TRN V90 review

trn v90 beste goedkope oortjes?

– Update: 9 mei 2022 –

Wordt dit de nieuwe nummer 1 in de TOP 40 beste goedkope oordopjes? De bovenste daar zijn allemaal al waanzinnig goed, met audiofiel top-geluid. Maar er kan er maar één de beste zijn. Of toch twee? Hier mijn review van de TRN V90 met tien-speakersysteem: 1xDD en 4xBA per kant. Hier te koop voor 31,-.

De TRN V90 klinkt prachtig maar behoorlijk anders dan de huidige nummer 1, de KZ ZSX Terminator. Als je erg lang die ZSX hebt gebruikt dan klinkt een TRN V90 nogal afwijkend. Maar als je lang naar de TRN V90 hebt geluisterd dan klinkt de Terminator juist weer vreemd. Ze zijn allebei extreem goed, maar elk op hun eigen manier.

Nog weer veel beter is de TRN V90s. Duurder, maar soms goedkoop, als hij ergens even in de aanbieding is. De V90s was zelfs lange tijd mijn favoriete oordopje ongeacht de prijs.

TRN V90 review: bas, mid en hoog

De bas van de V90 is heerlijk royaal aanwezig, diep doorlopend tot het sublaag, voldoende strak en gedefinieerd. Als de ear tips precies passen dan. Dat komt heel nauw. Ik moet er andere op doen. Deze V90 heeft dan nog iets meer bas dan de KZ ZSX Terminator. Ook al is de bas van de Terminator ietsje strakker, meer gedefinieerd en nog verder doorlopend in het sublaag.

Het mid was op de voorganger TRN V80 een zwakker punt – als je heel streng was. Bij deze V90 is dat verbeterd. De V80 was V-shaped: nadruk op hoog en laag. Het mid op de V90 is nu zo ongeveer het beste van alle oordopjes. Het zou zelfs kunnen dat dit mid natuurlijker is dan de ZSX Terminator. Ze verschillen hier nogal, het mid van de Terminator lijkt meer gekleurd, en klinkt soms ietsje “geknepen” als je lang naar de V90 hebt geluisterd. De V90 lijkt dan opeens warmer, ronder, analoger en vriendelijker.

De V80 had iets te veel hoog, of was in ieder geval iets te scherp. Dat is bij deze V90 ook beter. Je hebt hier geen EQ nodig. Ik doe bij veel toppers toch nog vaak wat hoog eruit. Bij deze hoeft dat niet.

Dit maakt dat het allemaal zeer prettig luistert. Een heerlijk geluid. Weldadige topkwaliteit. En dat voor maar 31 euro. Hier kan je kan geen buil aan vallen. De meeste mensen vinden dit onvoorstelbaar mooi klinkende oordopjes. Reviewers zijn overal enthousiast.

Toch vind ik de ZSX Terminator wel iets analytischer. Het ultrahoog is bij de Terminator fenomenaal en ongeëvenaard. Die klinkt daarom ruimtelijker, en de instrumentscheiding en definitie zijn beter. Maar het wordt dan ook een kwestie van smaak en gewenning. Analytisch kan namelijk ook een nadeel zijn: dat kan ook koel en opdringerig overkomen. Als je een natuurgetrouw vriendelijk warm mid waardeert is de TRN V90 misschien toch beter.

Maar als je de muziek keihard zet dan is de Terminator beter, want op extreem hoge volumes blijft het hoog en ultrahoog daar perfect.

Kortom: ik weet nog niet of ik ze op nummer 1 ga zetten. Wat vinden jullie? Hij komt in ieder geval ergens bovenaan, dat wel.

Er zitten drie maten siliconen eartips bij, maar die zijn bij mij veel te klein. Ik moet er mijn favoriete Spinfits op doen, of de goedkope XL eartips. Zie de blog daarover. Maar die vallen er nog wel eens af, want de “nozzle” van de TRN V90 is nogal klein.

Er zitten luchtgaatjes in, zodat er minder druk op je oren is. De behuizing is veel kleiner en platter dan bij KZ, dus deze zijn beter geschikt op mee op een kussen te liggen. Het zit verder heel comfortabel en past goed, ook al is dat erg persoonlijk.

De passieve demping is redelijk, en iets beter dan de KZ, maar hangt ook af van de eartips die je gebruikt. Ze zijn gevoelig en kunnen dus hard, maar de KZ Terminator is gevoeliger.

De afneembare kabel met voorgevormde oorhaken vind ik prima. De stekkers zijn 2-pin 0,75mm B-type (de stekkers van de KZ Terminator zijn beter, want van het nieuwe C-type). De 3,5mm mini-jack stekker is recht, dus zonder haak. De microfoon is erg goed en klinkt het meest natuurlijk van alle headsets die ik heb getest (dus ook beter dan KZ) maar er zit wel meer ruis in.

UPDATE: Ik ben toch weer overgestapt op KZ ZSX Terminator, dus de eerste plek hebben ze bij mij persoonlijk net niet gehaald. Maar voor anderen wel, dus in ieder geval EREPODIUM.

Je kan de kabel nog upgraden naar de audiofiele 16 core zilveren kabel van TRN voor 7 a 8 euro extra.

En een goedkope vervangende kabel is bijvoorbeeld deze voor een tientje.

Draadloos maken met Bluetooth

En er is een Bluetooth kabel (18,-) van TRN om ze draadloos te maken. In plaats van het snoer klik je dan deze Bluetooth nekkabel op de oortjes. Dat kan ook met draadloze earhooks (22,-), dan heb je zelfs geen nekdraadje meer:

Omdat het boven de 25 euro is heb je een kleine kans dat het er bij de douane uitgevist wordt. Dan moet je iets moet bijbetalen aan inklaringskosten. Maar dat komt gelukkig bijna nooit voor.

TRN V90 review

TRN V90 review

TRN V90 review close up
Vijf speakers in een compacte ergonomische SUPERSTERKE aluminium behuizing
TRN V90 review kleur
Ze zijn er in donkerblauw of zwart

Een kabel kan ook met Lightning zodat je deze direct op iPhones kan gebruiken (kies voor deze V90 het B-type). Kost 12,- euro. MFi-gecertificeerd door Apple. Zie de review.

Lightning snoer KZ oordopjes

Hij klinkt pas echt goed met een goede DAC, zoals de Sonata USB-C (23,-). Nog ietsje beter zijn de grote USB-DAC’s zoals de K.Guss (25,-). Of Hi-Res Audio players zoals de Shanling M0 (90,-) of de Fiio M9 waar ook Wifi en Spotify op zit. Of de nieuwe Fiio M3K DAP (79,-): een aanrader in combinatie met deze TRN V90.

Niet gesponsord. Er staan wel affiliate links in: maakt voor de prijs niet uit. Als je via de links bestelt verdien ik wat bij en koop ik weer wat leuks om jullie te verwennen. THANK U & SEE U NEXT TIME!!!

32 Reacties

– Met de nieuwste bovenaan, behalve bij reacties op reacties –

 1. Heya,
  Ik ben op het moment op zoek naar een goed paar IEM’s. Ik las al in de reactie op een andere reactie dat deze geschikt zijn op het podium maar ik heb nog een iets specifiekere vraag. Ik ben namelijk een drummer (ik sla vrij hard) en ik vind het enorm belangrijk om heel voorzichtig om te gaan met mijn gehoor. Ik gebruik op het moment een drumkoptelefoon van Vic Firth, dat is basically een constructiegeluidsdemper on steroids met audio, maar dat staat een beetje gek op het podium xD. Ook staat hij heel strak op mijn hoofd waardoor ik mijn bril er niet bij kan dragen.

  Dempen deze oordopjes voldoende het geluid om mee te kunnen drummen?

  Ik kijk uit naar je antwoord!

  1. Ja vind ik wel, net als alle in ears eigenlijk. De tips maken een verschil, schuim dempt het beste. En de tips moeten wel 100% afsluiten dus je moet de juiste maat vinden. Zie ook de blog over eartips

   1. Ahh oké, dank voor je snelle reactie!
    Ik ben vrij nieuw als het hierop aan komt, ik ben de oortjes die bij mn telefoon kwamen gewend, die sluiten uiteraard niet zo goed af dus ik had totaal geen goed beeld. Dankjewel voor deze post, ik ga ze binnenkort bestellen!

    1. De (pas)vorm van deze in-ears sluit erg goed aan op de oorschelp. Aan de hand van de tips op dit blog over eartips, heb ik gelijk een set met imitatie comply-foam tips in 3 verschillende maten besteld.

     De demping is erg goed. Als iemand naast mij tegen mij praat, hoor ik die amper. Ik heb een zang-mic met schakelaar, als ik die tussen de nrs door uitzet, dan wordt het in 1 klap een stuk stiller.
     De behuizing voelt erg stevig aan, dat geeft het vertrouwen dat ze lang mee kunnen.

     Afhankelijk van hoe hard jij drumt, zou dit best kunnen werken :-)

  2. Weet niet wat voor een oren diegene heeft die ze getest heeft, maar als je van genre rock of dance houd zijn deze niet geschikt. Er zou volgens de tester een diepe bas in zitten. Nou deze is ver te zoeken, en met verschillende equalizers nog steeds niet. Voor klassieke muziek is deze prima en pasvorm ook goed, maar voor de rest waardeloos

  1. De CP100 past, maar zit niet strak. Ik zou de CP800 doen, maar die heb ik niet, het kan zijn dat je die er moeilijk op krijgt
   CP800: 2 mm (Core size) ; 3 – 3.5 mm (Soundport Nozzle).
   CP100: 4 mm (Core size) ; 4.5 – 5 mm (Soundport Nozzle).
   CP145: 4.5 mm (Core size) ; 5 – 6 mm (Soundport Nozzle).

 2. Zou deze in ear ook geschikt zijn om als muzikant op het podium te gebruiken? Ter referentie, in een review op YouTube wordt lovend over de KZ ZS6 gesproken, maar wordt de KZ AS10 afgeraden omdat deze overstuurt bij wat hogere volume. (bron https://youtu.be/nTAwMn6isl8)
  Dat het geluid van de TRN V90 meer in balans is (geen V eq) spreekt mij erg aan..
  Is de behuizing stevig?

    1. Gister de TRN90’s voor het eerst op het podium kunnen gebruiken. Ik ben er erg tevreden mee :-)
     Ik heb geen referentie materiaal, weet dus niet hoe het ook kan klinken, maar wat ik gister hoorde voldeed ruimschoots aan mijn verwachting.

     De seal met foam tips was dermate goed, dat als ik mijn microfoon uitzette (schakelaar) dat daarmee ook als het ware mijn gehoor uitzette.
     Aanrader!

 3. Geluidskwaliteit is absoluut goed, beter dan bijvoorbeeld de bluetooth QCY T2. Maar draagcomfort is matig. Meerdere personen in mij gezin hebben draagcomfort beoordeeld en zijn unaniem over het draagcmfort. Mogelijk dat andere tips beter zijn. Het draagcomfort van bluetooth QCY T2 is bijvoorbeeld goed, geluid is goed, maar haalt het niet bij de TRN zeker wat betreft de bass. Draai het nummer van hotel Calfornia van de Eagles en luister dan naar de trommels en de gitaarsnaren in het begin van het nummer. Je voelt de diepe bass slagen van de trommel, de QCY T2 fors minder.

 4. Hoi Aartjan,

  Je geeft aan dat je bij de Lightning kabel voor de 0,75mm 2 pin moet kiezen. Weet je ook welk type dat is (A, B of C)? Kan namelijk niet vinden welke van deze types de 0,75 is.
  Alvast heel erg bedankt!

  Groeten, Nina

  1. B type, maar er staat nu inderdaad niet meer bij of het 0,75 is. Het past altijd, maar het kan dan een heel klein beetje te vast of te los zitten door 0,03 mm verschil: Drie-honderdste millimeter…

 5. Perfecte oortjes. Voor mij nummer 1 niet zo zeer omdat deze beter klinkt dan de ook geweldig klinkende KZ ZSX Terminator maar om de Terminator na enige tijd pijn doet in m’n gehoorgang.

  1. TRN V90 zijn heerlijke goedkope dopjes, maar ze kunnen wat scherp zijn en soms wat rommelig met drukke muziek. Ik gebruik ze met een meizu dac, k-bear 16core en spin fit cp100 large (deze passen mijn oren perfect) heb ook de CCA C10 en deze vind ik minder in balans dan de v90’s.

   Persoonlijk vind ik de BLON BL-03 de lekkerste budget knallers als je van veel bas houd. Ondanks de enkele driver klinken ze over alle toch wat beheersder en strakker.

   Zelf vind ik de tin hifi V2 saai maar zijn van alle budget oortjes die ik heb wel de eerlijkste minst gekleurde dopjes.

 6. Net mn setje binnen. ben er tot nu toe erg blij mee. Gebruik ze op de fiets en tov andere doppen heb je niet zo veel windgeruis.

 7. Hmmm, nog een interessante IEM die in mn vergelijking kan. Bedankt ;-)!

  Samen met de Blon Bl-03, ZSX Terminator en de Shozy Form 1.1…

 8. Hoi
  Ik heb al geruime tijd de TRN V80 in gebruik gehad, en las op diverse websites goed nieuws over de TRN V90.
  Ik had ze net een week voor je publicatie binnen..
  Ze hebben best wel wat weg van de TRN V80, maar zijn minder schel in het hoog, maar wel veel natuurlijker. Ze klinken ook minder agressief, het laag is iets minder dik aangezet dan de TRN V80.
  Wat mij betreft een echte upgrade!

  Ik ben pas 15 jaar, maar ben een echte hifi liefhebber en lees je blogs graag!
  Luister vaak met Dragonfly red via OTG kabel.
  Vaste hoofdtelefoon is meestal Sennheiser HD598.

 9. Hoi Aartjan.
  Ik heb gelezen dat zodra er een dynamicdriver in een oordopje zit er 100uur inbrandtijd nodig is tot ie tot zn recht komt.
  Hoe is jouw ervaring hierin?
  Ik ben afwachtend mn v90, kopere upgradekaben en de sonata dac.
  Ik zal mijn ervaring laten weten met en zonder dac en of upgrade kabel :].
  Groet aaron

 10. Lijkt mij toch de KZ Ze zijn technisch mooier gefabriceerd en uiteindelijk is technisch perfecte weergave met ruimtelijkheid de doorslaggevende factor. Ik heb de trn 80 en de de laatste KZ’s die allebei fantastisch zijn. Ik wacht dus nog even af Aartjan 🤗

 11. Ikzelf heb de blon bl03, erg benieuwd wat je daar van gaat vinden, wel direct een andere 0.78 kabel op aansluiten en andere eartips.
  Ik had de spinfits cp100 in maatje L besteld maar hou het toch bij mijn Symbio mandarin W Peel eartips in maatje L.

Geef een reactie