iPhone kabel: waar haal je de goede goedkope?

beste iphone kabel goedkoop

Een echte officiële iPhone kabel gaat snel kapot. Tegenwoordig zijn ze gelukkkig wat beter en dikker. Toch heb je vaak ook extra snoertjes nodig, voor in de auto, in je tas, op je werkplek, op je andere adres en voor reserve. Om dan echte Apple kabels van 25 euro te kopen is ook weer wat overdreven. Ben je dus zo 125 euro kwijt!

Bij de Apple store kan je ook andere merken iPhone kabels kopen, maar die zijn bijna net zo duur. Bij de Action zijn de IOS-kabels altijd uitverkocht, lijkt het wel, en er mag daar ook geen “Made for IOS” op staan, heb ik me laten vertellen… Bovendien verkopen ze bij de Action behalve goede goedkope ook soms slechte kabels.

Dus heb ik maar weer eens allerlei supergoedkope iPhone kabeltjes bij AliExpress gekocht, om ze te testen. Want wat ging er dan wel eens mis dan, met goedkope kabels?

 1. De kwaliteit: soms vallen ze meteen al uit elkaar
 2. Na een IOS update doen ze het soms niet meer
 3. Er gaat minder stroom door, dus ze laden minder snel

Het lijkt erop dat al deze problemen nu opgelost zijn. De vier goedkope kabeltjes die ik recentelijk kocht doen het prima, ook na de nieuwste IOS-updates (IOS 11.1). Ze zijn van zeer goede kwaliteit, en als je ze doormeet gaat er bij allevier zelfs meer stroom door dan door een officiële kabel. Het zijn dus allemaal snellaadsnoeren. Door oudere nep-snoeren loopt soms maar een kwart van de stroom, en kan opladen dus 4 keer zo lang duren.

Tip: koop nooit een nep-snoer dat precies lijkt op een officieel Apple snoer. Want dan weet je niet meer welke de echte is.

Onderstaande VOXLINK kabel (hier te koop) en de Suntaiho kabel (hier te koop) waren denk ik wel de beste. Prachtige dikke textiel-kwaliteit, alles werkt, verkrijgbaar in verschillende kleuren (rood, roze, goud en zilver) en verschillende lengtes. Supergoedkoop: ongeveer een dikke euro, inclusief verzendkosten. Aanraders!

Update: een van de Voxlink-kabeltjes doet het inmiddels na 2 jaar niet helemaal goed meer, tenminste niet op alle iPhones.

beste iphone kabel goedkoop Voxlink

Deze onderstaande Suntaiho kabel (hier te koop) was ook top:

iphone kabel Suntaiho

Onderstaande iPhone kabel van USAMS (hier te koop) lijkt een beetje op de echte Apple kabel, qua materiaal – alhoewel het absoluut geen namaak of look-alike is. Deze is ook in het zwart verkrijgbaar, en dat is handig, bijvoorbeeld in de auto. Verder ook nog in andere leuke kleurtjes. En zoals gezegd en getest: goed en goedkoop! Voor nog geen twee euro.

iphone kabel kleurtjes

En dan deze platte kabel van hetzelfde merk: de Usams Flat cable (hier te koop): plat kan een groot voordeel zijn, want die gaat snel minder in de war. Wederom in allerlei lengtes en kleuren zodat je precies de handigste kan kiezen. En ook weer mooi, goed en goedkoop. Ik heb ze getest en doorgemeten: alles werkt naar behoren. Hou die 125 euro maar in je zak!

platte iphone kabel goedkoop

MagSafe iPhone kabel

MagSafe. Dat is die magnetische oplaadstekker. Een geniale uitvinding, heeft menig laptopje gered. Iemand loopt langs het snoer, en je MacBook dreigt op de grond te vallen. Dankzij de MagSafe schiet het stekkertje los en blijft je kostbare Macbookje veilig liggen.

Dit zit gek genoeg niet op meer op nieuwe MacBooks, alleen nog op de Air. Maar nu is dat geniale MagSafe dus ook voor de iPhone te koop! Je kan namelijk een Magsafe-iPhone Lightning kabel kopen, voor iets van vijf euro. Ideaal dingetje! Die kan je niet alleen voor je iPhone en iPad (Lightning connector) gebruiken, maar ook voor alle USB-C dingen zoals die nieuwe MacBooks – en zelfs voor Android en andere Micro-USB-apparaten, zoals Bluetooth speakers en headsets, powerbanks en camera’s.

Op een Macbook Air heb je zo'n stekker niet nodig

 

PS Ook een oplader nodig?

8 Reacties

 1. Ha Aartjan,

  Zijn deze kabels dan wel MFI (Made for iPhone)? Of heeft “de Chinees” het logootje (en het chippie) gewoon gekopieerd? Want idd wat je zegt dat ze het vaak na een update niet meer werken is aardig vervelend. Voor dit geld maakt het dan op zich niet uit dat je weer een nieuwe moet kopen (Oh nee, 5 nieuwe) maar toch wel prettig als ze MFI zijn.

 2. Bedankt Aartjan voor het testen en doormeten. Ik ga er meteen een aantal kopen.
  Hopelijk werken ze na release van iOS 11 ook nog gewoon naar behoren. Maar voor die paar euro loop ik dat risico wel.

  Heb je toevallig ook ervaring met usb adapters (voor mobieltjes en tablets) met meerdere poorten? Daar zijn ook verschillende merken en modellen van en zitten veel verschillen in. Idee voor nieuwe blogpost…?

  1. Als oplader bedoel je? Ja dat heb ik inderdaad al eens uitgezocht, zal ik binnenkort eens een blog over gaan schrijven! Want er zijn er nogal wat die regelrecht LEVENSGEVAARLIJK zijn!

   Of bedoel je de lightning-to-minijack adapters? Dat is ook al zo ellendig, de goedkope werken namelijk nooit! Ook iets voor een blog…

Geef een reactie