KZ ZEX review: electrostaten voor €25,-

kz zex review

– Update: 5 januari 2024 –

De beste oordopjes in verschillende prijsklassen zijn vaak van KZ (Knowledge Zenith). Het nieuwste model ZEX is voor het eerst nu met electrostaten (of beter: magnetostaten). Heel voordelig, en soms zelfs rond de €23,- te vinden. Hier mijn KZ ZEX review.

Ja, je hoort het goed: electrostaten! De echte audiofielen gaan meteen kwijlen bij het woord alleen al. Electrostatische speakers, dat was de Heilige Graal, het Summum, het Hoogste genot. Met illustere namen als Quad, Martin Logan en Magnepan. Legendarische speakers. Grote kamerschermen waren dat. Ze gaven het heerlijkste hoog en het meest weldadige natuurlijke mid. En alles heel transparant en ongekend ruimtelijk. Maar je had wel een beest van een versterker nodig. En het was allemaal niet te betalen. En het kon ook niet eens hard.

Maar blijkbaar hebben de geniale engineers van KZ die problemen opgelost: met magnetostaten, dat is een soort electrostaten voor oordopjes. Deze oordopjes kunnen juist wel hard, en hebben geen krachtige versterker nodig. Ze kunnen gewoon direct in je telefoon of je laptop. Maar het is natuurlijk wel veel mooier met een top-versterker of DAC. Zoals met de goedkope Trasam Q1 DAC, of de topper Loconaq A1. Of met een goede DAP. Allemaal voordelige koptelefoon-versterkers, die je met deze KZ ZEX ook uitstekend kan beoordelen. Want met deze gevoelige oortjes hoor je werkelijk alle details, en de exacte verschillen in de apparatuur.

Geluidskwaliteit

Inbranden hoeft niet, want na een kwartiertje zijn ze al perfect. De KX ZEX kan zich meten met de duurste oortjes, in mijn Strijd Der Titanen. Daar was de winnaar ook een electrostaat, de Shuoer Tape – maar die was wel vier keer zo duur. En die had nog steeds iets te veel hoog, zodat ik er EQ bij nodig had. Dat heb ik bij deze KZ ZEX niet. Hier is het meteen goed. Zonder enige aanpassing. Ik hoef het hoog niet te temperen en er zit ook al een heerlijke TOP-BAS in. Voor mij precies goed, dus ook niet met te veel bas. Best wel uniek. Voor films en tv geeft dit ook een echte bioscoop-beleving.

Het hoog is warm en nooit schel of scherp, wat bij veel andere oortjes vaak wel zo is. En ook niet te wéinig hoog, wat mijn andere favoriet (de Qoa Vesper) misschien soms wel een beetje heeft. Het mid is zo’n beetje het beste wat er is, dus voor vocalen ook uitzonderlijk goed. Naast de electrostatische driver voor het mid en hoog zit er nog een tweede speaker bij, een Direct Drive, voor de bas. Als ik zelf oordopjes zou ontwerpen zou ik diezelfde combinatie doen.

Ik moet er nog wel mijn eigen favoriete grote ear tips op doen. De bijgeleverde vier maten tips zijn mij allemaal veel te klein. Maar dat is voor mij altijd zo. Geen probleem dus. Pasvorm, ergonomie en draagcomfort zijn verder perfect.

Kabel

De vernieuwde zilveren KZ-kabel is top, mooi en luxe. Plat, dat gaat minder in de war. Afneembaar, met 2-pin C-type stekkers: dat is het beste systeem. Dus je kan ze ook simpel draadloos maken, zie onderaan. De oortjes zelf zien er supermooi uit, in metaal met transparant acryl. Ik heb de Rose Gold:

kx zex review

KZ zex review
Zilveren topkabel, afneembaar, 4 maten eartips, design als een sieraad
kz zex electrostaten in ear
Hier met mijn favoriete XL eartips

De microfoon is ook top:

 


KZ ZEX review conclusie

DAC’s, eartips, en draadloos

Alles klinkt beter met de juiste eartips en met een goede DAC. Een goede voordelige kleine DAC is de TRASAM Q1 of de topper Loconaq A1.

De kabel kan je nog upgraden naar een 16 core topkabel (€20,-).

En met een Lightning Audio kabel met ingebouwde DAC (of anders deze vergelijkbare) kan je de KZ ZEX ook direct op je iPhone aansluiten. Kies dan voor deze ZEX de 2-pin C-type-uitvoering.

kz lightning kabel DAC

Met deze Bluetooth kabel kan je ze draadloos maken. Met Apt-X en AAC. En er is ook een andere top-Bluetooth kabel (kies C-type):

bluetooth kabel 2 pins

Draadloze earhooks: mijn favoriet

De Bluetooth Earhooks van KZ of de TRN Earhooks passen ook, als je de 2-pin C-type stekkertjes kiest. Daarmee maak je er ook een draadloze headset van. Dit systeem is persoonlijk mijn favoriet, want je voelt het nauwelijks zitten, het zit totaal niet in de weg, en het heeft ook een enorm grote batterij.
UPDATE: de KZ Earhooks zijn er nu ook in een verbeterde Pro versie. Aanrader, want die vorige earhooks van KZ gaven soms problemen met de verbinding. BLuetooth headset earhooks TRN V90s

Buiten op de fiets?

Ik doe ze op de fiets niet aan want dat vind ik gevaarlijk. In het verkeer is je gehoor veel belangrijker dan je denkt. Ik heb een fietsongeluk gehad dat werd veroorzaakt door iemand met oortjes in. Wil je het toch per se op de fiets, doe dan dit.

KZ ZEX review TEST-OPSTELLING

Ik test met 24 bits HD audio op een Zishan T1 / DSD met AK4497 of de Loconaq A1 met AK4493. Via die DAC test ik het ook gewoon met Spotify in de hoogste kwaliteit. Als referentie heb ik mijn beste koptelefoons: de Sennheiser HD660, en nu ook de Qoa Vesper en de Shuoer Tape. Zie ook mijn BASS HiFi TEST playlist op Spotify:

Deze KZ ZEX review is niet gesponsord. Er staan affiliate links in, maakt voor de prijs niet uit. Zo verdien ik wat bij als je bestelt via de links in het artikel. En dan blijft de blog in leven… DANK!!

85 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Tja, voor 14 euro kun je hier geen buil aan vallen natuurlijk, dus ik ben er wel blij mee, maar ik vraag me toch af hoe ze getest worden. Alleen binnenshuis, terwijl de luisteraar stil zit, zoiets? Want zodra ik met deze oordopjes naar buiten stap, klinkt het alsof de wind me agressief om de oren slaat. Gek genoeg versterkt het materiaal/ontwerp van deze doppen het geluid van windvlagen, die vervolgens de muziek compleet overstemmen. Vooral op die fiets is het niet te doen, die windklappen doen gewoon pijn. Voor mij toch wel een minpunt, daar ik vooral onderweg – en dus regelmatig op de fiets – muziek luister. Geef mij dan de KZ ZSX Terminator maar, met een vergelijkbaar geluid (of nu ja, ook wel iets beter) én een ontwerp dat knalharde windruis en andere omgevingsgeluiden vakkundig buitensluit.

      1. Ah, dank, goeie tip zo’n hoofdband, ga ik proberen.

        Nu alleen nog een oplossing voor in de zomer zien te vinden. ;-)

  2. Hoi Aartjan. Super blog. Klein vraagje.
    Ik heb de ZEX aangeschaft en ben er erg blij mee. Ik zit nu te denken om de 16 core kabel van TRN aan te schaffen. Mijn vraag is of dit veel verschil maakt met de meegeleverde kabel?
    Alvast bedankt voor je reactie.

  3. Dag Aartjan,

    Ik heb de KZ Zex nu binnen en ben zeer tevreden over de geluidskwaliteit, pasvorm, design en meegeleverde eartips. Ik heb een aantal goedkope USB C naar 3.5 mm DACs (<5 euro) geprobeerd, voor mijn android telefoon, maar bij allen hoor ik een lichte ruis op de achtergrond, en wanneer de muziek gepauzeerd is ook soms wat andere ruis.

    Deze ruis hoor ik niet als ik de oortjes gebruik in de 3.5mm aansluiting van bijvoorbeeld

    Ik ben op zoek naar een goedkope, kleine en subtiele oplossing hiervoor. Ik zie veel op reddit voorbij komen dat een Apple USB C naar 3.5 mm dongle goed genoeg moet zijn, maar wat raad je me aan? Budget is ±15 euro.

    1. Sorry dat ik hier even ‘aanpik’ want ik vind mijn vorige reactie (toch van september…) over de KZ zex niet meer terug. (Is daar een systeem voor) Tegen (?) mijn eigen eindoordeel in tóch nóg maar een keer de Zex geprobeerd met wéér andere oordopjes, en nu toch aanvaardbaar goede bas!!! Ook de grote maat dopjes maar met een kleinere binnenopening. Dit bevestigt eens te meer hóe gevoelig het verschil in oordopjes is! Maar ik blijf die ‘planars’ dus onnatuurlijk hoog vinden.

  4. Goedemorgen Aartjan,

    De standaard kabel die bij de KZ-ZEX geleverd wordt, is dat een zgn memory-cable? Dus dat het enigszins buigzaam is, zodat het een betere pasvorm rondom je oor heeft? Ik kan er namelijk nergens iets over terugvinden. (Zelf heb ik geen KZ producten, anders had ik deze vraag niet gesteld uiteraard. Dit terzijde)

    Met beleefde groet,

    Rob

      1. Dank u. Wel jammer dat die oorhaken al voorgevormd zijn. Niet ieder oor is even groot of hetzelfde gevormd. Mijn oren zijn vrij klein wat dat betreft. Zijn ze eventueel wel om te buigen zodat ze beter om het oor zitten?
        Wat ook jammmer is is dat de upgradekabels geen mic hebben…upgraden met bluetooth oorhaken is voor mij ook niet zinvol gezien het gebruik.
        Nogmaals dank voor uw reactie.

      2. Die voorgevormde haken passen altijd en zijn juist ideaal. Het hoeft niet strak te passen, het gaat erom dat het snoer om je oren wordt geleid. Dat is enorm veel beter, op allerlei vlakken. Alle snoeren zijn daarom nu zo. Upgrade kabels met mic zijn er wel: bij de ZEX zit al een zilveren upgrade kabel met mic. Alleen niet 16 core, maar dat verschil is nauwelijks waarneembaar.

        1. Nou mooi, heb de gok gewaagd en heb de Grafiet/Blauw met mic besteld op Ali voor…€17,47 incl. verzendkosten. Daar kan ik mij geen buil aan vallen als de uitstekende recensie(s) lees.

  5. Dankzij deze review ook een setje Zex besteld icm de az09 pro.
    Wauw, wat n heerlijk geluid!!
    Alleen nog even wennen aan het dragen en uivinden welke siliconendingetjes voor mij het beste werken, maar ik ben er zeer tevreden mee.
    Zelfs nummers waar een ongelooflijk zware bas in zit, waar de meeste speakers gaan vervormen, blijven deze zuiver en hard spelen, zo hard dat het voelt alsof je hersenen meedreunen 😄😉

    Bedankt voor je reviews!

  6. Beste Aartjan,

    Naar aanleiding van jouw reviews de KZ ZEX gekocht en ik ben er erg blij mee.
    Hoofdzakelijk luister ik thuis op de bank en heb de stekker in mijn Bluesound Node gestoken die naast mij op een tafeltje staat, maar hierdoor is de kabel eigenlijk iets te kort om lekker te kunnen zitten.
    In de bekende webshops heb ik geen langere kabel kunnen vinden met de c-pin connector. Ze zijn allemaal rond de 1,2 meter lang (of kort). Een verlengkabel met 3,5 jacks kan natuurlijk altijd maar heb liever geen extra stekkers ertussen als dat mogelijk is.

    Heb je voor mij een tip?

    Gr Justin

  7. Hey Aart, ik heb na dat ik je reviews heb gelezen de KZ Zex pro aangeschaft samen met de Ibasso dc05 en moet zeggen dat ik zwaar onder de indruk ben van het geluid!
    Wat een verademing zeg, niet gedacht dat dit kon met deze iems!
    Nu ondertussen ook de Activo CT10 besteld via Ali omdat ik het lastig vindt om het met mijn telefoon te doen.
    Nou wou ik weten wat is een goede update voor de KZ zex pro? Omdat ik weet dat het nog beter kan dan wat ik heb voor 32,- euro, dat moet toch wel zou je zeggen? 😀

  8. Ik heb de KZ Zex nog een keer aangeschaft omdat ik deze in de ‘aanbieding’ voorbij zag komen voor 11 euro (nieuwe gebruikersbonus Ali). Hij klinkt echt heel goed, beter idd dan de terminator die veel ‘duurder’ is (hoewel… persoonlijke smaak…). Absoluut een aanrader.

  9. Van zowel TRN als KZ heb ik dopjes die een uitgesproken een V-profiel hebben – bas + flink treble, en minder midden – en de KZ-ZEX is daarop een prettige onverwachte afwisseling.

    Muziek luister ik meestal op een laag volume en dan vind ik de ZEX het meest natuurlijk klinken. Waarmee ik ze dan vergelijk? Misschien met mijn eerste favoriete dopjes ooit: Sony MDR EX650AP (12mm DD), dan el cheapo TRN-ST1 (10mm DD + 1BA) en de iets duurdere KZ ZS10 Pro (1DD + 4BA). De IEMs met balanced armatures klinken voor mij al snel “veel te helder” en de bas, bij de V-getunde dopjes, te vet en daarom wilde ik de ZEX proberen.

    Na het vinden van je blog valt me op dat je IEMs met een enkele dynamische driver zoals de Moondrop Aria met een ‘neutralere tuning’ ook heel goed beoordeelt. Die laatste staat inmiddels op mijn verlanglijstje :)

  10. Enige tijd geleden de Kz ZEX aangeschaft. Was er wel tevreden over maar vroeg mij af hoe jij ze zo hoog in je lijstje hebt kunnen plaatsen. Vanaf aanschaf de standaard eartips gebruikt deze zaten mij perfect geseald in de oren, totdat ik las dat ook de eartips verschil in het geluid kan maken. Vandaag een andere setje eartips uit de kast gepakt en echt een wereld van verschil en begrijp nu eindelijk waarom ze zo hoog in de lijst staan. Inmiddels ook de hoog aangeschreven moondrop CHU besteld.
    Ben heel benieuwd hoe deze naar verhouding tot de ZEX zullen klinken.

  11. Ik heb zojuist de KZ ZEX 1 besteld, naar aanleiding van jouw review. Ik heb héél veel audio in huis gehad in de 60 jaar dat ik besta. Veel luidsprekers ook. En de Audiostatic-elektrostaten die ik heb gehad zijn de fijnste luidsprekers die ik in al die jaren heb gehad. De helderheid van elektrostaten is gewoon niet te overtreffen in mijn optiek. Met mobiele audio heb ik op zich niet veel. Ik gebruik een vrij eenvoudige Sennheiser bluetooth-koptelefoon als ik ga wandelen, maar eigenlijk zie ik er niet uit met zo’n groot ding op mijn kleine hoofd. Daarom heb ik ook een paar Xiaomi airpods gekocht, maar wat ik al vreesde gebeurde: de geluidskwaliteit ervan is veel te ver verwijderd van wat ik minimaal verwacht. Maar omdat ik maar een paar uur per week draadloos muziek luister vind ik het eigenlijk het geld niet waard om er veel in te investeren. Als de KZ ZEX 1 inderdaad iets van de kwaliteit van elektrostaten overbrengt dan zou dit een no-brainer moeten zijn. Ik ben reuze benieuwd!

      1. Heb je helemaal onder in de aanvulling van 26 maart 2022 gelezen ? Daaruit blijkt 1. Er zijn wat lijm problemen geweest in de productie. 2. Hij heeft de aansluitingen verkeerd aangesloten waardoor het niet werkte. 3. Hij heeft de grafieken verkeerd gelezen. Kortom: enorm flut onderzoek met slechte onderbouwing. Prutsers.

  12. Ik gebruik nu de ZS10Pro in combinatie met de AZ09 bluetooth oorhaken en het klinkt nog steeds geweldig. Ik ben voornemens de ZEX Pro aan te schaffen maar ga ik echt een verbetering ervaren ? Iemand ervaring tussen deze twee ? Dank !

  13. Inmiddels de KZ ZEX Pro (𝗞𝗭𝘅𝗖𝗿𝗶𝗻𝗮𝗰𝗹𝗲 𝗖𝗥𝗡 versie) alweer 2 maand in huis en vermaak me opperbest.
    Heb er wel een “balanced” 4.4mm kabeltje opgezet en ComplyFoam ooerdopjes op gedaan.
    Klinkt toch weer een stukje beter als zo uit de doos.

  14. Ik heb een hele trits KZ gehad en daarvoor nog wat ander spul. Laatstelijk KZ Terminator gehad. Die gingen al gauw allemaal stuk en dat gepiel met oordopjes had ik wel een gehad. Toen naar Sony gegaan voor de XM 3. Leuk qua ANC maar qua muziek is het niet heel bijzonder ook na installatie wavelet mis je gewoon wat in de muziek. En dat voor 300 euro. Oef.

    Ik ga nu toch maar weer voor een nieuwe KZ en wel de KZ ZEX Pro. Leuke site Aart Jan. Gelukkig Nieuwjaar.

  15. Hoi aartjan,
    Heb de ZEX maar merk met wandelen erg veel wind geruis.
    Iets wat ik met de TRN geen last van heb.
    Heb jij nog tips want het geluid van de ZEX is erg mooi.

    1. Ik denk dat je beter even onder “KZ ZEX review TEST-OPSTELLING” kunt lezen. Dan de ZEX (Pro) zelf kunt bestellen. En naar de tracks luisteren die in de player zijn. Beter dan blind geloven wat “audiophiles” op Head-Fi blaten zonder hun test-opstelling en audio bronnen te noemen. Met audio, is eigen ervaring de beste ervaring. Zelfs na een goede of slechte tip. Maar de keuze is uiteraard aan jou natuurlijk.

  16. Vandaag de ZEX Pro binnen en wat het meest opvalt bij de eerste indruk tesamen met de sonata hd is de schelheid van de hoge frequencies. Ervaar het als onprettig en vermoeiend. Kijken of dit nog veranderd in de tijd maar dit is een eerste tegenvaller. De ZSX heeft dit ook maar minder dan deze. Vooralsnog staan de TRN V90s bij mij nog steeds bovenaan. Die luisteren veel prettiger in dat opzicht.

    1. Dag 2 update. Inmiddels is mijn standpunt definitief, deze ZEX Pro zijn niet voor mijn oren. Het hoog is zeer vermoeiend, veels te schel. En terwijl ik hierboven nog vrolijk vertelde dat ik mijn TRNs veel prettiger vindt klinken kwam ik er net achter dat die vrolijk in de la liggen. Het zijn de moeilijk uitspreekbare Tiandirenhe TD08 die mijn favoriet zijn en dan met name vanwege het mooie mid en hoog. Uren luisterplezier zonder het eerder genoemde vermoeiende effect.
      Wat nu dan het verschil is tussen de ZEX en de ZEX Pro geen idee maar Aartjan, als je ze wilt proberen dan laat maar weten.

      1. KZ AZ09 Pro in combinatie met ZEX Pro is super.
        Heb daarnaast ook de KZ AZ09 en de ZEX.
        Beetje om en om gewisseld.
        KZ AZ09 Pro is beter qua verbinding, dus Ko brainer, beter dan de KZ AZ09.

        De ZEX Pro is voor mijn oren beter (ik heb een lichte uitdaging in het hoog). De Pro levert stukken helderder hoog dan de normale ZEX. Het laag van de ZEX Pro is daarentegen wat minder dan bij de ZEX. Best prima eigenlijk, want ik vond hem bij de ZEX soms wat licht muddy.
        Beiden zijn prima, licht eraan wat je ervoor wilt uitgeven.

      2. Hoi Etienne, kan ik de ZEX PRO wellicht van je overnemen? Of ruilen met de ZSN PRO? Ik had de ZEX besteld maar de ZSN PRO X gekregen en kom er helaas niet uit met de store.

      1. Wederom een terechte nr 1 heb ze net binnen en vind ze erg goed heb al 2 jr de trn v80 en v90 maar zeker een upgrade erg geballanceerd en mooi open.
        Vind de bouwkwaliteit minder dan die van trn maar daar is de prijs ook naar.
        Heb deze voor 18 eur.

        Grt jelger

  17. Hi AJ,

    In het artikel “Beste goedkope oordopjes, oortjes, headsets en koptelefoons 2021” waardeer je de KZ ZEX met “MEGA-BAS+++”. Maar in de Review Conclusie hier, waardeer je ze met “MEGA-BAS”. Wat is het nu?
    Heb je een artikel dat je waarderingen verklaard in meer detail?
    Ik ben op zoek naar in-ears die **niets** benadrukken / versterken. **Neutraal dus.** Deze leken mij wel wat, maar MEGA-BAS(+++) geeft mij de indruk dat lage tonen benadrukt / versterkt worden.

    1. Ik heb KZ ZEX Pro zojuist besteld in de aanbieding voor 27 euro. Ben benieuwd. Was eigenlijk van plan om eindelijk de ZEX te bestellen na de review hier maar kon de pro niet laten liggen.

      1. Hoi Etein, Ik zag ze nu ook maar weet niet exact waar de verschillen in zitten. Zie ietws staan van 30095 balanced armaturewat dat dan ook mag betekenenn. Misschien kun je de link delen waar je hem zo goedkoop hebt besteld?

          1. Bedankt voor de link. Heb hem besteld. Blijft dan wel even afwachten of deze pro dan nog beter zou zijn dan de Zex maar we gaan het zien.

            1. Ik kan hem zelf alleen vergelijken met de ZSX Terminator welke mijn nieuwste KZ versie is. Ook hier is een lade vol met KZ historie te vinden. TBC…

  18. Het zijn “magnetostaten”, zoals verklaard in review van Crinacle op youtube. Ik ben benieuwd hoe dat klinkt. Ik zag een aanbieding en ze komen via Frankrijk voor iets meer dan 15 euro :-) . Nu staan ze voor 17 euro via GLS Frankrijk.

  19. Hee Aart,

    Ik ben zeker fan van KZ oortjes en heb zelf de KZ ZS 10 pro voor het gebruik voor in-ear met me band.

    Ik ben zelf bassist en zanger en dan wordt er veel van het oortje verwacht omdat je zowel het lage bereik wilt ( voelen ) maar wel ook heldere vocalen.

    Ik speel in een soul funk band ” thebandjuicy” met 4 man. Ieder heeft zijn eigen stereo mix en kan dat dan ook zelf regelen via een Soundcraft 24ui ingelogd met een app.

    Met de gitarist ben heb ik de leadzang en de keys en drummer de backings…dus 4 vocalen.
    Omdat mijn vak sound engineer was, ( ben nu fulltime camera man ) en 2 studio’s gedraaid te hebben , ben ik een goede sound gewend. Dus als we optreden is het net alsof we in de studio staan als het om de mix gaat.

    Ik hoor met de KZ ZS 10 pro elk dingetje en zuchtje in het hele bereik…ik heb gegoten oortjes van ultimate liggen van 900 euro…die dus in de hoek liggen.

    Nu ben ik zeker benieuwd naar de KZ ZEX electrostaten en hoe de soundstage is en of de oortjes het houden.

    Ik las bij deze oortjes, vocals clear en goede bass….net wat ik nodig heb.

    Ik gebruik de KZ ZS 10 al meer dan 2 jaar zonder problemen …maar ik merk door veel gebruik dat ze toch slijten…logisch ook..

    Wat is jou ervaring tussen de 2 ?

    Ik volg je al een tijdje en super dat je dit doet…

    grtjes Jody Koewe

  20. Echt weer hele goede koptelefoontjes, en nog betere prijs kwaliteitsverhouding, ongeëvenaard wellicht. Ik heb ook de cca nra (had ik voor 18 euro, maar zijn nu weer duurder) en die vind ik er heel erg op lijken, ik zou nu nog niet kunnen zeggen welke ik beter vind, maar er is er mssch ook wel niet één beter.

  21. Goed om te lezen, gezien ik net 23 voor de KZ ZEX neerleg en nog eens 38 neergelegd voor de KZ AZ09 Pro’s. Had je toevallig daarmee ook al ervaringen op kunnen doen? Lees hier en daar dat de TRN BT module misschien nog wel de betere keuze was?

      1. Het bereik van de TRN is groter dan de KZ. Denk dan eerder aan de ondergrens van 5-10 meter dat de verbinding van de KZ minder stabiel is/wordt. In de praktijk niet echt relevant. Verschil in geluid met de KZ inears niet waarneembaar.

  22. Ik heb ze sinds vandaag binnen. Potver, voor 23 Euro niet verkeerd. Heb ze tegenover mijn ingebrande ZSX gezet, dan vind ik ze nét iets minder denk ik. Ik ben dan ook wél iemand die altijd het hoog heeft geprefereerd (80’s in de V-shape), helaas is dat ook het gebied waar mijn gehoor in de jaren een deukje heeft opgelopen. De ZSX bedienen me dan optimaler dan de ZEX….
    Wel gaaf hoor, mijn eerste electrostaten ever!

  23. Ik heb nog even een paar (Youtube) reviews bekeken maar ik vertrouw wederom op jouw persoonlijke muzieksmaak omdat die bij al die vorige recensies prima uitkwamen.
    Bovendien is de kapotte Vesper nooit (!) aangekomen in China en die dingen kosten nu tegen de 80 Euro. Dus ik heb de KZ Zex besteld voor 25 Euro op jouw link.

    Ik zal hier later nog op terugkomen met mijn bevindingen, kan niet wachten!

    1. Ik heb ze net binnen en ik kan ze niet meer van mijn hoofd krijgen,,,,zzzzzzooooooo goed, Gewoon in Android met poweramp, het beste geluid volkomen flat.

      Binnenkort met de KZ AZ09 Pro BT set, die ik ieder moment binnen kan krijgen. Als die net zo goed klinkt als via de kabel dan ben ik helemaal blij!

      1. Ik heb inmiddels ook de KZ AZ9 Pro binnen en gebruik hem nu een week, Korte ervaring:
        Zeer goede BT ontvangst op Android 11 (Oneplus 6) geen enkele hiccup binnen 20m (Met muren ertussen). Het geluid is ook fantastisch en doet volgens mij niet af aan de kabel. Je kunt hem met drie taps op high performance zetten dan geeft hij helemaal een goed geluid.

        Ik heb hem nu een week waarvan iedere dag ca. half uurtje geluisterd en ik heb nog steeds een groen lampje op het laadkoffertje, dus batterij is ook goed.

        Draagcomfort is ook super en je kunt hem de hele dag ophebben zonder dat hij irriteerd. Telefoneren kan ook met deze set maar qua ontvangst vind ik toch de Plantronics Legend daarvoor beter.

        KORTOM: DIT IS EEN NO BRAINER, DE KZ AZ9 PRO + KZ ZEX IS EEN PRIMA COMBINATIE VOOR 60 EURO!

        1. KZ AZ09 Pro in combinatie met ZEX Pro is super.
          Heb daarnaast ook de KZ AZ09 en de ZEX.
          Beetje om en om gewisseld.
          KZ AZ09 Pro is beter qua verbinding, dus Ko brainer, beter dan de KZ AZ09.

          De ZEX Pro is voor mijn oren beter (ik heb een lichte uitdaging in het hoog). De Pro levert stukken helderder hoog dan de normale ZEX. Het laag van de ZEX Pro is daarentegen wat minder dan bij de ZEX. Best prima eigenlijk, want ik vond hem bij de ZEX soms wat licht muddy.
          Beiden zijn prima, licht eraan wat je ervoor wilt uitgeven.

  24. Top review weer altijd leuk om te lezen. Als het goedkoop en supergoed moet zijn heb ik nog een tip. De Q30 overear van soundcore, ANC, app control en na EQ in de app goedzetten onovertroffen voor soms maar 69 eur. Mocht je hem aanschaffen niet updaten dat kan in de app namelijk maar daar wordt het niet beter van.
    Gr Pieter

    1. Ik heb de Zex al een paar weken in huis.
      Ze klinken heel erg goed. Geen equalisatie nodig. Inderdaad de meegeleverde dopjes zijn te klein. Maar het geluid is groots

      Leuk dat je review mijn bevindingen bevestigd

    2. Hi AJ,

      Hoe is de ZEX t.o.v. De Trn V90s die heb ik nu al namelijk. Ben daar al zeer te vrede over en op jouw advies gekocht 🙂

Geef een reactie