Beste oordopjes / oortjes 2018

UPDATE sept 2018 Oordopjes worden steeds belangrijker. En op een gegeven moment wil je de beste oordopjes. Zelfs de Apple oortjes zijn niet meer goed genoeg. Of die zijn voor de zoveelste keer kapot gegaan – ja, dan wil je wel eens betere. Hier een lijst met de beste goedkope Chi-Fi oortjes. Ik vul deze blog ook vaak aan, dus kom nog eens terug!
Of spring meteen naar de TOP 30 onderaan

– – Refresh je browser (⌘R) om de nieuwste updates  te zien – –

Beste goedkope Chinese oordopjes: TRN V80, KZ-ZS10, Yersen, ADAX, UrbanFun, ROCK Zircon, Boarseman, VJJB

Bij mij stonden in de categorie beste goedkope oordopjes de ROCK Zircon RAU0501 en de DZAT DF-10 heel erg hoog. Wat een ontdekkingen! Heel goedkoop ook, de Rock Zircon kost bijvoorbeeld meestal nu maar 8,-. Voorheen was bij mij de KZ ED9 de winnaar. Die KZ ED9 kan je soms al voor 5,- krijgen, in de bekende Chinese webwinkels zoals AliExpress, inclusief verzendkosten.

Inmiddels kwam daar de Boarseman KR25D bij. Die is ook ontzettend goed, zie de review hier onderaan. En nog weer veel beter, maar ook weer duurder (25,- a 40,-) is de KZ ZS5. En daartussen zit de Urbanfun (19,-) en de ADAX HT06 (26,-) Ook weer beter dan alle andere hier. Toppers in 2018 zijn de Lker i8 (55,-), zie de review, en de Yersen FEN 2000 (19,-). Die was zelfs hier een tijd lang de nieuwe nummer 1. Maar de KZ ZS10 verslaat ze allemaal weer, in 2018. En toen, daarna… de Revonext QT2. Inmiddels, in september, wil ik een wat warmer analoger geluid en verkies ik de houten VJJB K4S boven alles. Tot ik de TRN V80 kocht. Wat mij betreft nu de beste, zonder nadelen eigenlijk. Zie de review.

Het gaat mij vooral om de geluidskwaliteit, en die is van deze allemaal voortreffelijk, beter dan de dure topmodellen van Philips, Sony, AKG, Apple, Beats, Marley en Sennheiser (die heb ik ook allemaal, ik vind deze nieuwe goedkope Chinese gewoon ECHT beter). Volgens mij zijn dit de beste oortjes tot zo’n 250 euro. En ze kosten dus maar een fractie daarvan. Het is best wel bijzonder om goede goedkope oordopjes te vinden. Er zijn namelijk ook heel veel slechte. Bijvoorbeeld alle namaak-Apple-dopjes. Daar schrijf ik nooit over. Zoals laatst, de E6C van 3 euro. Of al die andere, tientallen verschillende. Allemaal waardeloos. Doe het  NIET!! En zelfs bij goede dure oortjes heb ik ook altijd wel wat te zeiken.

Elk oordopje gaat nog beter klinken als je een goede DAC gebruikt. Bijvoorbeeld de Fiio K1 (voor USB, kost 50,-) of de Fiio i1 (voor iPhones, ook 50,-). De beste goedkope die ik heb gevonden is deze voor 24,-.

Mijn recente ontdekking is de supergoedkope Headroom MS16 (7,-). Met een perfect stil snoer, en een ongelofelijk goed geluid voor dit systeem: dit is geen IN EAR maar een gewoon open dopje, zoals Apple oortjes. Zie mijn review Headroom MS16.

Natuurlijk klinken ze allemaal niet zo goed als een topklasse over-ear Sennheiser HD600 van 300,- (tot nu toe mijn beste hoofdtelefoon). Maar kleine goede inears zitten veel lekkerder, zijn veel handiger in gebruik, hebben passieve demping en de beste hebben een verbazend mooi geluid.

Lees hier mijn review van de Rock Zircon RAU0501, die vond ik zo goed dat ik daar een apart paginaatje voor gemaakt heb: Verslavend mooi ruimtelijk, met de lekkerste bas.

RAU0501 beste oordopjes 2017

RAU0501 beste oordopjes 2017
De RAU0501 heeft ook een goed snoer, van soepel textiel

KZ ZS5 review: overweldigend goed

Iets duurder kan ook, dan is het nog weer beter! Want voor rond de 30,- (en soms maar 20,-) heb je de KZ ZS5. Die is helemaal overweldigend goed, en verslaat alle andere dopjes op deze pagina met gemak. Hij is zo verschrikkelijk goed, met zijn ultra-geavanceerde 8-speaker-driver-systeem, dat je er aan moet wennen. Ik vind bijvoorbeeld de Rock Zircon nog steeds ook goed, omdat die vriendelijker, warmer, lekkerder en analoger klinkt. Maar met een beetje EQ is dat op de KZ ook op te lossen, en die is dan nog steeds overweldigend gedetailleerd en precies. Ongelofelijk. Zelfs de extreem heldere Boarseman kan daar niet tegenop. Zie de uitgebreide review. UPDATE: de KZ ZS10 is nog weer beter.

Het snoer is vervangbaar, je kan dus ook betere snoeren kopen, zoals deze zilveren van 6,- (aanrader!) of deze vergelijkbare of anders deze superluxe kabel van 20 euro. Deze snoeren zijn soepeler en stiller, en hebben veel minder last van contactgeluiden, waar je je bij in ears toch wel aan gaat irriteren. Je kan het snoer zelfs vervangen door een Bluetooth kabel (10,-), zodat je deze oordopjes ook draadloos kan gebruiken.

KZ zs5 review
KZ ZS5 – absolute top

Urbanfun HiFi Mk 2 review

De Urbanfun HiFi kost grofweg iets van 18,-, dus een paar euro goedkoper dan de onverslaanbare KZ ZS5. Ook al bijna net zo ongelofelijk goed, en ietsje beter (en ietsje duurder) dan alle andere hier. Dus zelfs ook beter dan mijn favoriete Rock Zircon.

De Urbanfun zit extreem lekker, met een ander soort dopjes dan gewoonlijk. Dunner, anders, groter. Dit zit voor mij echt heerlijk (ik doe de dopjes wat dieper, en dan weer een stukje terug, dan “ploppen” ze in de goede stand). Het geluid is ook meteen goed. Geen EQ nodig zoals bij de KZ ZS5. Vriendelijk en warm zoals de Rock, met een verrukkelijke bas die niet te hard of te zacht is. En net zo exact, analytisch en helder als de Boarseman. Maar dan nog ruimtelijker, en minder scherp. Zeer natuurgetrouwe referentiedopjes eigenlijk.

Ik heb blijkbaar de Mark II ontvangen, met een dunner snoer: dat is helaas wel gevoelig voor contactgeluiden. Je moet er eigenlijk zelf nog een clip op doen (zie verderop), en je kan het snoer om je oren doen: dat helpt tegen contactgeluid. Er zit wel een mooi opbergmapje bij, en de microfoon is heel goed, maar die zit gek genoeg aan de linkerkant.

De voordelen ten opzichte van de KZ ZS5: de pasvorm van de Urbanfun is makkelijker, ze zijn lichter en kleiner, er is geen EQ nodig en de microfoon behoort tot de beste, samen met de DZAT en de originele Apple oortjes. Enorme aanrader wederom! Het waren lange tijd mijn favoriete dopjes, met de KZ-ZS5.

urbanfun review
Urbanfun – net als KZ ZS5 beter en duurder dan de rest. Alleen het snoer is niet zo heel goed.

ADAX HT06 Review

De ADAX HT06 is enigszins vergelijkbaar met de UrbanFun. Wel ietsje duurder (26,-) en nog ietsje beter als je van bas houdt. Verbazingwekkend, hij klinkt echt ongelofelijk goed. Alles klopt hier aan het geluid, hij overtuigt onmiddellijk. Helder en prachtig hoog, zeer ruimtelijk en open, hij kan heel luid (niet veel versterking nodig), vette mooie bas met overtuigend bijna voelbaar sub-laag, een natuurlijk midden en een warme sound. Hij zit supercomfortabel. De bas is wel luider dan normaal, maar bij IEM-dopjes is dat soms wel lekker. De microfoon is redelijk goed. Zie de uitgebreide ADAX HT06 review.

 

|  ADAX HT06 (veelbelovende topper met uniek "gaatje")  |  
ADAX HT06 ook TOP voor 26,-

DZAT DF-10: oortjes van echt hout, warm en naturel:

De DZAT DF-10 is prachtig om te zien: van hout. Je kan kiezen tussen blank hout of donker hout. Verbluffend mooi, en extreem licht van gewicht. Als je ze iets goedkoper wil (17,-) dan kun je ze zonder uitgebreide verpakking doen. Ook bij die goedkopere zitten 4 verschillende eartips: S, M & L van siliconen en 1 paar schuimpjes. De L zou eigenlijk nog ietsje groter moeten, maar dat zie je helaas bijna bij alle oordopjes. Ik moet daarom toch nog een beetje pielen voordat de dopjes perfect zitten, en dat gaat bij de Rock vaak veel makkelijker.

Ze zitten wel heerlijk, vooral door het superlichte gewicht, en het textiel-snoer. Maar het belangrijkste: het geluid! Wat klinken deze mooi! Heel afgewogen, niet scherp of agressief, heel natuurlijk en warm, terwijl het toch heel open en analytisch blijft. De bas is ook perfect, minder overdreven dan de Rock Zircon en daarom eigenlijk natuurlijker. Een kwestie van voorkeur misschien. Hou je van veel bass dan moet je de Rock Zircon nemen, of een beetje EQ aanzetten. De passieve noise cancelling is ook goed, zoals bij alle in ears eigenlijk. De microfoon is uitstekend, zelfs nog beter dan die van de Rock Zircon, en is bijna net zo goed als de uitmuntende microfoon van originele iPhone oordopjes. Een aanrader.

Eén nadeeltje: bij mij gingen ze vrij snel kapot – dat kan gewoon botte pech zijn, maar het zou ook kunnen dat de constructie nogal fragiel is.

UPDATE: Inmiddels zijn er nog twee houten oordopjes: de absolute topper VJJB K4S (25,- soms 17,-) warm, naturel, prachtig mooi, van echt hout, supercomfortabel, perfecte pasvorm, topgeluid. Zie de review BASS-TIP en de BOSSHIFI B3 – Fantastisch mooi om te zien, van echt hout voor 23,-. Mooi geluid, goede pasvorm, vette bas, geen EQ nodig. Met 7 soorten ear tips inclusief memory foam.  BASS-TIP

dzat df-10 houten oordopjes

DZAT DF-10 review
dzat df-10 houten oordopjes, in donker of licht hout

Remax Rm 610D: goedkope alleskunner

De Remax Rm 610D heeft weer net zo’n vette bas als de Rock Zircon. Klinkt verder ook goed, alhoewel ik onder andere de Rock en DZAT wel beter vind. Het voordeel van de Remax is dat hij zo goedkoop is: soms maar 7 euro bij Ali! NIet dat die paar euro nou zo’n enorm verschil is, maar toch… Hij zit verder ook erg comfortabel en goed, met 3 maten goede siliconen dopjes. Hij is niet kritisch qua pasvorm: het lukt vrij makkelijk om je oren compleet dicht te sealen.

Het snoer is plat, dat is handig, maar het textielen snoer van de Rock is nog net iets beter, want dat is stiller: minder gevoelig voor contactgeluiden. Alhoewel dat in de wind, buiten, misschien weer anders is. Buiten heb ik nooit inears in, omdat je het verkeer dan niet meer hoort.

Deze Remax is in vier kleuren verkrijgbaar: rood, zwart en zilver en goud. De microfoon is bovengemiddeld goed, maar niet zo goed als de DZAT of de orginele Apple oortjes.

Remax Rm 610D

Boarseman KR25D – perfect gebalanceerd, helder en analytisch

Ook al zo ontzettend goed. Afhankelijk van je smaak zou dit de allerbeste tot 15,- kunnen zijn, en dat voor maar 11,-. Het komt maar zelden voor dat een dopje onmiddellijk overtuigt, vanaf de eerste seconde. Dit is er zo een. Er zitten 6 verschillende goede siliconen ear tips bij. Ze moeten bij mij iets dieper in mijn oor om de gehoorgang volledig dicht te sealen. Er zit een clip bij, wat ik erg waardeer. Het laag is helemaal perfect, dus niet zo hard als de Rock. De bas loopt ver door naar onderen, het sublaag zit er prachtig strak en gebalanceerd in, zonder enige wolligheid. Persoonlijk vind ik de iets overdreven bas van de Rock soms wel lekkerder, alhoewel dat niet geheel natuurlijk is. De Boarseman is analytischer en heeft een extreem helder hoog, zonder scherp te zijn, maar wel iets scherper en iets minder ruimtelijk dan de Rock. Het midden is prachtig. Dit zijn echte super-hifi oortjes, als je het heel helder en realistisch wil hebben. Je kan met deze ook de exacte subtiele verschillen horen tussen verschillende soorten audio-apparatuur. Ideale referentie-dopjes. En nog goedkoop ook. Ze kunnen ook heel hard, zonder veel versterking.

Het snoer is helaas wel gevoelig voor contactgeluid. Tip: doe het snoer OM je oor. Verder ontbreekt er een microfoon, en is er ook geen bediening op het snoer. En nog een gek detail: je kan niet zien welke Links of Rechts is. Tips: doe de clip aan de rechterkant, of gebruik verschillende kleuren ear tips. 

Een enorme aanrader. Het waren een tijd lang mijn favoriete dopjes, met de Rock Zircon. Behalve dan dat nu opeens de KZ ZS5 alles weer omver blaast. En de Urbanfun eigenlijk ook. Inmiddels heb ik ook een review van het andere veelgeroemde model van hetzelfde merk: Boarseman CX98Enorm goed als je van warm en bassy houdt.

Boarseman KR25D
Boarseman KR25D: helder en analytisch

Einsear T2 Review

De  Einsear t2  wordt ook aan alle kanten bejubeld, als een van de beste goedkope Chinese oordopjes. Kost vaak ook maar iets van 11,- en klinkt inderdaad heel erg goed. Met hetzelfde goede snoer als de Rock Zircon, en ook een goede microfoon. De bas is zeer goed, minder extreem dan de Rock Zircon: daarom eigenlijk beter en natuurlijker, alhoewel ik persoonlijk die vette bas van de Rock ook erg lekker vindt. Mid en hoog is uitstekend, maar het hoog is wel iets scherper, of zo je wil helderder, dan de Rock en de DZAT en hij klinkt iets meer high mid-georiënteerd.

Ik moest er overigens andere dopjes op doen: de dopjes die erbij zaten klonken bij mij iets minder. Je moet ze ook vrij diep in je oren doen. De microfoon moet links in plaats van rechts, heel raar. Hij lijkt qua klank op de Boarseman van hierboven, maar dan met een beter snoer en met microfoon. Concluderend is deze Einsear ook alweer zo verbluffend goed, en al helemaal voor de prijs. Absolute aanrader!

Einsear T2
Einsear T2

Uiisii HM7: goedkope goede oordopjes

De UiiSii klinkt ook verrassend goed, en is ook al zo goedkoop (6,-),maar heeft wel twee nadeeltjes: de bijgeleverde eartips zijn alleen Medium en Small. Large ontbreekt. Dat is jammer, want in ears moeten perfect sealen, anders is het geluid slecht omdat de bas dan totaal ontbreekt. Ik heb er Large tips van andere oordopjes op gedaan, en dan passen ze bij mij wel goed, en klinken ze weer goed. Zie ook de losse dopjes hieronder. Verder is de microfoon niet zo goed, dus als je veel belt met je oordopjes kan je beter de DZAT, Rock Zircon of de KZ ED9 nemen. Die hebben een veel betere microfoon.

uiisii hm7
De UiiSii HM7 is supergoedkoop (6,-) en klinkt prima. In mijn geval moest ik er wel grotere eartips op doen, want er zit alleen Medium en Small bij. Ze zien er mooi uit en er is een gouden, rose gouden en zilveren model. De microfoon is helaas wat minder.

Losse eartips (seals), clips en andere accessoires

Universele siliconen dopjes kun je ook gewoon los kopen. De afmetingen zijn redelijk vaak hetzelfde, dus de kans is groot dat ze passen. Of check anders de exacte afmetingen. Meestal is het gat 4mm, en dan is 3mm ook goed, want het rekt alle kanten op. Zoek bij AliExpress op ear tips silicone. Kost bijna niks. Een perfecte seal is bij in ears erg belangrijk: het moet je gehoorgang volledig afsluiten voor een goede klank.

Er zijn ook memory foam eartips, van kneedbaar schuim, dat in je oor uitzet, en dus altijd past. Bij sommige oordopjes worden die schuimpjes meegeleverd, zoals bij de Boarseman CX98, DZAT DF-10, TIN Audio T2, NiceHCK Bro, Bosshifi en de duurdere versie van de UrbanFun.

Verder is een clip superhandig, om de kabel aan je kleding te bevestigen. Dat zit veel lekkerder, en lost al bijna het hele probleem van die vervelende draad adequaat op. Ook contactgeluiden door het snoer worden zo verminderd. Ik zou niet meer zonder willen. Neem deze bijvoorbeeld: 10 clips voor 65 cent. Of de iets langere, in wit of zwart, ook 10 stuks voor 85 cent.

Een clip zoals deze is heel handig en vermindert ook contactgeluiden in het snoer

clips oordopjes

in ear hoofdtelefoon review
Je kan het snoer ook OM je oor doen. Kan bij elk oordopje, en dit vermindert ook contactgeluiden in het snoer.

Ook is een Bluetooth clip handig. Deze kan ook, nog goedkoper. Daarmee maak je je favoriete oortjes draadloos. Voor een tientje! Bijkomend voordeel is dat er controls op zitten, voor volume, Next, Pause en telefoon opnemen. Volume zit eigenlijk nooit op het snoer (behalve op de MoreBlue DM8 en de Headroom MS16). Maar via Bluetooth kan dat wel. Die clip kan ook bovenaan je kleding, zodat je weinig last van het snoer hebt. Er zit in die clip ook een microfoon, zodat je kan bellen met elke hoofdtelefoon. (Veel modellen hebben tegenwoordig een afneembare kabel, die je kan vervangen door een Bluetooth-kabel: dit systeem heeft de toekomst!)

bluetooth clip microfoon 4.1bluetooth clip oortjes

Er is ook zo’n goedkoop Bluetooth-stekkertje. Een clipje zo klein als een pennendopje. Compleet met microfoon en controls. En met een dubbele mini-jack (vrouwtje en mannetje). Een enorme hit, want dat dingetje kost maar iets van 3 euro!!

KZ ED9: inmiddels beroemde oortjes – goedkope alleskunner

Die KZ ED9 is ook al top. Dankzij blogs als deze zijn ze inmiddels beroemd geworden. Er zitten twee nozzles bij, een soort akoestische tussenstukjes, die allebei een ander geluidsbeeld geven. Voor mij klinken de bass nozzles veel beter, niet omdat ik nou zo veel meer bas wil, maar omdat het hoog dan mooier is, terwijl het allemaal wel heel helder en transparant blijft. Prachtig zelfs! Wel ietsje minder dan de Rock en de DZAT, maar de KZ is dan ook stukken goedkoper. Het zit ook supercomfortabel, alhoewel ze vrij zwaar zijn, en er zitten 6 verschillende dopjes bij, dus de kans is groot dat het perfect past. Dat is ook wel belangrijk bij het in ear systeem, want als het niet perfect past heb je geen bas.

beste oordopjes of headset 2016: KZ ED9

KZ ED9 beste oordopjes

Ze zijn er in zwart of zilver, en met of zonder microfoon. De prijs loopt uiteen maar is soms maar 6,-.

KZ-ATE-S

Er is ook een iets duurder model van hetzelfde merk, met een totaal ander ontwerp, de KZ ATE S, voor zo’n 10,-. Bij deze headset moet de draad om je oor heen, zodat ze niet uit kunnen vallen, zelfs niet als er aan het draad getrokken wordt. Je hebt ook geen clip op je kleding meer nodig. Het lijkt qua model erg op de duurdere Shure-modellen, maar door het ijzerdraadje zijn deze eigenlijk beter. Je kan ze in jouw persoonlijke vorm buigen. Het is even wennen hoe je ze in moet doen, maar door dat ijzerdraadje is dat wel makkelijker dan bij die van Shure. (Zie ook de Fonge T01 hieronder, die doet dat nog veel beter). Het zit prima en ze klinken goed, in mijn oren bijna identiek aan die ED9. Er zitten 3 dopjes bij: een set schuimpjes en 2 maten siliconen. De schuimpjes waren voor mij veel te klein, het moet je oor echt goed afsluiten, anders mis je de bas totaal. Ik heb de grote siliconen-doppen er opgezet, die helaas voor mij persoonlijk nog net een tikje te klein zijn. Verder zit er hetzelfde snoer op als de ED9, ook met een microfoon met 1 knop.

beste oordopjes of headset KZ ATE S Beste oordopjes of headset KZ ATE S

Of deze van 3,99 bij de Action

Die zijn ook verbluffend voor die prijs. Zeer goed te pruimen. En de microfoon is ook prima! Er zitten 3 maten dopjes bij, en de grote dopjes zijn net ff een tikje groter dan bij andere merken, en daarom past het bij mij beter, vergelijkbaar met de Shure SE112. Die zijn namelijk ook net wat groter dan normaal. Voor mij perfect. Zie je niet vaak. UPDATE: helaas zie ik deze niet meer liggen bij de Action. De verpakking zag er zo uit:

oordopjes van de Action

Top 30 Beste in-ear oordoppen

In-ears kunnen extreem goed klinken. Je hoort alleen je omgeving niet; dat kan een nadeel zijn, en bellen is niet heel erg fijn met dit soort dopjes, tenzij je 1 oor vrijhoudt of de dopjes losser doet. Ze moeten perfect passen, en je oor volledig dichtsealen, anders is er geen bas. En je hoort soms wat contactgeluiden in het snoer: gebruik dan een clip en/of doe het snoer om je oor. Bij sommige modellen kun je ook het snoer loshalen, dan kun je ook een beter snoer kopen.

Hier de beste oordopjes, met de beste bovenaan, maar ze zijn allemaal supergoed: 5 sterren. Deze oortjes zijn allemaal Mini-jack, maar degene met afneembaar snoer kan je simpel draadloos maken. Hier tips voor verloopjes van Lightning naar minijack.

 1. TRN V80 – (24,-) unibody aluminium, 2BA+2DD systeem, audiofiel TOP-geluid, geen EQ nodig, goede pasvorm, draadloos te maken. Glashelder en analytisch, maar tegelijk mooi warm. ABSURD goed. Zie de review.
  Afneembare kabel TOP-MIC  BASS-TIP  bestel
 2. KZ ZS10. Het topmodel van KZ is nog weer verder verbeterd. Nu met 10-speaker-systeem. Wel een lange inbrandtijd nodig. En een lastige pasvorm. En ook nog wat EQ nodig. Maar WAT een TOPgeluid! Kost rond de 35,-. Zie de review.
  Afneembare kabel  bestel
 3. VJJB K4S (25,- soms 17,-) warm, naturel, prachtig mooi, van echt hout, supercomfortabel, perfecte pasvorm, topgeluid, mooiste Mids. Zie de review.
   BASS-TIP  bestel
 4. Yinyoo Revonext QT2 (rond de 40,-) audiofiele geluidskwaliteit, pasvorm, bouwkwaliteit. Analytisch. Zie de review.
  Afneembare kabel  bestel
 5. Yersen Fen-2000 (20,-). Met 2 MMCX-kabels en veel soorten dopjes. Extreem helder en fenomenaal mooi geluid. Perfecte pasvorm. Wel wat EQ nodig (hoog eraf, mid erbij). Zie de review. Een snoer met microfoon is ook verkrijgbaar.
  Afneembare kabel  bestel
 6. KZ ZS5 (25 euro) overweldigend goed geluid, 8-speaker-systeem. Top-geluid als je wat EQ gebruikt, en als ze perfect passen (wat bij deze moeilijk is). Lees de review. Het aluminium model is vergelijkbaar: de KZ ZS6.
  Afneembare kabel  bestel
 7. De Lker i8 is relatief duur (soms 55,-) maar ook een topper. Perfecte pasvorm. Gebalanceerd, zie de review  bestel
 8. Urbanfun HiFi (19,-) supercomfortabel, makkelijke pasvorm, ruimtelijk, helder, gebalanceerde bas. SUPERTIP! Zie hierboven de review
  TOP-MIC   bestel
 9. BOSSHIFI B3 – Fantastisch mooi om te zien, van echt hout voor 23,-. Mooi geluid, goede pasvorm, vette bas, geen EQ nodig.
   BASS-TIP  bestel
 10. Sennheiser ie80 (300,-) bestel
 11. Bowers & Wilkins C5 (150,-) bestel
 12. TRN V20  (13-16,-)  goedkoop en goed.  Topgeluid, maar wel moeilijke pasvorm, en EQ nodig. Mid-karakter. Zie de review.
  Afneembare kabel bestel
 13. Fiio F9 (120,-) Vergelijkbaar in audiofiele kwaliteit met de TOP 5, maar je hebt wel EQ nodig en deze is fors duurder bestel
 14. ADAX HT06 (26,-) TOP als je van bas houdt. Goed geluid, kan erg luid, comfort en pasvorm is optimaal. Supervette bas en sub-bas.
  Zie de review. BASS-TIP bestel
 15. ROCK Zircon RAU0501 (10,-) – verslavend mooi ruimtelijk en warm, lekkere vette bas, goed snoer, goedkoop, perfecte pasvorm.  SUPERTIP!
  Zie de review. BASS-TIP bestel
 16. KZ ED16 (16,-) – Topklasse! Alleen voor mij ietsiepietsie teveel hoog en mid en weinig laag omdat de Large dopjes voor mij net iets te klein zijn. Met andere eartips is dit beter.  2 pins. Dus makkelijk draadloos te maken.
  Afneembare kabel bestel
 17. NICEHCK BRO (18,-) familie van de BGVP-SGZ-DN1. Supercompleet. Nadruk op helder en MID. Zie de review. De Senfer UEs en de Yinyoo Pro zijn dezelfde.
  Afneembare kabel bestel
 18. Headroom MS16 (7,-) stil snoer, en een ongelofelijk goed geluid voor dit systeem (geen IEM maar gewone dopjes) SUPERTIP!  Zie de review (de Fornorm MS16 is dezelfde voor 4,- maar dan met slechte mic).
  TOP-MIC  bestel
 19. De houten DZAT DF-10 (17,- a 25,-) – warm, helder, naturel,
  TOP-MIC bestel
 20. Boarseman KR25D (11,-) – gebalanceerd, zeer helder en analytisch. Geen mic. bestel
 21. Einsear t2 (11,- a 15,-) – helder en analytisch + goed snoer +
  TOP-MIC bestel
 22. Boarseman CX98 (soms 12,-) – SUPERVETTE BAS, mooi warm geluid, comfortabel. Kan ook losser in je oor voor minder bas. Beste en stilste snoer! Geen mic. Zie de review.
  BASS-TIP bestel
 23. Fiio F5 (80,-) heeft geen EQ nodig. Hij klinkt uitstekend maar net niet zo goed als de top 10 hier en is ook veel duurder.
 24. De extreem heldere E-MI CI880 Hybrid (22,-), klinkt met wat EQ verbazingwekkend goed. De mic is matig. bestel
 25. Remax Rm 610D (7,-) – goedkope alleskunner bestel
 26. KZ ED9 (6,-) – goedkope alleskunner bestel
 27. UiiSii HM7  (6,-) – goede klank maar slechte mic, grote ear tips ontbreken
   bestel
 28. Philips Fidelio S2 (100,-)
 29. Shure SE112 (50,-) – beste demping, erg mid georienteerd
 30. Die van 3,99 bij de Action (zie het plaatje hierboven)
 31. Tin Audio T2  (40,-) Superlux, extreem goed geluid maar veel EQ nodig. Veel mid en weinig laag. De gaatjes moet je dichtsmeren.
   Afneembare kabel. bestel
 32. Xiaomi Piston 3 Basic (5,-) in allerlei leuke kleurtjes.
  TOP-MIC bestel
 33. MEMT X5 (17,-) Sommigen vinden deze nummer 1, zie hieronder bestel

MEMT X5 review

Die MEMT X5 vinden sommigen juist de beste. Ik vind ze ook goed, maar ze klinken anders. Rustiger, minder opdringerig, mogelijk iets natuurlijker. Misschien is het persoonlijke voorkeur. Ze gaan na een tijd beter klinken, ze moeten dus “inbranden”. Ik hoorde deze laatst weer opnieuw, een jaar later, en nu vind ik ze echt veel beter. Een topper eigenlijk. Erg helder en veel hoog. Ziet er ook onverwoestbaar solide uit.

Er zitten kleine double flange eartips bij, wat bij mijn oren niet past. Die heb ik daarom vervangen door grote eartips. Dan klinken ze een stuk beter. Het lijkt wel of de eartips bij deze een groot verschil maken: ik heb er bijvoorbeeld ook de eartips van de DZAT opgezet en dan klinken ze nog weer iets beter. Dopjes met een kleiner gat (3-4mm) lijken minder goed te klinken.

memt x5 review

eartips 5mm bore
Die eartips met een groot gat van 5mm kun je voor 1 a 2 euro hier kopen

Helaas is de microfoon niet zo best. Het snoer is vreemd stug, en daarom supersterk maar ook iets lawaaiig door contactgeluid.

Fonge T01  (3,-) en MoreBlue DM8 (3,-): beste oordopjes als het goedkoop moet

De beste oordopjes in de prijsklasse tot 3 euro. Er mist wat helderheid, het hoog is wat ondervertegenwoordigd, maar dat kan ook voordelen hebben: deze zijn totaal niet snerpend, en klinken warm. De bas is vet en goed. Het snoer is stevig. De pasvorm is goed, als je er je eigen ear tips op doet. De Fonge T01 is een waterdicht sportmodel: de draad gaat om je oor heen, en dat is bij deze perfect gedaan. Want het draad is precies op de goede manier voorgevormd. Daar kunnen de dure Shures nog een voorbeeld aan nemen. Verder zit er een rare Noice Cancel knop op die helemaal nergens op slaat.

De MoreBlue DM8 is volgens mij hetzelfde dopje met een andere behuizing, en klinkt vrijwel hetzelfde, misschien ietsje beter. Dit is geen sportmodel, dus de draad hoeft niet om je oren heen. Hij heeft als enige van alle hier besproken oortjes een volume-schuif op de draad. Dus als je dat zoekt moet je deze eens proberen. Ook op deze moet je je eigen ear tips doen, want er zit maar 1 setje Medium dopjes bij. Het snoer is hetzelfde als de Fonge.

Allebei aanraders als het niks mag kosten, maar ze halen de toplijst helaas niet.

Fonge T01: goedkoop en goed sportmodel beste oordopjes
MoreBlue DM8: beste oordopjes supergoedkoop en met volumeschuif op de draad
MoreBlue DM8: beste oordopjes als het supergoedkoop moet met volumeschuifje

Beste oordopjes, oortjes of headset?

Beetje een spraakverwarring: oordopjes, oortjes, headset. Een headset is een hoofdtelefoon met microfoon. Voor je smartphone, laptop, desktop, gaming console en tablet. Er zijn 3 soorten:

Apple oortjes

“Kleine gewone” zijn bijvoorbeeld de Apple oortjes.  Mooi en goed, maar het geluid kan beter. Dit systeem heeft wel twee grote voordelen: 1. Ze sluiten je oorgang niet af, zodat je nog iets omgevingsgeluid hoort. Ietsje veiliger dus, in het verkeer. Ook al is hier een oplossing via de App Essency, waarmee je bij afsluitende in-ear-oordoppen ook het buitengeluid kan horen. En 2. je kan hier beter mee bellen, omdat ze je oor niet afsluiten. Dat klinkt normaler.

Neem nooit namaak Apple dopjes zoals de E6C. Allemaal waardeloos. Neem dopjes die er juist anders uitzien zoals de Headroom MS16, zie de Apple oortjes maar dan beter.

In Ear of IEM

Want in ears oftewel IEM – waar deze hele blog over gaat – hebben de beste geluidskwaliteit. Ze sluiten je gehoorgang helemaal af en hebben daarom ook passieve noise canceling. Het lekt ook weinig geluid, dus je omgeving heeft geen last van irritant schetterende oordopjes. Prettig in het openbaar vervoer of naast je partner op de bank. En via de App Essency kun je ook het buitengeluid nog horen. Het snoer geeft wel wat contactgeluid, let op een goed snoer als je dit belangrijk vindt.

Eervolle vermeldingen

De AKG-Samsung-dopjes van de Galaxy S8 klinken ook heel erg goed: kan in de top 5. Met een zeer goede microfoon. Het setje kost los 100 €.

En voor 5,- heb je de Xiaomi Piston 3 Basic in allerlei leuke kleurtjes. Klinkt prima voor die prijs. Beetje wollig, niet erg helder, weinig hoog, maar wel een mooie warme sound, goede bas, comfortabel,  goed snoer ook. En een Topmicrofoon. Maar inderdaad Basic: er zitten alleen Medium eartips bij.

Binnenkort hier ook met een review:

BOSSHIFI B3 – Fantastisch mooi om te zien, van echt hout, topgeluid, BASS-TIP, ik zag ‘m voor maar 23,-

TRN V80 – NIEUWE NR1 ! Unibody aluminium, 2-pin-kabel, 2BA+2DD systeem, TOP-tests, ik zag ‘m voor 24,- zie de review

KZ ED16 Earphone 2BA+1DD (16,-) Heel goed maar wel  wat Eq nodig: teveel hoog en mid en weinig laag.  Met een pasvorm zoals alle KZ. Dus voor mij helaas niet optimaal. Large dopjes net iets te klein. Wel met top afneembare kabel, 2pin.
Yinyoo Revonext QT2 (iets van 40,-  UPDATE zie de review)  
Moni ONE (85,-)
vjjb k4s (17,- van ECHT HOUT met extreme bas – UPDATE zie DE REVIEW)
TRN V20  (16,- zie de review, TOPPER)
Roping (0,50) 
Ja 50 cent ja! Ongelofelijk, ziet er ook nog eens heel mooi en eigenlijk heel luxe uit. UPDATE: deze klinkt slecht. Negeren en vergeten maar.

En dan de KZ ZS6, (net als de ZS5 met een 8-speaker-systeem, maar dan van aluminium):

KZ ZS6 - met een 8 speaker-systeem

De KZ ZS6 is ietsje anders dan de KZ-ZS5, want van aluminium. Met iets meer laag in het geluid, en ook met iets meer hoog.

Inmiddels hier ook een uitgebreide review van de KZ ZS10, het topmodel voor 2018 (vanaf 35,-). Met tien-speakersysteem! Aanrader. Topper. Je  moet ‘m wel even de tijd gunnen, hij moet inbranden, minstens een dag. Ik moest er ook nog eens meteen andere dopjes op doen, grotere. Maar wel met twee superluxe afneembare kabels, en met een topgeluid. 

KZ ZS10 review

Er zijn inmiddels ook veel afvallers, zoals de Swing ie800: een namaak-Sennheiser, wat mij betreft niet goed genoeg voor deze toplijst. De extreem heldere E-MI CI880 Hybrid heeft voor mij persoonlijk teveel hoge tonen. Als je daar juist van houdt, dan is dit wel een enorme aanrader. Of je moet heel veel EQ gebruiken. De BGVP-SGZ-DN1 is iets minder dan de KZ ZS5 of de UrbanFun, maar verder toch ook wel erg goed, en met afneembaar snoer. Net als de Moxpad X9: niet zo goed als de Rock, de ZS5 of de Urbanfun, maar misschien toch wel Top 10, vooral door het uitstekende stille en afneembare snoer. De Tin Audio T2 van 40,- viel helaas tegen: daar zit gewoon geen bas in. Je moet dan de piepkleine gaatjes dichtsmeren (met Bluetack of stopverf) voor meer bas. Dat scheelt enorm, maar zelfs dan hebben ze teveel mid rondom 1K, en nog te weinig bas. Helaas, jammer, want dit was een veelbelovend mooi en luxe oordopje. Met veel EQ klinkt hij extreem goed en ruimtelijk. Maar zonder EQ vind ik het niet om aan te horen.

Bluetooth, draadloos, Noise Canceling?

Of zoek je juist de beste draadloze oordopjes met Bluetooth? Of grote Over-the-Ear hoofdtelefoons zoals de Bluedio T4S met Actieve Noise Canceling voor maar 30 euro? Of ben je op zoek naar dempende oordoppen als gehoorbescherming?

TEST-OPSTELLING

Ik test de beste oordopjes op allerlei manieren, maar mijn high-end setje voor hoofdtelefoons is een externe USB soundcard DacMagic XS van Cambridge Audio (150,-) met 24 bits HD audio bestanden, en ik vergelijk het onder andere met mijn voorlopig beste hoofdtelefoon: een Sennheiser HD650 van 350,- en mijn favoriete all purpose daily life koptelefoon: Sennheiser HD239 (115,-). Ook vergelijk ik het geluid met echte luidsprekers: B&W 802, Tandberg versterker en Cambridge Audio Dac.

134 Reacties

 1. Kan ik me niet voorstellen..
  Gewoon rommel, voor 10 euro kun je echt geen goeie drivers maken.
  Waarschijnlijk is Mr Aartjan doof.

 2. Ik heb ze ook besteld. Ben benieuwd en anders hoort Aartjan het wel van me. Ik stond nl. net op het punt om een vriend van me die nu in NY is een goede en dure Sennheiser mee te laten nemen. Maar ja als het echt een goede is dan is het mij het wachten wel waard. En anders wordt het toch nog een dure.

  Stef.

 3. Ik zoek een oortje om te bellen op de fiets. Apple-oortjes ruisen als een gek. Nokia-oortjes voldoen erg goed, maar werken minder/slecht op m’n iPhone. Weet iemand oortjes waarvan de microfoon ook goed werk in de wind?

 4. Ik heb de oordopjes van KZ van €8,– binnen gekregen. Duurde dus 2 weken vanuit China. En ik ben blij dat ik er 2 had besteld, ze zijn inderdaad goed. Niet zo goed als mijn Sennheiser on-ear van €189,– maar voor in-ear verbluffend goed, komt echt in de buurt van zeer dure koptelefoontjes, zeker voor die €8 die ik er voor heb betaald en je hoeft niet eens verzendkosten te betalen. Zo kan het dus ook. Ik ben er heel in ieder geval erg blij mee. Voor die €8 loop je geen risico. Ik zeg; doen!

 5. Kon het niet meer weerstaan, dus besteld. Eigenlijk zweer ik bij mijn Bose SoundSport dopjes. Een in-ear headphones die niet afsluit maar toch een zeer goede balans heeft. Na tien uur dragen voel je ze nog niet. Ik wandel veel en bij in-ear krijg ik dan heel veel storend intern lichaamsgeluid terug. Alsof je hele bloedsomloop versterkt wordt. We gaan het meemaken na 30 dagen levertijd :-) Bedankt.

 6. Net als Escalade kon ik jouw lijstje niet geloven.. Van de zomer een paar nep-Dr Beats-dopjes gekocht voor mijn zoontje; die gingen na minder dan 1 minuut luisteren de vuilnisbak in. Een paar Grundig-dopjes idem dito. Om uit te proberen heb ik de KZ ED9 en de Awei ES800M besteld. En ik ben direct naar de Action gegaan om te kijken of ze die oortjes hebben die op jouw foto staan. Die waren er. Direct twee paar gekocht, hoewel ik er weinig vertrouwen in had (hallo, € 3,99!). Thuis uitgeprobeerd op Annie Lennox, een paar mooie folk-opnames, Barbra Streisand en Itaipu van Philip Glass, en nog wat veeleisend klassiek met groot orkest en koorwerk. On-voor-stel-baar! Ik heb ze uitgetest tegen mijn trouwe Sennheiser-dopjes van € 60,- waar ik prima over te spreken ben. Die Actiondopjes klinken absoluut beter, het geluid is mooier in balans en net zo vervormingsloos. Ik ben verbijsterd. Ogenblikkelijk teruggegaan en nog acht paar gekocht, voor reserve en voor kadootjes. Wat een ontdekking! Aartjan, dankjewel, je hebt een goed gehoor voor geluidskwaliteit. Hoe heb je deze dopjes ontdekt? Ik heb alle vertrouwen in de bestelde dopjes; kan niet wachten tot de KZ-ED9 binnen komen.

  1. Wat fijn! Zo is het ook precies bedoeld. De Action was puur een toevalstreffer, want ik koop gewoon van alles, en als het echt iets bijzonders is dan voeg ik het meteen toe aan deze blog. De KZ-ED9 is nog weer beter en mooier.

 7. Zeer blij dat ik deze site tegenkwam na een google search. Eindelijk eens iemand die een onafhankelijk oordeel geeft en zegt zoals het (Volgens Aartjan) is.
  Ik had een peperdure Shure set van zo’n 10 jaar (!) geleden die de geest had gegeven. Daarom een een Xiaomi piston setje gekocht voor 15 Euro en die klonk al veel beter dan die oude Shure set. Helaas zijn die Xiaomi’s alweer kapot, er komt bijna geen geluid meer uit links.

  Vandaag langs de plaatselijke Action gegaan en voor 4 Euro datzelfde setje gehaald als op je foto. Inderdaad klingt prima, ik vind de bas een beetje ongedefinieerd als ik hem met de Xiaomi’s vergelijk, maar zeker uitstekend te gebruiken tot ik over ca twee weken de KZ-ED9 binnen heb. TOP ARTIKEL!

 8. Ik gebruik alleen nog KZ oordopjes en niet door dit artikel maar al ver daarvoor.
  Het geluid is echt super en idd ze moeten wel goed passen voor een goede bas maar dat is ook bij andere merken.

 9. Inmiddels enige ervaring met de KZ ED9. Heb je met de oordopjes van de Action het idee dat je midden in een akoestisch prima zaaltje zit, met de KZ ED9 zit je vooraan. Heel gedetailleerd geluid. Ik had twee paar besteld, met één paar heb ik een bevriende geluidstechnicus gelukkig gemaakt. De dopjes van de Action geven op mijn COWON M2-speler wat weinig volume; het is net aan voldoende. De KZ ED9 geeft een duidelijk hoger volume, ruim voldoende voor klassiek met zachte passages. Hoe ongelofelijk Aartjan’s aanbevelingen ook lijken, ik kan ze volledig bevestigen.

 10. hi aartjan,
  ik ben na het lezen van jouw beschrijving meteen naar de Action gegaan en heb de oordopjes gekocht. helaas heb ik hele kleine oren en zelfs met het kleinste rubbertje krijg ik ze er niet in. ze vallen er meteen weer uit.
  voordat ik iets ga bestellen wat toch niet past: vallen die dopjes van KZ ED9 kleiner uit?
  of zou ik voor het andere model, de KZ ATE S moeten kiezen?
  of heb jij een nadere suggestie?
  ik wilde de in eer uitproberen, omdat ik niet zo goed tegen een gewone koptelefoon kan met schelpen. krijg ik snel hoofdpijn van.
  ik hoop dat je advies hebt. dank en groet, winie

  1. “ze vallen er meteen weer uit” ?? dat zou betekenen dat ze te klein zijn. Heb je de grotere al geprobeerd dan? Ze moetn niet uitvallen, ze moeten je gehele oorgang perfect dicht-sealen. Bij die KZ zitten er 5, dus dat moet wel passen. En van die 5 zijn er een paar met schuim, dat past sowieso altijd.

 11. Ik kwam toevallig op deze site terecht. Ook ik ben steeds een budget/killer oordopjes te vinden. Grappig en toevallig dat ik de ED9 en die van action ;) ook heb. Persoonlijk denk ik een betere gevonden te hebben nml de skullcandy ink`d 1 & 2. Aartjan, Ik ben benieuwd naar hoe jij de scullcandy vindt. Ik vind ze beter nml beter dan de ED9 en de a-Jays Four ;)

 12. Skullcandy ink’d getest: redelijk maar niks bijzonders. Er zitten maar 2 maten kleine dopjes bij, dat kan echt niet meer tegenwoordig. Voor mij zijn ze te klein. In ear moet goed passen, anders klinkt het superslecht. Als ze goed passen zijn ze wel heel hard en luid, dat kan een voordeel zijn.

  1. Zo, ziet er goed uit! Ik heb ‘m ook besteld. Ik ga het hier laten weten!

   UPDATE: die zijn inderdaad nog beter! ONGELOFELIJK! Zie mijn updates in dit artkel.

 13. Op aanraden alhier besteld. Gelijk maar 2 exemplaren bij onze Chinese vrienden. In eerste instantie onder de indruk. Maar bij 1 van de twee oortelefoontjes een rot prikkelend gevoel in mijn linker oor. Ik dacht eerst dat de siliconen dopjes irriteerden. Maar als ik de linker en rechterkant omwisselde omwisselde begon mijn rechter oor te prikkelen. Wat bleek: het prikkelen stopte als ik de stekker uit de koptelefoon ingang haalde en begon weer als ik deze terug aansloot. Lekte dus gewoon stroom uit de linkerkant. Bij het andere exemplaar was dat niet het geval. Daar inderdaad een goed geluid. Zeker met de bass extensie. Toch heb ik niet zo een vertrouwen in de duurzaamheid van dit product. We gaan zien hoelang het overgebleven/ goede exemplaar meegaat.

  1. Het is hetzelfde model, in 2 kleuren: zwart of zilver. Allebei top. De prijs verschilt, in mijn geval waren zelfs de goedkoopste ook altijd goed. Check altijd even de comments van de betreffende shop: aliexpress is een verzameling van verschillende shops.

 14. Ik heb de action oordopjes gekocht van 3,79 na deze pagina gelezen te hebben. De action oordopjes zijn echt waardeloos slecht! Snap niet hoe mensen daar positief over kunnen zijn. Ik ben dan wel al 5 jaar de bose sportsoundtrue gewend

  Ik was van plan de kz kd9 te gaan bestellen maar naar de action oordopjes kan ik de rest van de beoordelingen niet meer serieus nemen. Waarschijnlijk blijf ik gewoon trouw aan het kraakheldere en comfortabele/dure bose van 99,99.

  Was ook te mooi om waar te zijn :(
  En geen zin om maand te wachten ben glazenwasser en luister heel de dag muziek. Dan is investeren in je oortjes natuurlijk logischer dan de gemiddelde gebruiker.

  1. Je hebt de verkeerde, je moet die van 3,99 hebben, zie het plaatje. Andere zijn meestal slecht. Daarom juist deze blog. Helaas zie ik die van het plaatje tegenwoordig ook niet meer liggen bij de Action.

   1. Stom! Ik heb inderdaad de verkeerde gekocht bij de action. Daarom toch de zircon rock besteld op AliExpress voor nog geen €12,- Zal nog posten wat ik van ze vind…Hopelijk binnen een maand#LangeLevertijd

 15. De rock zircon is het beste wat ik tot nu toe in mijn oren heb gehad.
  Ik durf zelfs de vraag te stellen of er betere inears zijn?

  1. Goeie vraag ik vind de Bose soundtrue zijn wel lekkerder klinken maar in verhouding met de prijs 13.- tegenover bijna 100,- verliest bose denk ik toch want weinig mensen zullen voor de kleine verschillen in helderheid/comfort/bass bereid zijn bijna € 90 extra neer te leggen. (Ik moet wel erbij zeggen me setje bose soundtrue ruim 4 jaar mee is gegaan en goeie garantie. dat is met de zircon nog afwachten hoelang die het vol gaan houden.)

 16. hallo Aart. ik heb op jouw aanraden de oortjes van action gekocht. zijn goed oorjes voor die 4 eu man top . ik heb ook de KZ ED9 3.5mm gehaald op alieexpress mannnn wat een sound. ik hoor allleess veel beter klinken met deze dopjes . klopt ook wat je zegt over dat de bass filters beter klinken. topp man thanks

 17. Ik heb via aliExpress de zircon rock na 14 dagen al binnen.. zoals in vorige reactie ben ik al jaren gewent aan de bose soundtrue van bijna € 100,- het geluid is niet zo kristal helder als van bose maar voor bijna 1/10 van de prijs is het inderdaad super! Soms wat schell bij drums en claps. Naar wat uren geluisterd te hebben zijn de rock zircon oordoppen op hun best bij het luisteren naar acoestische muziek. Hoe dan ook door de prijs 10 uit 10! Thnx aartige Jan

 18. Bedankt voor dit mooie artikel en alle reacties. De vraag is al eerder gesteld, maar helaas nog niet beantwoord. Ik fiets veel over grote open heides waar ik geen ander verkeer heb. Ik doe dat voor de ontspanning, maar stoor me vaak aan de wind. Kan iemand mij vertellen hoe de rock zircon RAU0501 bevalt op de fiets?

  1. Gaat prima op de fiets. Windgeruis is er altijd, maar niet storend vind ik. Het is eigenlijk bij alle inear hetzelfde: als ze goed afsluiten hoor je niet veel windgeruis.

   1. Ik heb de Rock Zircon RAU0501 besteld. Ze klinken inderdaad erg goed. Helaas zijn ze voor mij onbruikbaar. De kabels zijn van dermate lage kwaliteit dat je het geluid van elke lichamelijke beweging en de wind versterkt op je oren binnen krijgt. Ik heb al diverse in-ears gehad, maar dit heb ik nog nooit zo meegemaakt. Deze oordopjes zijn ideaal om te zonnen of voor andere toepassingen waarbij je lichaam absoluut niet in beweging is.

    1. De Rock Zircon heeft naar mijn ervaring juist het beste snoer, met het minste bijgeluid. Maar bij in ears heb je altijd wel wat contactgeluid helaas. Je kunt dat wel verbeteren met een clip: zet ‘m vast op je kraag, zodat het bovenste stuk snoer veel minder beweegt.

     1. Hoi Aartjan,

      Bedankt voor de tip, maar dat gaat aan de wind niets doen. De wind valt natuurlijk te verklaren omdat ze een behoorlijk eind uit je oren steken. Tegen de geluiden van beweging zou ik inderdaad een clip kunnen gebruiken, maar er zit geen clip bij. Ik gebruik gewoon mijn oude vertrouwde Sony’s van €20,- weer. Gaat een stuk beter.

      De Zercon’s gaan naar mijn vriendin, die kan ze lekker in de trein gebruiken. Voor haar een serieuze upgrade want ze gebruikte nu de standaard Samsung dopjes.

    1. Inmiddels is er ook een TOPMODEL van KZ, de ZS5. Die heeft wel volume op de draad, zowel voor Android als IOS. Binnenkort met review hier op de blog!

     1. Dank voor de aanvulling. DZAT en Remax zijn net binnen gekomen, dzat is precies wat ik zocht op het volume na. Erg blij mee!

 19. In-ear oordopjes passen nooit goed in mijn oor (doen pijn en lijken allemaal te groot te zijn). Ik heb ook de Zirkon besteld, maar zelfs de kleinste maat doet zeer. Geluidskwaliteit daarentegen was goed! Wat zou jij aanraden als “normale” oordopjes?

 20. Ik heb naar aanleiding de Rock Zircon besteld op Alixpress(ze hebben ze trouwens ook op Amazon.de voor net iets duurder) en ook al stond er dat het 19-30 dagen zou duren waren ze er in 10! Veel vergelijkings materiaal heb ik niet maar dit zijn tot nu toe de beste oortjes die ik ooit heb gehad! Het geluid is beter dan dat van mijn HyperX Cloud II headset! De oortjes zitten lekker en in mijn ervaring zijn de oortjes met niet al te veel wind prima te gebruiken, zeker aangezien ze daar niet voor gedesigned zijn.

  Al met al geweldige oortjes en zeker een aanrader voor dit schijntje!

 21. Ik heb sinds kort de Boarseman cx98, en die zijn nu favoriet!
  Beter dan de Rock Zircon en de KZ ED9 (alhoewel ik daar de mindere dopjes bij heb, van de bastypes was ik heel snel eentje kwijt… Gaan makkelijk los blijkbaar)

  Ken je de cx98?

  1. Oh, offtopic tip: ik gebruik op mijn iphone de app Sonicmax Pro, een wel heel bijzondere equalizer. Alle instrumenten in muziek worden veel meer te onderscheiden van elkaar.

  1. Dank voor je tip! Ze zijn inderdaad goed, en klinken heel warm. Maar ze halen mijn toplijst niet, want er zit erg veel laag en erg weinig hoog in (als ze goed afsluiten). Het laag beinvloedt dan het midden en maakt het modderig. Ook zijn ze extreem zacht – dat is geen probleem, maar toch.
   Andere dopjes met veel bas en een warme klank zijn de Rock Zircon, de Fonge T01 (3,-) en de MoreBlue DM8 (3,-).

   De beste oordopjes zijn VEEL oordopjes ;)

   1. Okay, ik ga de Fonge T1 bestellen en hem vergelijken met de Motorola. Kan natuurlijk zijn dat ik toch een andere smaak heb en/of de combi met de DAB-radio anders uitpakt. Ik vond de Remax dan weer wat tegenvallen. Ook sluit ik niet uit dat er exemplarisch verschillen zijn. Gewoon leuk ook om uit te proberen. Wordt vervolgd.

    1. Ik heb als vervolg op bovenstaande ervaringen inmiddels de Fonge T1 en Rock Zircon besteld en enige tijd in huis (en langer beluisterd). De Fonge vind ik niet meer dan aardig en (met mijn oren/toepassing, Sony DAB radio) beslist minder dan de Action Motorola dopjes (speelt ook wel mee dat ik ze niet fijn vindt zitten, rare pasvorm). Ik had de moed al een beetje opgegeven maar de Rock Zircon is van een hele andere dimensie en heeft een verrassend hoge kwaliteit. Hij heeft de vette bas en rust van de Motorola maar klinkt overall nog beter. Een genot om naar de luisteren, kan me niet voorstellen dat er qua prijs/kwaliteit (ik betaalde iets meer dan € 11 inclusief verzendkosten) iets beters is te vinden. Het loont de moeite wat te experimenteren met de rubber/siliconen opzetstukjes (grootte, maar ook hoe ver je ze op de plug schuift) voor het beste resultaat.

 22. Goed om te lezen allemaal. Nu heb ik geen goede oren voor normale dopjes (ze vallen er echt na 2x bewegen) al uit me oren. Maar misschien met die echte InEar dingen minder last van. Misschien maar eens proberen.

  Maarrrrr… Zijn deze chinese doppen er ondertussen ook met een Lightning plug voor iPhone??? Zo’n adapter ertussen kan wel natuurlijk maar ik zou liever zonder hebben. Anders moet je er altijd weer aan denken dat je die adapter niet vergeet..

  1. Nee helaas nog nooit met lightning. Ik ben Mn verloopje ook al kwijtgeraakt. En de goedkope verloopjes doen het ook allemaal niet.

  1. Ziet er goed uit. UPDATE: De Moxpad X9 heb ik inmiddels en is heel gebalanceerd en goed, maar niet zo mooi als de Rock, de ZS5 of de Urbanfun. De Moxpad X9 hoort eigenlijk wel in mijn Top 10, boven de Remax, vooral door het uitstekende stille en afneembare snoer.

   Zie ook de updates in het artikel

 23. Naar aanleiding van jou artikel heb ik kz-ate mark-ii aangeschaft. Omdat ik ze snel wilde hebben via Bol.com besteld. Dus veel te duur maar goed. Ik was die Apple dingen helemaal beu. Hardlopen gaat perfect met de KZ-ATE en het is inderdaad even wennen met in doen, maar dat went snel. Aangezien ze nogal uitsteken kan je ze niet lekker onder een helm dragen voor tijdens het motorrijden helaas. Het geluid is zoveel beter dan die Apple prul. De Bass is niet overdreven zwaar en het hoog is absoluut niet schel. In het midden heb ik het idee dat het wat afgevlakt is. Heb er tot nu toe alleen nog maar spotify mee geluisterd. De Rock Zirkoon zijn onderweg, ben benieuwd als ze over een weekje of twee in de bus vallen hoe dat die klinken. Heb jij toevallig ook ervaring met de ROCK RAU0503 Sport Stereo Bluetooth Music 4.0 ? Ben van plan om die ook nog aan te schaffen. Kijk uit naar je verdere ervaringen en aanvullingen. Top artikel.

 24. Na het lezen van dit uitgebreide artikel, via Ali expres de KZ-ZS5 €24,72
  en binnen een week in huis.
  Dit zijn echt goede oordoppen zeg!
  Lekkere bas goed hoog en midden en goede pasvorm.
  Dankje Aart Jan!

 25. Hooi Aartjan,

  Super informatieve blog, top!!

  Zelf ook zwaar fan van de UrbanFun
  Ik heb de Mark II versie (met rode cirkel) en de witte Urbanfun PoPu lady variant (klein en licht). Heb gisteren de originele Urbanfun Hifi besteld met 1DD + 1BA driver via de webshop van Urbanfan op AE.

  Wil je mij een vergelijking geven tussen de Urbanfun (mark II) en de ZS5??
  Zelf heb ik een ZS3 met zilveren kabel. Ik vind het helemaal niks, heel donder, dikke bass, maar de pasvorm vind ik weer super.

  Vergeleken met de Urbanfun vind ik de ZS3 heel donker klinken, met een zware bass. De Urbanfun is heel helder en iets minder heeft bass.

  1. Zs5 voordelen tov urbanfun: nog beter geluid, nog meer definitie, nog natuurlijker, nog helderder. En de mogelijkheid om er een Bluetooth kabel op te doen. Voordelen van urbanfun: makkelijke pasvorm, lichter en kleiner, iets meer bas en sub bas, geen EQ nodig, betere mic

 26. Nog heel tevreden met mijn KZ ED9 dopjes ben ik nog eens naar deze site gegaan. Tot mijn verbazing stonden er alweer een hele serie dopjes op die nog beter zouden moeten zijn. Direct de KZ ZS5 besteld. Die hebben een los kabeltje met stekkerverbinding. Ik las ergens dat je er een beter kabeltje bij moest bestellen; ik heb een gevlochten kabeltje besteld. Totale kosten: € 17,- voor de dopjes (zonder telefoon-microfoon) en € 6,- voor het kabeltje. Het geluid is inderdaad even wennen; waarschijnlijk omdat het zoveel natuurgetrouwer is dan andere dopjes. Detaillering en ruimtelijkheid zijn fenomenaal. AartJan heeft weer gelijk wat mij betreft. Een verder voordeel is, dat het bonken in de oren wanneer je loopt vrijwel afwezig is. Het kabeltje gaat over het oor heen. Ik heb de originele kabel niet geprobeerd, maar met het soepele gevlochten kabeltje zijn de stoorgeluiden door je eigen bewegingen zo goed als afwezig. Een openbaring!

 27. Aartjan, zou je je eens kunnen buigen over de volledig draadloze bluetooth inearbuds. In maart paar gekocht bij Kruidvat, eigen merk maar made in China. Het geluid is fantastisch, ze zitten goed, pairen gaat moeizaam maar het grote euvel: playtime was drie uur (vlgs doos, maar nooit langer dan 2 uur ingehad) maar loopt steeds verder terug. Is nu nog maar een uur. Vraag me af of dit een kwaal is wat met de kleine (goedkope?) batterijen te maken heeft en waar ze allemaal aan zullen lijden.

 28. Eindelijk mn ZS5 ontvangen en het geluid is inderdaad fenomenaal!!.
  Zo helder en gedetailleerd, zoals je omschreven had.
  Met een bluetooth kabel erbij wat vlekkeloos werkt.

  Aanrader voor iedereen die van kwaliteit muziek houdt.

  1. Jazeker!
   Inmiddels staan er weer wat updates op. De Tin Audio viel dus helaas erg tegen. Geen bas, veel EQ nodig, je moet de gaatjes dichtsmeren, teveel mid. Een afrader.

   1. Dan laat ik de tin audio maar achterwege.
    Ondertussen heb ik een paar avonden naar de Einsear t2 geluisterd. Met de meegeleverde large tips vind ik de bass te veel dreunen. Met de medium tips is het beter maar nog steeds een overstemmende bass. Het beste resultaat, voor mijn gehoor, krijg ik met de spinfit cp100 tips in medium.
    Ik vergelijk met wat ik heb liggen, de gewone dopjes headroom ms16 en de over the ear b&w p5 series 2. Het geluid van de headroom ms16 vind ik beter dan de einsear. De headroom missen natuurlijk bass omdat het geen iem zijn, maar het klinkt beter. Al met al vind ik de einsear t2 niet meer dan matig. De bass overheerst de rest van het geluid te veel.
    Vergelijkend met de b&w hoor je meteen dat de bassen bij de b&w strak gescheiden blijven van de rest. Ik moet er bij zeggen dat ik blijkbaar geen basshead ben. Het wordt nu dus op zoek naar iem dopjes die de bassen netjes gescheiden van de rest weten te houden.

     1. Die zal ik nog eens bekijken (las iets van een mk2 die anders is dan de mk1).
      Ik heb in ieder geval de Urbanfun hifi nog in bestelling staan.

 29. Topinformatie, thanks Aartjan!

  Ik ben voor de Headroom MS16 gegaan omdat ik niet van in-ears hou, en voor de Rockspace Zircon omdat ik hoop dat het snoertje er langer over doet om te breken dat de Apple headsets.
  Heb ze nu net binnen, en het geluid is bovenverwachting goed – vind met de MS16 erg prettig en de volumeknop is wel een pre. De levensduur van de Rockspace moeten we nog op de proef nemen natuurlijk.

 30. Wat een fijn overzicht, dankjewel! Ik twijfel nog even tussen de Urbanfun en Remax oordopjes. Tot nu toe vallen alle siliconen dopjes weer uit m’n oren.. heb je toevallig ook ervaring met memory foam oordopjes? (en zo ja, enig idee welke maat ik dan voor de Remax zou moeten hebben, ik kom er met de specificaties nog niet helemaal uit)

 31. Hallo, ik heb je review gelezen over de fiio i1, deze wil ik bestellen in combinatie met een goede earbud set. Ik heb momenteel audiophile elite gekregen voor kerstmis. strakke bas zeker maar wil nog meer. ik luister hardcore house waar dus de bass centraal staat.
  ik heb me blind gestaard op wat nu de beste earbuds zijn voor doorgewinterde bassheads. dan kwam ik uit op de zircons. in hardcore house zitten naast snoeiharde kicks ook snerpende synths. wat maakt dat ik naar een paar zoek wat een enorme bass heeft maar niet te scherp klinkende midden-hoge tonen. raad je me de zircons aan?

 32. Sinds een paar weken luister ik naar de urbanfun hi-fi. Het snoer is wat gevoelig voor contactgeluid, maar buiten dat zijn het nu mijn favoriete dopjes. Prima geluid.

 33. Nav je overzicht de KZ ZS6 gekocht in combinatie met een FiiO i1. Wauw wat een geluid. Echt overdonderd. Nog wel even lastig om ze goed in te krijgen maar als je het eenmaal doorhebt gaat het perfect.

  Bedankt Aart Jan voor dit overzicht en je reviews..

 34. Ook de het proberen waard de SENFER DT2 PLUS ie800. Natuurlijk lijken ze op de Sennheiser ie800 maar klinken erg lekker en zijn vele malen goedkoper (ca.€25,-)

 35. Nog een verassing: Nokia WH-208 voor 9,5 euro bij bol.com .
  Deze werd ooit meegeleverd bij een Lumia 925 telefoon en heb ik sindsdien.

  klank: neutraal/vlak , mooi middengebied , bijna als KR25D, maar dan met meer bass (non-bleeding) en iets minder schel (middenhoog piekje bij kr25d?).

  Ondanks meer bass toch neutraal/vlak te noemen. Iets warmer en steviger dan KR25D. Transparantie is prima.

  Rock zircon is onderweg overigens.

 36. Wat een interessante lijst, ik heb onlangs nog een paar earsets via aliexpress besteld om eens te kijken wat voor geluid die nu hebben. Was allemaal ok, zeker goed geluid maar ik mis vooral Bass, bij de modellen die ik gekocht had om uit te proberen. Ik heb een KZ ES3, QKZ KD8 en een QKZ DM6 gekocht.

  Ik mis echt de Bass, het geluid is heel helder en zeer fijn, vooral bij spirituele en meditatie muziek zijn deze headsetjes veel beter dan verwacht. Maar zet ik wat old school Hip Hop op, met veel Bass in de beats, dan komen ze toch een beetje te kort.

  Daarnaast heb ik nog Sony earphones, STH30, die heeft een lekkere Bass en zeker helder en goed geluid. Maar ik wil nog beter. Vandaar dat ik nu verschillende earphones aan het uitproberen ben. Zat te kijken naar een Sony XBA H1, maar die wordt nergens meer aangeboden. En van Audio Technica ATH CKR 30iS, deze is nog wel te krijgen. Wat vind jij van deze modellen?

  Was toch afgeknapt op die Chi-Fi omdat de Bass echt mist in de modellen die ik heb uitgeprobeerd. Of heb jij nog een Advies?

  1. Als je van bas houdt dan adviseer ik de ROCK Zircon, de ADAX HT06 en de Boarseman CX98. Dat zijn de beste 3 bass-dopjes, alledrie voor weinig. De ADAX is de best klinkende van deze 3 maar de Boarseman CX98 heeft de meeste bas. Zie de links in het artikel.

 37. De rock zircon paar dagen gebruikt. Geweldig geluid. Mooie strakke bas ook midden en hoog goed gedefinieerd. Bedankt voor je test aartjan.

 38. Hoi Aartjan,

  Dank voor alle informatie. Ik heb al verschillende modellen van je pagina besteld en binnen. Een van mijn favorieten is de Headroom MS16. Wonderbaarlijk goed geluid, en al helemaal tegen die spotprijs. Het enige irritante is dat de middelste play/pauze/volgende track knop van de remote niet goed werkt. Ik moet erg hard drukken eer hij reageert. Ik wil graag een andere set bestellen, gezien ik nergens vergelijkbare klachten hoor, maar wilde eerst even hier checken of jij dat niet toevallig ook hebt.

  Nogmaals dank voor deze blog.

  1. Ik heb er een stuk of 6 van gekocht, allemaal goed. Voor 4,- is er de verder identieke Fornorm MS16 en die had die problemen bij de knopjes inderdaad wel.

 39. Ha Aartjan,

  allereerst dank voor je reviews. Een wereld gaat open (en mijn oren). Bijzonder gecharmeerd van de Rock Zircon en de ETZ-ATE. Ik heb ook de Lker besteld via Amazon maar die vallen mij tegen. Nu blijft het een kwestie van smaak maar ik vermoed wel dat ik met een fake Lker te maken heb. De kabeltjes zijn van glimmend zwart plastic en zijn gevlochten en die laten bij mij al na 3 dagen los. Dus de gevlochten kabeltjes worden dan 2 dunne kabeltjes die los komen te zitten van elkaar. Heb jij daar ook last van? Zoniet, dan heb ik het vermoeden dat ik bij deze een namaakproduct heb gekocht. Op internet kon ik helaas niets vinden van namaak Lkers.

  Groetjes Hans

 40. Helaas zie ik op Wooeasy’s landing page voor de huidige #2, de Yersen FEN-2000, het volgende : “Sorry, this item is no longer available!”.

 41. Beste Aartjan,

  Ik ga volgende week op vakantie en zou erg graag de KZ ZS5 meenemen. Ben super nieuwsgierig na uw goede reviews! Ik zie alleen dat het via Aliexpress te lang duurt en heb me suf gezocht naar andere mogelijkheden. Het klinkt alsof u een hele lading aan koptelefoons heeft, is het misschien mogelijk de KZ ZS5 van u over te kopen?

  Alvast bedankt!

 42. Wat een uitgebreid artikel! Dank je wel daarvoor. Ik ben op zoek naar goedkope oordopjes met een ijzersterk snoer. Mijn zoons van 14 en 16 moeten iedere keer nieuwe oortjes kopen, en ik wil zelf ook graag iets wat ‘hufterproof’ is. Ik gebruik het voor muziek en podcasts, mijn zoons ook voor gamen. Kun je ons helpen? Alvast bedankt! Erika

  1. Ik zou dan in ieder geval eens de Rock Zircon proberen. Goedkoop, sterk en goed. Einsear T2 kan ook, of NICEHCK BRO. En als het veel duurder mag, de KZ zs10 met mic, daar kreeg ik 2 snoeren bij. een vervangbaar snoer is handig.

  2. Nieuwste tip is dan de Yinyoo Revonext QT2. Die zien er ongelofelijk sterk uit, prachtige afneembare kabel erbij, en ook nog eens topgeluid! Wel wat duurder, iets van 40,-

 43. Hi! Ik ben op zoek naar oortjes voor max €35. Ik heb hier echter weinig verstand van. Ik luister allerlei soorten muziek, dus ik ben op zoek naar de perfecte all-rounder. Kunt u me helpen? Alvast bedankt!

 44. Ik gebruikte de Sennheiser CX-300II. Ik was over het geluid te spreken.
  Zijn de Yersen-Fen2000 of de urbanfun hier goede verbeteringen van?

 45. Hoi Aartjan,

  Super goed en gedetailleerde info! Thanks daarvoor.
  Ik zoek met name een koptelefoon voor tijdens het sporten en het is dus belangrijk dat ie goed blijft zitten, niet te ‘lomp’ is en natuurlijk top geluid geeft.
  Heb jij daar nog goede tips voor?
  Thanks

 46. Goed dan zal ik even een realistische kant tekening maken voor jullie,
  na deze review van de top 30 te hebben gelezen had ik wel een oorgasme verwacht van de revonext qt2.
  product met korting voor 33 euro gekocht, week later aangekomen, bagger geluid, urbanfun ook bestelt die klinkt dan nog wel beter.
  na lang testen blijkt het rechter oortje van de revonext geen bass te geven, vandaar dat hij zo slap klinkt neem ik aan.
  dispute geopend op ali omdat de verkoper wilde dat ik het probleem moest vastleggen op video en vervolgens even op de mail wil doen.
  probleem 1, onmogelijk om bass op te nemen van een oordopjes
  probleem 2, gmail kan maar tot 20 mb.
  probleem 3 bloed begint te koken van die kutrommel van die spleetogen.

  dispute in progress verkoper wil dat ik de dopjes eventjes terugstuur op eigen kosten waarna ik vervolgens wel het aankoop bedrag terugkrijg.

  wil alleen maar ff zeggen denk ff na voordat je 30 euro uitgeeft aan china tech

  1. Ali express heeft ingegrepen en de verkoper gedwongen me geld terug te geven.
   Lang leven west european supremacy.
   Ik geniet van mij urbanfun de revonext is voor mij een flop

 47. Hallo
  Geweldig , Deze website had ik eerder moeten weten
  Ik zit met een praktisch probleempje
  Het oorsmeer loopt me de oren uit ( Is wel een serieus probleem )
  Ik dacht eerst dat het een hygiënisch dingetje was
  Hoe meer ik schoon maak hoe harder het gaat lopen
  Die doppen zitten dan ook gelijk helemaal vol
  Nu ik dit schrijf , lijkt het een grapje
  Maar het is wel heel vervelend

  Ben ik de enigste ?
  Heeft iemand een oplossing?

  Groetjes

 48. ben wel tevreden over de rock zirkon, alleen is na een jaar een van de oortjes kapot, denk kabelbreuk. het enige nadeel is het contactgeluid…de kz zitten bij mij veel minder lekker helaas, want ik zou het dus wel tof vinden om er een ander snoer aan te hangen dat minder afleidt

 49. Hoi AartJan,
  Wat maakt de TRN V80 beter dan de Revonext? De Revonext heb ik naast de KZ ZS5, persoonlijk vindt ik de Revonext vermoeiender dan de KZ. Analytisch en helder zeker, tevens een zeer lange inbrandtijd, maar na een kwartiertje ben je ze zat. Dat heb ik niet bij de KZ.
  Dus, is de TRN meer van hetzelfde zoals de Revonext? Of toch rustiger, analoger?
  Mvrg Johan

  1. Precies wat je zegt: de Revonext heeft inderdaad soms wel iets vermoeiends, het lijkt wel of er een DSP aanstaat, een digitale signal processor. Ben ik nog niet helemaal over uit, want dat is in principe onmogelijk. Omdat dat stroom kost. Kwam ik ook pas later achter. De TRN V80 is wat analoger en warmer en heeft dat rare verschijnsel niet. En de KZ inderdaad ook niet. Maar ik ga dat nog verder onderzoeken…

   1. Ik heb ze zojuist direct vergeleken: Revonext vs TRN V80. Op de Revonext valt eigenlijk niks aan te merken op detail, hij is echt supergoed, maar er zit inderdaad ergens iets raars in, iets onrustigs, iets opgepompds, alsof er iets kunstmatigs in zit, een DSP of een maximizer of een spatializer of zo. De TRN V80 is rustiger, analoger, natuurlijker en mooier, en ook al is deze erg helder, direct en in-your-face, je kan ‘m veel langer inhouden. Dat hoor je zowel in de bas, als in het midden, als in het hoog.

 50. Precies wat ik bedoel, het klinkt allemaal wat “te” bij de Revonext, had vroeger een stel Magnat msp luidsprekers, ontzettend helder maar pff wat vermoeiend. Zou je ook een vergelijk kunnen doen met de KZ ZS10 tegenover de TRN V80, of weet je daar al zo het antwoord op. Ik zoek eigenlijk iets wat wel de rust heeft van de KZZS5 maar met meer definitie, ruimte en met name het middengebied, als dat al bestaat.
  Of anders toch maar doorsparen voor een stel Sennheisers of Beierdynamics.
  Mvrg Johan

  1. Ik vind de ZS10 beter en mooier dan de ZS5 en je hebt ook minder eq nodig. Schitterend geluid als ze perfect passen.

   De V80 heeft als voordeel de makkelijke pasvorm, en er is geen EQ nodig. En goedkoper. En topmicrofoon. En geen inbrandtijd. En op alle punten qua geluid nog weer beter dan de KZ. Maar je moet wel van helder en analytisch en direct houden, of toch iets temperen met wat EQ.

  2. UrbanFun Hifi, DZAT DF10, Rock Zircon en VJJB K4S zijn allevier dan ook heel goed: Rust, ruimte en goed midden. Hebben ze allevier. Definitie zit onovertroffen in de KZ ZS10 en in de TRN V80.

 51. Hallo

  Mag ik hier een vraag stellen ?
  Ik heb een Cowon iaudio Mp3 speler, Geroemd om de geluidskwaliteit
  Die is nu toch wel helemaal op
  Batterij kapot . Ik voed hem met een Powerbank
  Knopjes werken niet meer daardoor slaat de Firmware op hol
  Is er nog leven na de Cowon Iaudio Mp3 speler?
  Wie heeft ervaring met MP3 spelers van Aliexpress

  Suggesties zijn welkom

 52. Wat een mooi uitgebreid blog! Heerlijk.

  Nu was ik zelf jaren fan van in-ears, omdat ze goed afsluiten en lekker licht zijn. Ik heb al enkele paren oordoppen liggen, maar er is inderdaad telkens iets mee, en dan met name de pasvorm. Ik heb twee paar KZ besteld (KZ ZS3 en KZ ZS5). Geluid op zich goed, maar ik vond de pasvorm niet zo lekker. Ze waren een beetje hard, pijnlijk? Bovendien vind ik dat draad over mijn oor niet zo fijn.

  Mijn vmoda in-ears klinken nog steeds super, maar uiteindelijk gaat hij steeds iets losser in het oor zitten, waardoor hij minder mooi afsluiten en minder mooie tonen geeft.

  De vraag is nu dus welk paar er de allerbeste pasvorm heeft. Het liefst zonder memory wire over mijn oor, maar als dat echt het beste zit is daar nog wel overheen te komen. Ik had zelf de UiiSii BA-T8 op mijn verlanglijstje staan, maar vond een review toch niet zo positief. Maar dat uitsteekseltje helpt misschien toch om hem nog beter te laten zitten?

  Ben zeer benieuwd naar je mening!

Geef een reactie