QKZ VK4 review: beste oordopjes voor €15,-

qkz vk4 review

– Update: 19 juli 2023 –

Ik kwam deze QKZ VK4 oordopjes op het spoor via het project AutoEQ. Daar meten ze ontelbaar veel oordopjes en koptelefoons door. Ik zocht daar simpelweg de beste qua prijs-kwaliteit. Oftewel: wat is daar de hoogst scorende, die ook nog goedkoop is? Dat was dus deze VK4. Hij bleek inderdaad top. Hier mijn QKZ VK4 review.

Hij is hier te koop voor iets van 15 euro. Voor die prijs is hij inderdaad uitzonderlijk goed. In die prijsklasse de beste. Alleen in het hoog is hij naar mijn smaak ietsje aan de scherpe kant. Maar ik ben daar erg gevoelig voor. Je kan dat ook nog verbeteren met wat EQ: ietsje hoog eraf, en ietsje laag erbij. Dan lijkt hij zelfs een beetje op de absolute winnaar, de Moondrop Aria – die vijf keer zo duur is.

– – De QKZ VK4 STAAT OOK HIER OP AMAZON.NL – – –

En als je tot de velen behoort die van extra helderheid en hoge tonen houden, dan is hij zelfs zonder EQ meteen goed. De bas is sowieso al goed, en de middentonen ook. Het uiterlijk is erg fraai, en er zit voor die lage prijs een uitstekende afneembare kabel bij (0,75mm 2-pin met voorgevormde oorhaken), met ook nog eens een goede microfoon. En een knopje voor de snoerbediening.

Er zitten ook vier maten ear tips bij, maar die zijn bij mij – zoals gewoonlijk – te klein. Ik doe er mijn eigen XL eartips op, van een euro. Dat is heel persoonlijk; het moet bij dit soort oordopjes echt perfect afdichten, anders heb je geen goed geluid. De pasvorm is dan voor mij verder perfect. Er zit ook een handige clip bij. Hij is er in zwart of paars.

Microfoontest / Micro-podcast ;)

 


QKZ VK4 review conclusie

De QKZ VK4 is een enorme aanrader, zeker in de prijsklasse rond 15 euro. Hier te koop: QKZ VK4 DD In Ear Headset HIFI Bass Earbuds oordopjes met Mic

– – HIJ STAAT OOK HIER OP AMAZON.NL – – – (maar niet op BOL.com)

Je kan ‘m draadloos maken met een Bluetooth kabel of met Bluetooth earhooks. Kies dan 0,75mm 2-pin.

QKZ VK4 verpakking

Mooi hip modern doorzichtig
0,75 2-pin afneembare kabel, dus je kan ze ook draadloos maken
0,75 2-pin afneembare kabel, dus je kan ze ook draadloos maken
QCY VK4 review zwart
Hij is er in zwart…
QCY VK4 review paars
…of in paars

QKZ VK$ review leveromvang
Met vier maten eartips, handige clip en een uitstekende afneembare 2-pin kabel

Deze QKZ VK4 review is niet gesponsord. Ik koop allerlei dingen die veelbelovend lijken, en als ze inderdaad echt goed zijn, schrijf ik er een review over. De links in de blog zijn vaak affliliate links, dat maakt voor de prijs niet uit, en dan kan ik er nog iets aan verdienen. DANK U, ook voor de reacties! LOVE U ALL en tot de volgende!

Als het ietsje duurder mag zou ik de Tiandirenhe TD08 overwegen

Zie ook de blog met AJ’s topselectie.

QKZ VK4 review TEST-OPSTELLING

Ik test met 24 bits HD audio op een Zishan T1 en de Loconaq A1 DAC of met de buizenbak. En ook met Spotify in de hoogste kwaliteit. Als referentie had ik ooit de Sennheiser HD660, maar dat is nu de Moondrop Aria en de Qoa Vesper.

Zie ook mijn BASS HiFi TEST playlist op Spotify:

5 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

  1. Hoi Aartjan, sinds een paar maanden lees ik regelmatig je blogs en heb al een paar prima aankopen kunnen doen :-) Thx.
    Zou je iets kunnen vertellen over eartips? Ik heb ooit een gedeeltelijke miskoop gedaan; wireless earphones die niet goed pasten. Ook niet met de andere meegeleverde maten.

    Ik heb nu de QCY ln2029. Die zitten goed, maar pas nadat ze wat warmer zijn.

    Kortom, heb je tips over eartips die, mij, goed passen?

  2. Inmiddels is de prijs al naar € 7,85 gezakt incl. gratis verzenden. Ik ga pas juichen wanneer ze in mijn oren zitten en goed klinken, dat dan weer wel.

  3. Bedankt voor de leuke tip, Aart-Jan. Heb m meteen besteld. Momenteel nóg iets voordeliger met jouw linkje, 14,32. Ben erg benieuwd of deze met een upgrade kabeltje zelfs nog beter klinkt. De mic heb ik niet nodig.

Geef een reactie