Bone conduction headset houdt je oren vrij

bone conduction headphones

Bijzonder hoor. Een bone conduction headset zit niet OP of IN je oren, maar ernaast. Het geluid geleidt via je botten direct naar je oren. Je houdt je oren volledig vrij. Draadloos ook. Het werkt, wonderbaarlijk! Je hoort zelfs een goede bas. Ooit uitgevonden voor het leger, om te kunnen communiceren terwijl je je oren vrijhoudt. Dus ook veiliger in het verkeer dan oordopjes en koptelefoons. Hardlopers en fietsers gebruiken dit daarom ook vaak.

Lees verder →

Goedkope upgrades voor nieuwe MacBooks

Nieuwe MacBooks (en Mini Macs) hebben een veel te kleine SSD van 128Gb. Upgraden is erg duur bij Apple. Maar je zou de instapversie kunnen kiezen, als je er een externe 250Gb SSD bijdoet (90,-). Of een SUPERGOEDKOPE SATA-connector + SSD (samen maar 21,-) op AliExpress, zie verderop. Een 128GB stick USB-C voor 25,- zou ook nog kunnen, alhoewel dit langzamer is. Of een 128Gb SD-kaart (33,-) die je dan ook meteen voor camera’s kan gebruiken. Je kan er ook nog een 1TB externe harddisk (50,-) bij doen. Goedkoop en snel genoeg, zelfs voor video. Deze is ook ideaal voor back-ups (via Time Machine, zit gratis op je Mac). Een back-up-schijf heb je sowieso nodig! Lees verder →

Mozart Kugeln

Ik kreeg van mijn zus een doosje Mozart Kugeln. Lekker hoor. Dank je, Maria! Ik ging meteen Googlen naar wat dat nou precies zijn. Er zijn diverse fabrikanten die beweren dat ze de originele Mozart Kugeln maken, maar volgens Wikipedia en volgens food-blog Koken met Karin zijn de echte en de lekkerste de Salzburger Mozart Kugeln van Fürst. Volgens het recept uit 1890.

Lees verder →

Waterpik

Na het succes van de super-sonische tandenborstel waar ik nog dagelijks van geniet heb ik ook maar een waterpik gekocht (leuke naam overigens ;). Daarmee kan je als het ware flossen met een waterstraal. Lekker hoor. Voor 4 euro hier te koop. Dit ding is niet elektrisch of zo, je pompt gewoon met je duim een superdun straaltje water tussen je tanden. Dat is krachtig genoeg om je gebit redelijk goed schoon te maken. Simpel maar goed. In Nederland kost een waterpik 90 euro of zo, maar deze doet het dus net zo goed (naar mijn mening). Tandenstoken en echt flossen is wel effectiever, dat dan weer wel. Lees verder →

USB-C adapters: let op de blauwe USB 3.0

Je hangt je snelle externe schijf aan je nieuwe snelle laptop. Of je fijne snelle USB-stick. En opeens is alles TRAAAG. Hoe kan dat nou weer? Nieuwe laptops zijn USB-C, en je oude USB-apparaten sluit je met adapters of hubs aan. Maar soms zijn die adapters niet USB 3.0. Een USB 3.0 ingang is meestal BLAUW. Dat is wel snel. Maar ik had een paar adapters en hubs die traag waren. Ook snoeren kunnen traag zijn. Zoals het officiële Apple snoer dat bij je gloednieuwe laptop zit: die is ook nogal traag.

Lees verder →

Tosti Pom Kaas

Een instant classic: de Tosti Pom Kaas. Kan wel eens net zo groot worden als Kapsalon. Peper en zuur erbij? Tuurlijk. Of Kimchi, dat is ook ingelegde groente in zuur, maar dan Koreaans. Er kan ook wat lente-ui bij. Heerlijk hoor.

Lees verder →

AirPods: i10 TWS / i12 review

UPDATE maart 2019 Er zijn veel namaak AirPods. Goedkope imitaties die er bijna net zo uitzien, voor een paar tientjes in plaats van 180 euro. De meeste zijn slecht, met slechte geluidskwaliteit, met een raar groot formaat en een slechte batterij. Maar welke zijn dan wel ECHT goed? Nou, ik heb supergoede i10 TWS voor 35 euro gevonden.
Lees verder →

Marc Rebillet

An introduction to the genius of Marc Rebillet ladies & gentlemen: the Loop Daddy,  the Improv King, the steaming funky sexy soul brother. He poops out songs on a daily base, at unbelievable high quality levels. Prince meets Zappa or whatever. Extremely musical & witty. Also a super nice guy. Saw him at Skate Cafe in Amsterdam.  Lees verder →

Maak zelf een powerbank met oplaadbare batterijen

Je kan met oplaadbare batterijen zelf een supergoedkope powerbank maken, met zo’n behuizing van 4 euro. Deze “case” is tegelijk ook de oplader. In dit ding kunnen vijf grote batterijen van het type 18650 (platte kop, 5 voor 10,-). Dat is samen 20Ah. Daar kan in je in theorie 5x een nieuwe iPhone mee opladen (in de praktijk 3x). In Nederland kost zo’n 20Ah powerbank vaak al 50-80 euro. En deze DIY powerbank kost dus maar 14 euro, alles-bij-elkaar.

Lees verder →

De ultieme Media Player: draadloze mediaspeler

Volgens mij is dit de ultieme media player: een mediaplayer van 35,- die je in je wifi-netwerk hangt, of eventueel aan een Powerline setje (65,-). Dan heb je overal in je huis stabiele draadloze muziek, en kun je probleemloos én draadloos films kijken, Netflix, Youtube, Spotify of wat dan ook, alles op je grote TV, en met het geluid draadloos op je grote dikke boxen! Via een stabiele en snelle verbinding. Het is zelfs stand-alone, dus je hebt niet eens een laptop of mobiel nodig. Lees verder →

Sonata HD USB-C mini Audio DAC review

Af en toe komt er iets bijzonders langs. Nu dus deze voordelige Sonata mini-DAC, voor een maximale geluidskwaliteit op je telefoon of computer. Ik test veel van dat soort geluidskaarten, zie dit overzicht met de beste DAC’s, omdat ik benieuwd ben of het allemaal kleiner, slimmer, beter of goedkoper kan. De goedkope DAC’s onder de 20 euro bleken helaas allemaal slecht, maar ik heb ook twee toppers gevonden voor maar 25 euro. Net zo goed als dure topmerken van 300,- euro. En nu dus deze kleine Sonata DAC voor 23 euro.

Lees verder →

USB-C: hubs, kabels, adapters en opladers

usb-c-hub goedkoop

Alles wordt USB type C. Je laptop is misschien ook al USB-C. Je iPad, Android telefoon, koptelefoon, powerbank en alles wat oplaadbaar is ook. En zelfs de iPhone zal binnenkort wel volgen. USB-C accessoires zijn duur: een snoertje kost bij Apple 25 euro, en verloopjes al gauw 79 euro. Daarom kocht ik allerlei goedkope USB-C kabels, adapters, hubs en opladers voor een paar euro op Aliexpress, om ze te testen. Hierbij de resultaten. Lees verder →

Shanling M0 review: 24bit HD audio player

UPDATE okt 2018 Hierbij een hands on review van de Shanling M0 – hier te koop bij Aliexpress voor 95,- (of voor 120,- bij BOL.com, of voor 99,- bij Amazon.de). Hij lijkt precies op een Apple Watch, maar dit is een 24bit HD Audio Player. Wat je vroeger een Walkman of iPod noemde – maar nu dan zo klein als een horloge, en nu in audiofiele topkwaliteit. Deze Digital Audio Player (DAP) is tegelijk ook een DAC en een Bluetooth zender/ontvanger.   Lees verder →

Spotify DJ tips

Feestje? Met Spotify of iTunes heb je alle hitjes van nu en vroeger direct bij de hand. Wifi? Heb je niet eens nodig, met je 4G. Hierbij een hoop Spotify DJ tips, om muziek te draaien op feestjes vanaf je telefoon, iPad of laptop. Apple Music is ongeveer vergelijkbaar.
Lees verder →

Basisch water: Ontzuur je lichaam – niet alleen tegen jicht

Ik gebruik basisch water (of basische tabletten) om jicht-aanvallen te voorkomen. Dat werkt bij mij al zo’n 10 jaar heel goed, zolang ik het niet vergeet te gebruiken. Over hoe het precies werkt – en waar het allemaal nog meer goed voor is – heb ik informatie hier samengevat. Want die informatie is ook voor anderen interessant, al heb je geen jicht. Ontzuren en ontstekingremmen kan ook zonder basisch water: met de Wim Hof Methode.
Lees verder →

DockCase adapter: stroom + dock in één

Op Indiegogo staat deze DockCase Adapter: USB-C Dock voor MacBook. Deze maakt van je stroomadapter een USB-C-dock. Op nieuwe laptops heb je vaak een Dock of Hub nodig. Met de aansluitingen op die op je MacBook ontbreken, zoals HDMI en USB. Een SD-kaartlezer en ethernet zitten helaas niet op deze DockCase. Beetje een gemiste kans! Maar toch is deze DockCase verder ideaal. Want nu heb je HDMI en USB gewoon in je stroomadapter. En die heb je toch altijd al bij je!

Lees verder →