Shanling M0: mini-DAP met USB-C DAC en Bluetooth

Dankzij een tip van Marcel vond ik deze superkleine Digital Audio Player (DAP): de Shanling M0 van rond de 90 euro. Hij is ongeveer zo groot als een Apple Watch en lijkt er verder ook op, maar dit is dus bedoeld als Audio Player. Wat je vroeger een Walkman of iPod noemde zeg maar – maar dan zo klein als een horloge.

Wat een revolutionair nieuw ding! Hier zit eigenlijk alles op wat je nodig hebt aan audio. Je kan ‘m als DAC gebruiken, of als draadloze ontvanger, of als draadloze speler op je draadloze oordoppen. Je kan er een Micro-SD kaart indoen met al je muziek (HALLO: 512 GIGABYTE!!!!). Die moet je natuurlijk nog wel apart aanschaffen – of je hebt er nog eentje ergens liggen.

Er zit dus USB-C op, en via die aansluiting werkt het als elke andere USB-DAC (de beste geluidskwaliteit uit een computer gaat via zo’n DAC). In superhoge kwaliteit. En dat is nog niet alles, want dit is ook nog eens een Bluetooth Audio zender/ontvanger. Apt-X, Bluetooth 4.1. Het zit er allemaal op. Met ook nog een mini-jack waar je hoofdtelefoon in kan. Die kan in de toekomst ook in de USB-C uitgang. De verwachting is dat alle hooftelefoons USB-C zullen gaan worden. Zeker als de Lightning connector op IOS vervangen gaat worden door USB-C.

Shanling M0 review DAP digital Audio player USB-C Bluetooth Shanling M0 review DAP digital Audio player USB-C Bluetooth

Ik heb er meteen maar een besteld. Ik zal het laten weten hier, als ik ‘m binnen heb, als hands on review update. UPDATE: ik deed wat mis met de betaling dus deze is nooit doorgekomen, mijn fout.

Je hebt met deze Shanling M0 geen losse DAC meer nodig, en ook geen aparte Bluetooth ontvanger. Je kan de hoogste kwaliteit Hi Res audio direct uit je computer gebruiken (met draad dus: via USB), maar je kan ook draadloos streamen naar je speakers of versterker (via Bluetooth). Want dan zet je deze Shanling M0 daar vlakbij, met elkaar verbonden via de mini-jack. Vervolgens kan je de muziek van je smartphone of computer dan draadloos naar je speakers sturen.

Je kan er ook mee sporten, omdat het zo klein is als een horloge. Je kan er allerlei hoesjes of bandjes voor kopen. De muziek die je afspeelt op deze Shanling M0 kan je draadloos ontvangen op je Bluetooth headset.

Zie ook deze blogs:

Omdat deze Shanling M0 ver boven de 22 euro is zou het kunnen dat je extra kosten krijgt: je moet dan namelijk officieel de BTW bijbetalen en er komen inklaringskosten bij. Bovendien zorgt het dan voor vertraging. Maar je kan ook mazzel hebben, dat het er gewoon doorheen slipt zoals bij 60 a 90% gebeurt.

7 Reacties

  1. Tja, op het eerste gezicht een mooi product, maar loop je niet een beetje achter de feiten aan met 96khz 24bit? Daarnaast het belangrijkste, hoe klinkt de dac? Voor ChiFi niet echt goedkoop te noemen. Eerst je test maar is afwachten

    1. Zie ook de updates, soms moet je de browser verversen, als je hier eerder bent geweest. Moderne goede browsers doen de cache zo goed dat allerlei oplossingen daartegen niet goed werken. Iets voor een blog denk ik… ;)

Geef een reactie