UiiSii BA T8S review

Bijzonder hoor, deze UiiSii BA T8S (36,-). Superluxe comfortabele audiofiele oordopjes in prachtige verpakking. Met bediening op het snoer en een top-microfoon. Ze krijgen mijn “TE GÉK”-label. Wat is er dan zo TE GEK aan? Hier de review. 

Deze Uiisii klinkt anders dan alle andere. Op het eerste gehoor lijkt deze niet eens zo spetterend. Misschien zelfs wel onopvallend. Maar na een tijdje blijkt deze heel afgewogen en gebalanceerd te zijn. Uniek, want vrijwel alle andere oordopjes – ook de dure toppers – zijn V-shaped, met opgepompd hoog en extra veel laag. Dat vindt iedereen lekker, op het eerste gehoor: helder en agressief. Deze heeft dat absoluut niet, en na lang luisteren blijkt alles juist heerlijk perfect in balans te zijn, met een weldadige rust als gevolg. Dit zijn dan ook de “rustigste” oordopjes uit de toplijst.

Terwijl het geluid toch ook perfect gedefinieerd is, en ook heel natuurlijk. Mocht je toch extra helderheid in het hoog of analytische definitie willen hebben, dan zet je wat hoog in de EQ aan. De hoge tonen blijven zelfs dan altijd volledig transparant: nergens harde scherpe randjes of irriterend hoog. Datzelfde geldt ook voor de bas: als je hier een SUPERBAS van wil maken – voor de BASS-HEADS onder ons – dan kan dat zonder probleem, met wat EQ. Maakt niet uit wat je doet: de bas blijft altijd mooi en strak, nooit wollig en precies zo hard als jij het wil. En wil toch liever vette moderne V-shaped? Hoppa, extra bass en treble in je EQ! Zie onderaan. Deze Uiisii blijft altijd perfect, welk karakter je ook kiest.

Maar waarschijnlijk doe je hetzelfde als ik: je zet aanvankelijk fors wat EQ aan, en na een tijdje steeds minder – totdat de EQ opeens helemaal uitstaat. Je wil dan misschien zelfs nooit meer terug naar andere oortjes. Omdat je die weldadige rust nergens anders hoort. Het klinkt als oortjes of koptelefoons van dik 300 euro. Zelfs nog beter dan een van mijn favorieten: de BOSE QuietComfort (360,-). De passieve Noise Cancelling is zelfs bijna net zo goed als de Actieve van de BOSE, tenminste, als je muziek aan hebt staan. En net als bij de BOSE kan je hier oneindig lang naar luisteren.

Die extreem comfortabele sound zie je verder ook terug in de pasvorm: met de 6 maten ear tips is de pasvorm perfect en comfortabel. Ze zijn ook heel makkelijk in te doen. Geen gedoe met boogjes en zo. Er zit een soort rubberen uitstulping op, die precies in een hoekje van je oorschelp past. Heb ik nog nooit eerder gezien, daar is goed over nagedacht.

Het is een 6 speaker-systeem. In elk dopje zitten twee Dynamic Drives + een Balanced Armature. Ze zien er ook prachtig uit, met zwarte pianolak en goud. En: er zitten knoppen op het snoer! Dat zie je bijna nooit meer. Voor volume en pauze / telefoon opnemen. Dubbel-tik is Next. Er zit ook nog eens een TOP-microfoon op. Bij een gesprek kan je de dopjes wat losser doen, of je doet de linker uit. Het blijven toch in ears, hè…

Ze klinken het best met een goede DAC zoals de Sonata USB-C (23,-). Zelfs de knoppen op het snoer blijven werken via deze DAC.

Ze kunnen ook heel hard. Het enige nadeel is de kabel: die is niet afneembaar. En een beetje dun. En je hoort wat contactgeluid. En er zitten geen oorhaken op de kabel. En er is ook geen clip meegeleverd. Maar verder… !!

UiiSii BA-t8s review
Het snoer kan naar beneden, maar ik doe het OM mijn oren voor minder contactgeluid
UiiSii BA-t8s review
Let op de S, want er is ook een UiiSii BA T8 zonder S en dat is wat anders.

UiiSii BA-t8s review

Met een hoesje erbij, en zes soorten ear tips. De passieve Noise Cancelling is prima als je muziek aan hebt. Het lekt ook geen geluid, dus niemand hoort je dopjes sissen.

Uiisii BA-T8S review eindoordeel

UIISII BA-T8S 2DD+1BA 6 Drives (36,-) zeer gebalanceerd audiofiel topgeluid, de “rustigste” van allemaal, geen EQ nodig, ultieme comfortabele pasvorm, prachtig design in zwarte piano-lak met goud. Volume op de kabel (uniek!). De kabel zelf is wat minder. Dit is de allerbeste als je andere top-oortjes te schel vindt.
TOP-MIC  SUPER-BASS TE GEK!  BESTEL

UiiSii BA-t8s review eq
Met deze EQ  krijg je een modern helder karakter, lekker agressief, maar het is niet nodig
En zo maak je hier de ultieme vette moderne V-shaped van. Je weet niet wat je hoort!! Voor een tijdje erg lekker.

Zie ook de TOP 40 beste oordopjes.

Of de top 20 beste draadloze Bluetooth headsets.

Of de beste koptelefoons.

2 Reacties

  1. wat een geweldige blog heb je SUPER
    een vraagje kan je de Uiisii BA-T8S gebruiken op een FiiO x – 5
    misschien domme vraag maar het stekkertje heeft mic . en dat heb je nu juist niet nodig
    op de FiiO

Geef een reactie