuren (rood, roze, goud en zilver) en verschillende lengtes. Supergoedkoop: ongeveer een dikke euro, inclusief verzendkosten. Aanraders!

Update: een van de Voxlink-kabeltjes doet het inmiddels na 2 jaar niet helemaal goed meer, tenminste niet op ALLE iPhones. Op IOS12 gaan kabels soms weer werken die het daarvoor op IOS11 niet meer deden. 

beste iphone kabel goedkoop Voxlink

Deze onderstaande Suntaiho kabel (hier te koop) was ook top:

iphone kabel Suntaiho

Onderstaande iPhone kabel van USAMS (hier te koop) lijkt een beetje op de echte Apple kabel, qua materiaal. Deze is ook in het zwart verkrijgbaar, handig bijvoorbeeld in de auto. Verder ook nog in andere kleuren. Getest: goed en goedkoop! Voor nog geen twee euro. Deze doen het allemaal nog steeds na dik twee jaar.

iphone kabel kleurtjes

En dan deze platte kabel van hetzelfde merk: de Usams Flat cable (hier te koop): plat kan een voordeel zijn, want die gaat snel minder in de war. In allerlei lengtes en kleuren. Mooi, goed en goedkoop. Ik heb ze getest en doorgemeten: alles werkt naar behoren. Hou die 125 euro maar in je zak!

platte iphone kabel goedkoop

Deze Lightning kabel van Rock van een euro was ook top! Getest en goed bevonden. Alhoewel de levertijd erg lang was – bijna 2 maanden – maar dat kan ook toevallig ’n keertje  pech geweest zijn:

BESTE IPHONE KABEL: Magnetische!

MagSafe was de ideale magnetische oplaadstekker. Een geniale uitvinding. Zat altijd op je MacBook:  als er iemand langs het oplaadsnoer liep, schoot het stekkertje meteen los en bleef je laptop veilig liggen. Nu is die geniale MagSafe er ook voor de iPhone. Zoals deze Magsafe-iPhone Lightning kabel, voor 6 euro. De drie magnetische stekkertjes zitten er allemaal bij: Lightning, USB-C en micro-USB. Zowel opladen als data kan door deze kabel. Dus niet alleen geschikt voor je iPhone / iPad (Lightning), maar ook voor al je USB-C dingen (MacBooks, Androids) of Micro-USB-apparaten, zoals Bluetooth speakers, headsets, powerbanks en camera’s.

Op een Macbook Air heb je zo'n stekker niet nodig

Of deze magnetische kabel voor 3,- van PZOZ. Ook getest en goed  bevonden. Dat is de kabel plus de Lightning-plug. Deze kan snelladen (15Watt, QC 3.0) met tegelijk ook data. Andere plugjes (USB-C of micro-USB) kun je er los voor 1 euro bijbestellen. Erg handig, als later blijkt dat je nog zo’n plug nodig hebt, kwijt bent of juist een ander type nodig hebt. Dat kan bij andere vergelijkbare snoeren/merken vaak niet, dat los bijbestellen.

Nog een voordeel van magnetische kabels is dat je die plug ook in je iPhone kan laten zitten. Als bescherming tegen stof en zandkorrels (dust plug). Kortom, deze magnetische kabels zijn eigenlijk de slimste en beste kabels,  en naar verhouding ook nog eens de goedkoopste, omdat ze 3-in-1 zijn. DE WINNAAR DUS!

magsafe magnetische iPhone kabel PZOZ beste

USB-C oplader met Lightning kabel

Een oplader met USB en USB-C is handig, want er komen steeds meer apparaten met USB-C. Dan moet er ook PD en QC 3.0 opzitten, en liefst ook meteen 30Watt, dan kan je zelfs je laptop ermee opladen: deze bijvoorbeeld, voor 9 euro. Inmiddels getest en goed bevonden: laadt zowel iPhones als Apple laptops op. Met gratis een USB-C naar Lightning kabel, die ook goed werkt.

usb c oplader

PS Zie ook de blog over alle USB-C kabels en adapters.
Ook nog een oplader nodig?

Of zoek je het verloopje naar mini-jack? Dat heet een Lightning Audio adapter.

13 Reacties

 1. Ha Aartjan,

  Zijn deze kabels dan wel MFI (Made for iPhone)? Of heeft “de Chinees” het logootje (en het chippie) gewoon gekopieerd? Want idd wat je zegt dat ze het vaak na een update niet meer werken is aardig vervelend. Voor dit geld maakt het dan op zich niet uit dat je weer een nieuwe moet kopen (Oh nee, 5 nieuwe) maar toch wel prettig als ze MFI zijn.

 2. Bedankt Aartjan voor het testen en doormeten. Ik ga er meteen een aantal kopen.
  Hopelijk werken ze na release van iOS 11 ook nog gewoon naar behoren. Maar voor die paar euro loop ik dat risico wel.

  Heb je toevallig ook ervaring met usb adapters (voor mobieltjes en tablets) met meerdere poorten? Daar zijn ook verschillende merken en modellen van en zitten veel verschillen in. Idee voor nieuwe blogpost…?

  1. Als oplader bedoel je? Ja dat heb ik inderdaad al eens uitgezocht, zal ik binnenkort eens een blog over gaan schrijven! Want er zijn er nogal wat die regelrecht LEVENSGEVAARLIJK zijn!

   Of bedoel je de lightning-to-minijack adapters? Dat is ook al zo ellendig, de goedkope werken namelijk nooit! Ook iets voor een blog…

 3. Dag, op jouw advies een paar iphone opladers besteld bij IKEA. Ben jij ook bekend met de kwalitieit van haar kabels? (bv de LILLHULT)

 4. Ik heb een bumper om mijn iPhone SE en het gaatje daar in is zo groot dat net de originele stekker er doorheen kan. De stekker van een textiel Hema kabel is veel groter, dan moet ik de bumper afdoen om op te laden… Welke van de Chinese kabels hebben een klein stekkertje (als de Apple kabel) ?

Geef een reactie